Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

«Πολύ μεγάλη όρεξη για δουλειά»

Για την μέχρι τώρα προετοιμασία του μπασκετικού Παναθηναϊκού, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίηση για την όρεξη από τους παίκτες.

«Πολύ μεγάλη όρεξη για δουλειά»
Ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Σωτήρης Μανωλόπουλος, μίλησε στο paobc.gr για τα πρώτα συμπεράσματα από την προετοιμασία του Παναθηναϊκού στο Καρπενήσι.

Ο Έλληνας κόουτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την όρεξη για δουλειά που δείχνουν οι παίκτες, ενώ εξήγησε γιατί είναι σημαντικό να ξεκινήσουν τα φιλικά προετοιμασίας.

«Το πρώτο και πιο σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι τα παιδιά έχουν έρθει με πάρα πολύ μεγάλη όρεξη. Δουλεύουμε πολύ σκληρά, είναι πολλές οι ώρες που περνάμε στο παρκέ, στο στίβο. Καμιά φορά με ωραίο τρόπο, με χιούμορ, γκρινιάζουν, αλλά είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Ιδιαίτερα στο κομμάτι του μπάσκετ δείχνουν μεγάλη συγκέντρωση και προσήλωση και αυτό κάνει πιο εύκολη τη δουλειά μας», είπε ο κ. Μανωλόπουλος και πρόσθεσε για τους παίκτες που απουσιάζουν λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές ομάδες, αλλά και αυτούς που βρίσκονται στην προετοιμασία για να βοηθήσουν:

«Έχουμε φέρει κάποια παιδιά να μας βοηθήσουν, αλλά θεωρώ ότι τους βοηθάμε κι εμείς να γίνουν καλύτεροι μέσα από αυτή την προετοιμασία. Είναι φυσιολογικό ο Παναθηναϊκός να έχει διεθνείς παίκτες. Θεωρώ ότι τα παιδιά που ήταν και πέρυσι στην ομάδα θα είναι εύκολο να προσαρμοστούν. Αλλά και τα παιδιά που δεν ήταν πέρυσι, ο Φώτσης και ο Μαυροκεφαλίδης, είναι παιδιά έμπειρα και έξυπνα και σίγουρα θα προσαρμοστούν πολύ εύκολα. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά θεωρώ ότι και το κλίμα στην ομάδα και οι συμπαίκτες τους θα τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν γρήγορα».

Όσο για το ρόλο των φιλικών; «Είναι σημαντικό να ξεκινήσουν τα φιλικά. Όχι μόνο για να δεις σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα, όχι μόνο για να δεις πως αντιδρά η ομάδα σε συνθήκες αγώνα, αλλά και για να σπάσει η ρουτίνα, να αλλάξουν κάποιες εικόνες. Είναι σημαντικό οι παίκτες να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους, η οποία δεν είναι και τόσο εύκολη αυτό το διάστημα με τις τόσες ώρες μέσα στο γήπεδο και τις συνεχόμενες προπονήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: