Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Τώρα ποιός θα απολογηθεί στον κόσμο του ΠΑΟK;

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για την κάκιστη εικόνα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και για την ανάγκη του «δικεφάλου» να σκύψει πάνω απ' τις αγωνιστικές πληγές του.

Τώρα ποιός θα απολογηθεί στον κόσμο του ΠΑΟK;
Η σαρωτική υπεροχή του Ολυμπιακού στο ντέρμπι είναι η μία όψη του νομίσματος. Εξαργυρώνεται με χαρές και πανηγύρια από τους οπαδούς, τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και την διοίκηση του νικητή.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος. Αφορά τον ΠΑΟΚ και την κάκιστη εμφάνιση της ομάδας. Το πρόβλημα δεν είναι η ήττα. Είναι η παράδοση στις ορέξεις του νικητή. Η σχεδόν ανύπαρκτη αντίδραση του ηττημένου. Η αδυναμία του να γίνει απειλητικός και να ενοχλήσει την αντίπαλη άμυνα. Είναι ζήτημα αν άλλη ομάδα που φιλοξενήθηκε φέτος στο Φάληρο δημιούργησε λιγότερες ευκαιρίες για γκολ.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ δικαιολογημένα πίκρανε και απογοήτευσε τους οπαδούς του. Μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο δεν επιτρέπεται να παραδίδεται αμαχητί στον αντίπαλο της. Δικαιολογίες όπως η υπερβολική κούραση υπάρχουν. Δεν αρκούν όμως για να δικαιολογήσουν την συντριβή.

Αποδείχτηκε ότι τα μεγάλα λόγια στα οποία επιδίδεται κατά καιρούς ο μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης δεν αρκούν για να δημιουργήσουν μεγάλη ομάδα. Φαίνεται ότι υπάρχει απόσταση να διανυθεί. Η απόσταση δεν καλύπτεται με υπαινιγμούς για την ισχύ του Ολυμπιακού στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και διαμαρτυρίες για τη διαιτησία. Ο μέσος οπαδός έχει κριτήριο και αντιλαμβάνεται πότε έχουν νόημα τέτοιες συμπεριφορές και πότε απλά λειτουργούν ως άλλοθι.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να γίνει ανταγωνιστικός ως προς τον Ολυμπιακό. Γι' αυτό του χρειάζεται να σκύψει πάνω στις αγωνιστικές πληγές του και να αφήσει στον κ. Αλαφούζο τις γκρίνιες που αποπροσανατολίζουν και βάζουν το δέντρο να κρύψει το δάσος. Μικρόψυχο θα είναι επίσης να λουστούν την κακή εμφάνιση οι παίκτες και ο Στέφενς, αποκλειστικά.

Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει επειγόντως την ανάγκη ενός δυνατού και ανταγωνιστικού ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει πίστωση χρόνου για να τον δημιουργήσει. Ένα πρώτο δείγμα των προθέσεων του θα είναι αν αντί να μιμηθεί τις συμπεριφορές του Παναθηναϊκού, φροντίσει να ενισχύσει την ομάδα αρχής γενομένης από τον ερχόμενο χειμώνα... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: