Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ο Λούτσο «φτιάχνει» τους πάντες!!

Ο Νίκος Αθανασίου εξηγεί γιατί η ενδεχόμενη επιστροφή του Φιγκερόα ανεβάζει ολόκληρο τον Παναθηναϊκό!  
Φαίνεται πως το καλύτερο ο Παναθηναϊκός το κρατούσε για το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Ο Ντάνιελ Πράνιτς έρχεται το Σάββατο ελεύθερος και υπογράφει για τα επόμενα τρία χρόνια. Μία υπόθεση γνωστή εδώ και περίπου ένα δίμηνο. Οπότε ο ενθουσιασμός ήταν δεδομένος, καθώς εδώ και περίπου δέκα ημέρες ήταν ξεκάθαρο πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ο Κροάτης σούπερ σταρ θα φορούσε τα πράσινα!
Η είδηση, ωστόσο, που «παίζει» από το πρωί ανάμεσα στους φίλους του Παναθηναϊκού, είναι η αποκάλυψη του gazzetta.gr για το... μπάσιμο του «τριφυλλιού», ώστε να φέρει πίσω τον Λουτσιάνο Φιγκερόα και να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό που υπάρχει πίσω από τον Μπεργκ.
Πάμε, να δούμε τι κερδίζει ο Παναθηναϊκός από την ενδεχόμενη επιστροφή του 32χρονου στράικερ, ο οποίος παραμένει ελεύθερος και θα ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό των «πρασίνων».

Ίσως είναι η μοναδική είδηση εδώ και 5 χρόνια στο gazzetta.gr, όπου οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συμφωνούν σε ποσοστό... Στάλιν σε ένα θέμα. Η επιστροφή του Λουτσιανό Φιγκερόα θα αποτελούσε έναν πολύ καλό ''κράχτη'' ενόψει της συνέχειας, καθώς ο Αργεντινός στράικερ είναι ποδοσφαιριστής που αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Τόσο λόγω του προφίλ του(Αργεντινός, διεθνής, με πάθος στο παιχνίδι του και ''όνομα") όσο και για τέρμα που σημείωσε στο περυσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο!
ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΛΥΣΗ
Στο αρχικό πλάνο, το μπακ-απ του Μπεργκ θα αποτελούσε ένα νεαρός επιθετικός, ο οποίος θα μπορούσε να αναδειχθεί μέσα από τον σύλλογο. Ο Καστιγιόν... πούλησε τρέλα, τίποτα καλύτερο δεν βρέθηκε και στις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη λύση. Ένας παίκτης που δεν χρειάζεται ούτε δευτερόλεπτο προσαρμογής, που πέρυσι βοήθησε στο διάστημα που αγωνίστηκε και η ποιότητα του είναι δεδομένη.
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΠΕΡΓΚ
Παράλληλα, η επιστροφή του Αργεντινού θα λειτουργούσε ευεργετικά και για τον Μάρκους Μπεργκ. Είναι διαφορετικό για τον Σουηδό να έχει να ανταγωνιστεί τον Μπαλμπόα ή τον Καρέλη ή τον Αποστολόπουλο για την θέση στην κορυφή της επίθεσης και είναι διαφορετικό να υπάρχει ένας ισάξιος στράικερ στο ρόστερ, ο οποίος ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να βρεθεί βασικός. Μεγάλη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό να έχει δύο τόσο ποιοτικούς επιθετικούς.
Η ΡΗΤΡΑ ΤΩΝ 400.000!
Είναι λογικό ο κόσμος να έχει την απορία «γιατί τώρα και όχι από την αρχή του καλοκαίριου», όσον αφορά τον Φιγκερόα. Καταρχήν, δεν βρισκόταν στις πρώτες επιλογές των Αναστασίου και Νταμπίζα ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η ρήτρα που υπήρχε στο προηγούμενο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή. Έκανε λόγο για ανανέωση στις 400.000 ευρώ, ένα ποσό, το οποίο ο Παναθηναϊκός ήθελε και τελικά το διέθεσε στον βασικό του στράικερ, τον Μάρκους Μπεργκ.
Ο παίκτης βγήκε στην αγορά, δεν βρήκε τα λεφτά που αρχικά έψαχνε και πλέον τέλος του καλοκαιριού αμφότεροι, είναι πιο πιθανό από ποτέ να βρουν την «χρυσή τομή» και ο Λούτσο να επιστρέψει,
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: