Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Απογοήτευση…!

Μία λέξη αρκεί για να περιγράψει το κλίμα στις τάξεις του ΠΑΟΚ μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό. Το «μαύρο κουτί» της αποτυχίας. Έξαλλοι Σαββίδης και κόσμος, «εξετάσεις» για όλους τα επόμενα ματς.

Απογοήτευση…
Βαρύ είναι το κλίμα στις τάξεις του ΠΑΟΚ. Όπως βαρύ ως… ασήκωτο είναι και το 4-0 από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη». Οι Θεσσαλονικείς είχαν την ευκαιρία να δείξουν στην πράξη και να μη μείνουν στα λόγια πως φέτος είναι διεκδικητές του τίτλου. Αντ’ αυτού, προσγειώθηκαν ανώμαλα στη σκληρή πραγματικότητα, που τουλάχιστον με βάση τη χθεσινή εικόνα απέχει πολύ από ομάδα που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα και απέχει πολύ από τους πρωτοπόρους.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν άνευρος, ευάλωτος και ακίνδυνος απέναντι στον θεωρητικά μεγάλο του αντίπαλο. Οι ευθύνες βαραίνουν όλους και προπαντός τον Χουμπ Στέφενς, αφού η απόδοση της ομάδας του διαγράφει φθίνουσα πορεία το τελευταίο διάστημα, με προβλήματα σε όλες τις γραμμές. Από τον για ένα ακόμη παιχνίδι νευρικό Χακόμπο, που ευθύνεται τουλάχιστον για το τέταρτο γκολ και από την άμυνα, που ελλείψει του Βίτορ παρουσίασε πολλές αδυναμίες με τον Κατσικά να μην προσφέρει βοήθειες στον Κατσουράνη και τον Λίνο να εκτίθεται από τον Κάμπελ. Και από τη μεσαία γραμμή, όπου ο Τζιόλης έμοιαζε να παλεύει μόνος του δίπλα στους κακούς Λάζαρ, Στοχ και Λούκας, μέχρι και την επίθεση όπου η μαχητικότητα του Σαλπιγγίδη δεν αρκούσε και ο Αθανασιάδης συνεχίζει να απέχει από το γκολ.

Έξαλλος Σαββίδης, «γιούχα» από τον κόσμο και… προθεσμία

Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν εμφανώς εκνευρισμένος μετά το τέλος του αγώνα στο «Καραϊσκάκη», τόσο από το βαρύ σκορ, όσο και από την εικόνα της ομάδας του. Αισθανόταν ότι το πρόσωπο που έβγαλε ο ΠΑΟΚ ντρόπιασε το σύλλογο κι εξέθεσε τον ίδιο κι όσα δήλωνε περί πρωταθλητισμού το προηγούμενο διάστημα. Δυσαρέσκεια υπάρχει και στις τάξεις των οπαδών. Περίπου 20 άτομα υποδέχτηκαν με αποδοκιμασίες την αποστολή στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην Τούμπα όπου πήγαν να πάρουν τα μέλη της τα αυτοκίνητά τους.

Όσο για τις συνέπειες; Ο Ιβάν Σαββίδης έχει σκέψεις επιβολής προστίμου στην ομάδα για την αγωνιστική της συμπεριφορά. Ακραίες αντιδράσεις από πλευράς διοίκησης δεν αναμένονται και ο Χουμπ Στέφενς δεν φαίνεται να κινδυνεύει. Όμως τα επόμενα παιχνίδια θα αποτελέσουν κριτήριο τόσο για τον Ολλανδό προπονητή, όσο και για πολλούς ποδοσφαιριστές που δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα παρότι αμείβονται πλουσιοπάροχα. Η διακοπή θα προσφέρει ηρεμία στην ομάδα και τη δυνατότητα ανασύνταξης, αλλά τα ματς που ακολουθούν, με τον Άρη στην Τούμπα στις 24 Νοεμβρίου και με τη Σαχτέρ για το Europa League τέσσερις μέρες μετά, θα είναι καθοριστικά.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: