Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ο δικός του «νίντζα»!!

Με αφορμή την σημερινή τιμητική εκδήλωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τον Γιάννη Καλλιτζάκη, το sport-fm.gr σας θυμίζει τη πορεία του μεγάλου Έλληνα αμυντικού με τη πράσινη φανέλα…

Ο δικός του «νίντζα»!

Who Is who

Ο Γιάννης Καλλιτζάκης γεννήθηκε το 1966 στην Ελευσίνα στην οποία κατοικεί και σήμερα. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον τοπικό Πανελευσινιακό με τον οποίο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 1983 στη Γ εθνική, σε ηλικία 17 ετών. Από το ξεκίνημα του στα γήπεδα καθιερώθηκε ως κεντρικός αμυντικός και το επόμενο βήμα δεν άργησε να έρθει, καθώς το 1986 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Αρχικά δόθηκε δανεικός στον Διαγόρα Ρόδου, αλλά το καλοκαίρι του 1987 επέστρεψε στο τριφύλλι.

Έτσι τον βάφτισαν… «νίντζα»

Με κύριο χαρακτηριστικό το πάθος ο Καλλιτζάκης δεν άργησε να διακριθεί και να ξεχωρίσει. Απροσπέλαστος στο ψηλό παιχνίδι, με ειδικότητα στα τάκλιν και δυνατός όσο κανείς άλλος. Άλλωστε τα προσόντα ποτέ δεν του έλειψαν. Ηγετική φυσιογνωμία από τις λίγες δεν φοβόταν να βγει μπροστά στις καλές, αλλά και στις κακές στιγμές. Αλησμόνητες οι δηλώσεις του Ίαν Ρας μετά τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Γιουβέντους, όπου οι πράσινοι πήραν την πρόκριση και ο ξακουστός Ουαλός φορ χαρακτήρισε τις συναντήσεις του με τον Καλλιτζάκη, ως τις πιο εφιαλτικές στην καριέρα του...

Μια πορεία γεμάτη επιτυχίες

Δέκα ολόκληρα χρόνια φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος ο «νίντζα», χρονικό διάστημα που ο Παναθηναϊκός πρωταγωνίστησε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Καλλιτζάκης φόρεσε αρκετές το περιβραχιόνιο, με κορυφαία στιγμή τον ημιτελικό με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ όπου η ομάδα πέτυχε την σπουδαιότερη –όσον αφορά τον βαθμό δυσκολίας-νίκη του συλλόγου. Ο «νίντζα» κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα ενώ ήταν παρών στις πορείες των «πρασίνων» το ’88 στο κύπελλο Ουέφα και το ’96 στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παντός καιρού…

Με τον Παναθηναϊκό μέτρησε 260 συμμετοχές και 15 γκολ. Ωστόσο, λόγω θέσης είναι πολύ περισσότερα τα τέρματα που αποσόβησε παρά αυτά που πέτυχε… Αξέχαστη είναι η εμφάνιση του στα… χιόνια κόντρα στην Νάντ, όταν έβγαλε δύο φορές την μπάλα πάνω από την γραμμή πετώντας στον πάγο… Ας το θυμηθούν οι παλιοί και ας το μάθουν οι νεότεροι!



inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: