Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Το απόλυτο στριπτίζ !!


Το απόλυτο στριπτίζ Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την πανωλεθρία του ΠΑΟΚ, που έχει πάρει λάθος δρόμο, το πόσο κωμική ήταν η ομάδα, τα λάθη του Στέφενς, τον Λούκας και τον Στοχ και κάνει και μια επισήμανση για τον κόσμο...Ένας μέτριος Ολυμπιακός ξεφτίλισε μία ομάδα που φορούσε τις φανέλες του ΠΑΟΚ αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτόν. Και σήμερα, είναι μία σφαλιάρα από αυτές που όσο και να πονάνε, παρακαλάς να έρθουν για να καταλάβουν άπαντες πως τα αυγά δεν το αλωνίζουν.

Έχω γράψει πολλάκις πως δεν πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό όσον αφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όχι μόνο για αγωνιστικούς – ποδοσφαιρικούς λόγους. Υπάρχουν και άλλοι και δεν αναφέρομαι στο παρασκήνιο. Όχι μόνο σε αυτό τουλάχιστον.
Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει λάθος δρόμο και αυτό είναι σαφές. Υπάρχει μία κρίση παντού σε μία εποχή που θα έπρεπε να είναι 100% δημιουργική. Όμως για να δημιουργήσεις πρέπει να έχεις ξεκάθαρες ιδέες.
Πρώτα απ όλα αγωνιστικά ήμασταν κωμικοί με τον Στέφενς να δίνει απλόχερα το παιχνίδι στον Μίτσελ. Ήταν το Βατερλό του παρωχημένου Ολλανδού που οι ιδέες του σταματάνε εκεί που θα έπρεπε να αρχίζουν.
Στην ομιλία του παραμονές του αγώνα κάνει λόγο για πίεση ψηλά, για αιφνιδιασμό, για χίλια δυο που δίνουν την αίσθηση πως ο ΠΑΟΚ πάει στο Καραϊσκάκη για να σκοτώσει τον Ολυμπιακό. Την ίδια στιγμή, ξεκινάει τον Λούκας που είναι αστείος μετά την Κομοτηνή, τον Στοχ που είναι αόρατος, τον Κλάους σε ρόλο περιφερειακού φορ να κινείται ουσιαστικά μπροστά από τα κεντρικά χαφ σε χώρο επιτελικού μέσου, ενώ έχω τοποθετήσει τον Σαλπιγγίδη στη κορυφή της επίθεσης απέναντι σε αθλητικά στόπερ. Το διάβασε το παιχνίδι ο άνθρωπος.
Το μόνο που του βγαίνει στο πρώτο ημίχρονο είναι να κλείσει την δεξιά του πλευρά με τον Σκόνδρα, αλλά η αριστερή έμπαζε τόσο που δεν χρειαζόταν να συμβεί τίποτα από την άλλη. Ο Χολέμπας έβγαλε τόσο ξεκούραστο 60λεπτό, που όταν προωθήθηκε στην είσοδο του Μπονγκ, νόμιζες πως αυτός ήταν που μπήκε τώρα. Τόσο φρέσκος.
Δεν είναι που ο Στέφενς δεν έχει διαβάσει το παιχνίδι καθόλου, δεν κάνει και καμία εσωτερική αλλαγή. Αφήνει τον καημένο τον Κλάους να το παίζει επιτελικός χωρίς να έχει ούτε μισό στοιχείο για να το κάνει αυτό, αφήνει τον Σαλπιγγίδη στη κορυφή στην οποία και πέντε μέτρα αβάντζο να του δώσουν θα τον προλάβουν, αφήνει και τους Λούκας και Στοχ να παίζουν με ανάποδο πόδι και να μη μπορούν να τρέξουν έστω στη γραμμή να κερδίζουν πέντε μέτρα, ένα κόρνερ.
Η διαχείριση του Στέφενς είναι επιεικώς τραγική και δείχνει πως εκεί που ο ΠΑΟΚ χρειάζεται προπονητή, απλά δεν τον έχει. Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται προπονητή για να κερδίσει τους υπόλοιπους στην Ελλάδα. Χρειάζεται προπονητή να κερδίσει τον Ολυμπιακό, την Άλκμααρ, έστω τη Μακάμπι Χάιφα εκτός έδρας.
Κάνει και αλλαγές απίστευτες, με κορυφαία αυτή του Λάζαρ που δίνει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μας χαρίσει μία παλάμη να την θυμόμαστε καιρό. Το ντόρτι δεν χωνεύεται, αλλά η παλάμη θα ήταν πολύ πιο βαριά.
Πρέπει να ρισκάρει λέει. Να ρισκάρεις στο χωράφι σου και όχι στο δικό μας. Και όταν θα ρισκάρεις στο δικό μας θα έχεις πλάνο, δεν θα το κάνεις κουτουρού.
Ο Σαββίδης λέει έφυγε εκνευρισμένος από το γήπεδο. Αν είναι με τον εαυτό του συμφωνώ απολύτως. Είναι ο βασικός υπεύθυνος της έλλειψης σχεδιασμού, είναι αυτός διάλεξε έναν προπονητή που δεν δουλεύει στη τακτική. Το λέμε από την προετοιμασία, αλλά είμαστε οι κακοί. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τακτική στο παιχνίδι του. Οι παίκτες μπαίνουν στον αγώνα με λογικές τύπου «είστε καλύτεροι, πάμε να τους πάρουμε».
Δεν είναι μόνο η σημερινή ήττα, είναι πολλά τα παιχνίδια που θα μπορούσαμε να μη κερδίσουμε. Εργοτέλης, Βέροια, Παναθηναϊκός, Σαχτάρ, ενώ υπήρχαν και πολλά που μπορούσαμε να χάσουμε, δύο με τη Μακάμπι, ΟΦΗ, Άλκμααρ κτλ.
Στον ΠΑΟΚ θεωρούν πως αυτή η λογική Στέφενς είναι η σωστή και πως με αυτή τη νοοτροπία μπορεί η ομάδα να αποκτήσει νοοτροπία πρωταθλητισμού, όμως την ίδια στιγμή εγώ βλέπω παίκτες που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος μίας ομάδας που διεκδικεί χωρίς να έχεις τις βάσεις να το κάνει αυτό.
Για να κλείνουμε αυτή την ιστορία, ο ΠΑΟΚ ή θα πρέπει να βάλει τον Στέφενς στη λογική του ή θα πρέπει να ψάχνει από τώρα τον επόμενο προπονητή του. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει, όταν αναφερόμαστε σε μία ομάδα που έχει τρεις προπονητές με διπλωμα ΟΥΕΦΑ προ και δεν υπάρχει ίχνος τακτικής συμπεριφοράς στο παιχνίδι της.
Και για να μη νομίζει κανείς ότι υπερβάλω, μιλάμε για μία ομάδα που δεν έχει προηγηθεί σε κανένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, στα επτά μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ, που στην Ελλάδα είναι αναγκασμένη να κυνηγά το σκορ σε περισσότερα από τα μισά της παιχνίδια και που στο μοναδικό ανταγωνιστικό που εμφανίστηκε μπροστά της, το κοντέρ σταμάτησε στα τέσσερα. Να ναι καλά το δοκάρι που ακόμη κουνιέται.
Για τους παίκτες τι να πω. Αν μάθω πχ πως σε αυτές τις δεκαπέντε μέρες της διακοπής ο Λούκας δεν δουλεύει το δεξί του πόδι μία ώρα τη μέρα, δεν θα μου φταίει ο Λούκας, αλλά ο Στέφενς, ο Λόκχοφ και ο ΓΧ. Θα μου φταίει ο Βρύζας, θα μου φταίνε όλοι οι άλλοι.
Για τον Στοχ να τρέξουμε να πληρώσουμε τη ρήτρα τώρα. Μη χάσουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Εννοείται πως δεν μου φταίνε μόνο αυτοί οι δύο, αλλά όταν παίζω σε ένα γήπεδο με χώρους, όταν τα εξτρέμ μου είναι κωμικά τι μπορώ να καταφέρω ακριβώς;
Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα, μας κέρδισε δίκαια, εκμεταλλεύτηκε την αστειότητά μας και καλά μας έκανε.
Κλείνοντας, επειδή είμαι αγανακτισμένος με πολλά γύρω από τον ΠΑΟΚ, θέλω να κάνω μία επισήμανση που αφορά το οπαδικό της νέας εποχής. Προς όλους αυτούς που πανηγύριζαν πριν το παιχνίδι για την περιβόητη εντολή Σαββίδη να πάει η ομάδα με το πούλμαν της στο Καραϊσκάκη, τα ενημερώνω πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει πάει στο Καραϊσκάκη χωρίς εισιτήρια στο παρελθόν και μάλιστα μπήκε και στο γήπεδο.
Μου είναι αδιανόητο να πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚτσής για κάτι τόσο βλάχικο, για κάτι τόσο μηδαμινό. Η μεγάλη μαγκιά του ΠΑΟΚ που πήγε με τη συνοδεία της μισής αστυνομικής διεύθυνσης Αθηνών στο Καραϊσκάκη με το πούλμαν του και όχι με τις μεταφορές Κυριάκος που είχε έρθει ο Ολυμπιακός στη Τούμπα. Που ο Τσιρώνης είχε έρθει με αυτό, αλλά πάμε παρακάτω. Κρίμα που δεν βάλαμε το λεωφορείο στο τέρμα να γλιτώσουμε και το ντόρτι.
Όταν ο κόσμος έχει χαμηλώσει τόσο τον πήχη του, να μην περιμένει η ομάδα να κάνει κάτι πολύ διαφορετικό.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: