Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Του το ‘κλεψε!!

Μέσα απ’ τα χέρια του Μουρίνιο άρπαξε ο Γκουαρντιόλα το Super Cup! Μετά από ένα φοβερό ματς κι αφού ισοφάρισε στο 120’ (2-2) η Μπάγερν επικράτησε 5-4 της Τσέλσι στα πέναλτι και σήκωσε την πρώτη κούπα

Του το ‘κλεψε!
Με τον τρόπο που έχασε το Champions League το 2012 πήρε την εκδίκησή της η Μπάγερν απέναντι στην Τσέλσι. Οι Βαυαροί επικράτησαν, 5-4, στα πέναλτι (2-2 στην παράταση) των «μπλε» και κατάκτησαν το Super Cup.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είδε τους παίκτες του να ισοφαρίζουν στο 120΄ με τον Χάβι Μαρτίνεθ στην παράταση και με ήρωα τον Nόιερ, που έπιασε το μοναδικό άστοχο πέναλτι (Λουκάκου), να κλέβουν την κούπα από τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Η Τσέλσι αν και είδε την Μπάγερν να ξεκινάει «φορτσάτη» κατάφερε να προηγηθεί με τέρμα του Φερνάντο Τόρες στο 8’, έπειτα από αντεπίθεση σεμινάριο. Στη συνέχεια οι «Βαυαροί» ανέβασαν στροφές έγιναν πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια και κατάφεραν να απαντήσουν με τον καλύτερο τους παίκτη, Φρανκ Ριμπερί, στο 49’. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι άνοιξε, καθώς ο Ζοσέ Μουρίνιο αποφάσισε να παίξει πιο επιθετικά, με τις δύο ομάδες να χάνουν πολλές ευκαιρίες με χαρακτηριστικότερη το δοκάρι του Ιβάνοβιτς στο 79’.

Τελικά τα δίχτυα δεν «κουνήθηκαν» για τρίτη φορά και το ματς πήγε στην παράταση. Εκεί ήταν η ώρα του Εντέν Αζάρ να «πυροβολήσει» και να κάνει το 2-1 και να της χαρίσει το πρώτο τρόπαιο της σεζόν. Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος όμως η Μπάγερν, όπου ισοφάρισε με τον Χάβι Μαρτίνεθ στο 120΄ οδηγώντας το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι. Στη μονομαχία Τσεχ-Νόιερ νικητής ήταν Γερμανός που έπιασε το πέναλτι του Λουκάκου λυτρώνοντας την ομάδα του.

To ματς



Τα έφερε στα… μέτρα του

Όπως ακριβώς ήθελε ο Ζοσέ Μουρίνιο μπήκε η Τσέλσι στο πρώτο ημίχρονο. Οι Βαυαροί έκαναν φανερό από τα πρώτα λεπτά πως θα πιέσουν ασφυκτικά για το γκολ, όμως οι «μπλε» χτύπησαν με αντεπιθέσεις «φωτιά» την αντίπαλη άμυνα. Έτσι ήρθε και το γκολ του Φερνάντο Τόρες στο 8ο λεπτό, όταν ο Όσκαρ και ο Σίρλε «έτρεξαν» τους αμυντικούς της Μπάγερν και «σέρβιραν» στον Ισπανό για να εκτελέσει. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό αφού η ομάδα του Γκουαρντιόλα προσπαθούσε να πολιορκήσει την εστία του Τσεχ με «μπροστάρη» τον Φρανκ Ριμπερί και η Τσέλσι συνέχισε να ψάχνει τις κόντρα-επιθέσεις.

Μίλησε ο Ριμπερί

Από εκεί που είχε μείνει συνέχισαν οι Βαυαροί στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Ριμπερί πήρε και πάλι το… όπλο του και αυτή τη φορά ευστόχησε με δυνατό σουτ στο 49’, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα ήταν καταιγιστικοί στο ξεκίνημα και πρέσαραν ασφυκτικά την Τσέλσι, που έμεινε σε παθητικό ρόλο. Μετά το 60’ οι παίκτες του Μουρίνιο κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν, όμως λίγο το άγχος, λίγο και ο εξαιρετικός Νόιερ, που είχε σύμμαχο και τα δοκάρια του και δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν. Η αποβολή του Ραμίρες στο 87’ άλλαξε τα αριθμητικά δεδομένα της αναμέτρησης, όμως ήταν αργά για να προλάβει η Μπάγερν να το εκμεταλλευτεί και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί ο Αζάρ «χάριζε» την κούπα στην Τσέλσι με το γκολ του στο 93’, όμως ο Χάβι Μαρτίνεθ μια «ανάσα» πριν το τελευταίο σφύριγμα ισοφάρισε και έστειλε το ματς στα πέναλτι. Εκεί νικητής ήταν ο Νόιερ που έπιασε το μοναδικό χαμένο πέναλτι (Λουκάκου) και έδωσε στον Γκουαρντιόλα τον πρώτο του τίτλο στους Βαυαρούς.


Οι συνθέσεις


Μπάγερν (Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ραφίνια (57΄Χάβι Μαρτίνεθ), Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Κρος, Λαμ, Ριμπερί, Μίλερ (71’ Γκέτσε), Ρόμπεν (95’ Σακίρι), Μάντζουκιτς

Στον πάγκο: Στάρκε, Φαν Μπούιτεν, Κοντέντο, Πιζάρο

Τσέλσι (Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Κόουλ, Ραμίρεζ, Λάμπαρντ, Σίρλε (88’ Μίκελ), Όσκαρ, Αζάρ (112’ Τέρι), Τόρες (97’ Λουκάκου)

Στον πάγκο: Σβάρτσερ, Αθπιλικουέτα, Εσιέν, Μάτα

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)
Γήπεδο: Έντεν, Πράγα Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: