Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Περπέρογλου: «Μου είχε λείψει…»

Δύο χρόνια μακριά από την Εθνική ήταν πολλά για τον Στράτο Περπέρογλου. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού μιλώντας στο www.sport-fm.gr δήλωσε έτοιμος για όποια αποστολή τού ανατεθεί στο Ευρωμπάσκετ.

Περπέρογλου: «Μου είχε λείψει…»
Έλλειψε για δύο χρόνια από την Εθνική, αλλά επέστρεψε… δριμύτερος. Ο Στράτος Περπέρογλου δεν κρύβει ότι του έλειψε η «επίσημη αγαπημένη» και μιλώντας στο www.sport-fm.gr εμφανίστηκε αποφασισμένος να τη βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις και σε όποιον ρόλο του ζητηθεί. Είτε ως… κοντός, είτε ως… ψηλός.

Αναλυτικά, ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε στον Χρήστο Ρομπόλη για:

-το πρόσωπο της Εθνικής στα τελευταία φιλικά: «Η ομάδα έχει παρουσιάσει βελτίωση. Ειδικά στο ‘Ακρόπολις’ παίξαμε καλύτερη άμυνα σε σχέση με το τουρνουά στο Ουλμ. Είμαστε μια ομάδα που πρέπει να ξεκινά από την άμυνα. Στην επίθεση πιστεύω πως έχουμε αρκετό ταλέντο και ακόμη και στην κακή μας μέρα θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε υψηλό σκορ. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στην άμυνα».

-τους διαφορετικούς ρόλους που έχει στην Εθνική: «Από την αρχή ο κόουτς μού έχει αναθέσει κάποιους συγκεκριμένους ρόλους, είτε στην περιφέρεια είτε και κοντά στο καλάθι. Ό,τι μου ζητήσει να κάνω, θα προσπαθήσω να το φέρω εις πέρας για να βοηθήσω την ομάδα. Είτε στις θέσεις ‘2’ και ‘3’ για να ποστάρω κάποιους κοντύτερους αντιπάλους, είτε ακόμη και στο ‘4’. Όσο χρόνο έχω στο παρκέ θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ και μου ζητηθεί».

-την επιστροφή του στην Εθνική μετά το 2010: «Σίγουρα μου έλειψε η Εθνική για τα δύο χρόνια που δεν ήμουν εδώ. Όλοι θέλουν να παίζουν με το εθνόσημο. Είναι μεγάλη χαρά, τιμή, αλλά και ευθύνη. Είμαι χαρούμενος που είμαι στην τελική δωδεκάδα για το Ευρωμπάσκετ. Θα προσπαθήσω να το ευχαριστηθώ και παράλληλα να βοηθήσω την ομάδα».

-τις βλέψεις της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: «Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις. Εμείς θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια. Είναι μία δύσκολη και μεγάλη σε διάρκεια διοργάνωση. Μόνο στην πρώτη φάση έχουμε πέντε παιχνίδια σε έξι μέρες. Θα υπάρχει κόπωση και πρέπει όλοι οι παίκτες να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Ο πρώτος στόχος είναι να περάσουμε στη δεύτερη φάση. Από εκεί και πέρα… βλέποντας και κάνοντας».

-το μήνυμα που στέλνει στους φίλους της Εθνικής: «Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε στον κόσμο είναι αυτό: ότι θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια, κάθε λεπτό. Το αποτέλεσμα δεν μπορούμε να το ξέρουμε αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: