Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

«Πνίγηκαν» και οι δύο!

Αστέρας και Ξάνθη έπρεπε να ξέρουν και... κολύμπι για να πάρουν τη νίκη στην Τρίπολη. Έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς ήρθαν ισόπαλοι 2-2 και καμία από τις δύο ομάδες δεν έμεινε ικανοποιημένη.

«Πνίγηκαν» και οι δύο
Ισόπαλοι, 2-2, ήρθαν στην «πισίνα» της Τρίπολης ο Αστέρας και η Ξάνθη στην αναμέτρηση που έκλεινε την 11η αγωνιστική.

Οι Αρκάδες αν και ξεκίνησαν πολύ καλά στο παιχνίδι και πήραν το προβάδισμα στο 12ο λεπτό με σκόρερ τον Εντό είδαν τους Ακρίτες να ανατρέπουν την εις βάρος τους κατάσταση σε διάστημα πέντε λεπτών. Η ομάδα του Ράινερ Μάουρερ έφερε την απόλυτη ισορροπία στο 37’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κάλβο (φέρνει ευθύνη ο Ερνάντεζ) απ’ τα 40 μέτρα και στη συνέχεια έκανε το 2-1 με κεφαλιά του Σολτάνι στο 42’. Το ματς στο δεύτερο ημίχρονο έγινε «ροντέο» και ο Ουσέρο βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους στο 81’.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, καθώς εκτός από την αποβολή του Χοσέμι στο 87’ με απευθείας κόκκινη κάρτα, Σολτάνι (90’) και Χουάνμα (90+4’) θα μπορούσαν να είχαν χαρίσει τη νίκη στην ομάδα τους αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Το ματς:



Με πολύ διάθεση μπήκαν στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Αστέρα. Οι Αρκάδες ήταν πιο δραστήριοι σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην ανασταλτική γραμμή της Ξάνθης χάρη στους γρήγορους συνδυασμούς τους. Το προβάδισμα για τους γηπεδούχους δεν άργησε να έρθει καθώς στο 12’ η ωραία κομπίνα των Ουσέρο και Ντε Μπλάσις –έπειτα από εκτέλεση κόρνερ- έχρισε σκόρερ τον Εντό που βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά από την εστία του Τσέμα.

Μετά το γκολ του Αστέρα και πάνω που η Ξάνθη προσπαθούσε να γίνει απειλητική ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κυρίως λόγω της δυνατής βροχής, που έκανε ιδιαίτερα βαρύ τον αγωνιστικό χώρο και δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να χαμογελάσουν στο τέλος του ημιχρόνου, ανατρέποντας την εις βάρος τους κατάσταση με το εκπληκτικό τέρμα του Κάλβο στο 37’ και την κεφαλιά του Σολτάνι πέντε λεπτά αργότερα (42’).

Με σαφή διάθεση να πετύχει την ισοφάριση μπήκε στο γήπεδο ο Αστέρας για το δεύτερο ημίχρονο. Η μαζική άμυνα των παικτών της Ξάνθης μπροστά από την εστία του Τσέμα «θωράκισε» τα μετόπισθεν της ομάδας, που δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Η συνεχής βροχή δυσκόλεψε τους γηπεδούχους να κάνουν γρήγορες αλλαγές της μπάλας και να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα και οι Ακρίτες «ρωκάνισαν» αρκετά λεπτά.

Μέχρι το 70’ η Ξάνθη είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός πως δεν μπορούσε να πλησιάσει την εστία του Ερνάντεζ με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να εκδηλώσει τελική προσπάθεια. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη πίεσαν ασφυκτικά κυρίως με «γεμίσματα» και στο τέλος δικαιώθηκαν αφού ο Ουσέρο στο 81΄ νίκησε τον Τσέμα και διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Από το 85’ και μέχρι το φινάλε το παιχνίδι πήρε... φωτιά αφού τόσο ο Σολτάνι όσο και ο Χουάνμα θα μπορούσαν να είχαν γίνει «ήρωες» για τις ομάδες τους αν εκμεταλλεύονταν τις κλασικές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Οι συνθέσεις:



Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Κοντοές, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Λουί, Ουσέρο, Εντό, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες, Μουνάφο (59’ Χουάνμα), Ναβάρο (67’ Καράσκο)

Στον πάγκο: Μπαντής, Πιπίνης, Γκρατσίνι, Μπακασέτας, Πολ

Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Μάρτινς, Γούτας, Χοσέμι, Μαρίν (46’ Σολάρι), Ντιέ (89' Ράνος), Μάνταλος, Σολτάνι, Κάλβο (76’ Μπέρτος), Φλίσκας

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Σουάρες, Παπαδιώτης, Ντε Γκουζμάν

Διαιτητής: Κουτσιαύτης

Γήπεδο: Θεόδωρος ΚολοκοτρώνηςΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: