Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ο Πρίντεζης είχε άλλη… γνώμη!

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε εξαιρετικά στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό ο οποίος δυσκολεύτηκε, αλλά χάρη στον πολύ καλό Πρίντεζη κατάφερε να νικήσει 78-70 τον δικέφαλο, στην αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

Ο Πρίντεζης είχε άλλη… γνώμη
Πέμπτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στην Α1 μπάσκετ για τον Ολυμπιακό, που επικράτησε 78-70 του ΠΑΟΚ στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής, με κορυφαίο τον Πρίντεζη.

Ο διεθνής φόργουορντ, με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος των κακών αγωνιστικά Πρωταθλητών Ευρώπης στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο ΠΑΟΚ παίζοντας πολύ καλά προηγήθηκε μέχρι και με 11 πόντους διαφορά. Το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι και πέντε λεπτά πριν το τέλος του, όμως οι «ερυθρόλευκοι» εκτός από τον Πρίντεζη, βρήκαν στηρίγματα στους Ντάνστον, Λο και Περπέρογλου με αποτέλεσμα να διατηρήσουν το αήττητο σε Ελλάδα και Ευρώπη (12η σερί νίκη). Κορυφαίοι για τον δικέφαλο του βορρά οι Κούπερ (18π. 7ριμπ. και 7ασίστ) και Μπόγρης (12π. και 7ριμπ.)

Ο αγώνας:

Πολύ άστοχος στο ξεκίνημα του ματς ο Ολυμπιακός, με τον Ντάνστον να χρεώνεται νωρίς με δύο φάουλ και τον ΠΑΟΚ να προηγείται 7-4 στο 4΄. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανοργάνωτοι στην άμυνα, είχαν κακές επιστροφές και ο δικέφαλος του βορρά έβρισκε πόντους στο transition (15-11 στο 7΄). Χαραλαμπίδης, Κούπερ και Τσαϊρέλης σκόραραν κατά ριπάς, εκμεταλλεύονταν την πολύ καλή άμυνα (ζώνη με προσαρμογές) του δικεφάλου, αλλά και την αστοχία του Ολυμπιακού (7/22 σε 2π. και 3π. στο πρώτο δεκάλεπτο), με αποτέλεσμα να είναι μπροστά με 20-16 στη πρώτη περίοδο.

Η πολύ καλή εμφάνιση των παικτών του Μαρκόπουλου συνεχίστηκε και στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου. Η υπέρ τους διαφορά, έφτασε μέχρι και στους έντεκα πόντους (29-18 στο 13΄) με καλάθια των Πέιν και Μαργαρίτη. Ο Ολυμπιακός αστοχούσε ακόμα και σε κοντινά λέι απ και ήταν φανερά εκτός ρυθμού, με πολλά λάθη στο παιχνίδι του. Με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη (17π. στο ημίχρονο) που ήταν το μοναδικό καλό στοιχείο που είχαν να επιδείξουν, οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 6-0 και μείωσαν σε 29-24, τεσσεράμισι λεπτά πριν το ημίχρονο. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, άρχισε να κάνει λάθη και να είναι άστοχος, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να καταφέρει να περάσει μπροστά στο σκορ (37-36), με απίστευτο τρίποντο του Λο πίσω από το κέντρο…

Πόντο-πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Με ένα… κρεσέντο του… ανεβασμένου Λο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη φορά με πέντε πόντους 48-43 στο 25΄. Οι γηπεδούχοι πίεζαν πλέον αποτελεσματικά στην άμυνά τα αντίπαλα γκαρντ, έβγαζαν με επιτυχία αιφνιδιασμούς, αλλά υστερούσαν στη κυκλοφορία της μπάλας, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να περάσει ξανά μπροστά (50-49 στο 27΄) με τον Κούπερ να δημιουργεί και τον Μπόγρη να εκτελεί. Με τον Πρίντεζη να δηλώνει ξανά «παρών», οι πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να διατηρήσουν το +1 του ημιχρόνου και δέκα λεπτά πριν τη τελική ευθεία (56-55).

Με καλάθι του Περπέρογλου 6΄ 30’’ πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε εκ νέου με τέσσερις (61-57), ενώ με την αμυντική και επιθετική άνοδο του Ντάνστον, η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στους οκτώ (66-58, πεντέμισι λεπτά πριν το τέλος). Μάντζαρης και Περπέρογλου έδωσαν σημαντικές βοήθειες στον Αμερικανό σέντερ, ο ΠΑΟΚ δε μπορούσε να βρει αντίδοτο στην άμυνα του (ο Μπόγρης έμεινε αρκετά στον πάγκο) και έτσι οι γηπεδούχοι έγειραν την πλάστιγγα υπέρ τους (74-63, 2’ 40’’ πριν το τέλος). Όσο και αν προσπάθησαν με μακρινά σουτ οι παίκτες του δικεφάλου του βορρά δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τη σε βάρος τους κατάσταση και έφυγαν από το ΣΕΦ με τη πρώτη τους φετινή ήττα στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 37-36, 56-55, 78-70.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Λο 12 (1), Ντάνστον 13, Σπανούλης 2 (1/7 σουτ), Περπέρογλου 11 (1), Λοτζέσκι 5, Μπέγκιτς 3, Πρίντεζης 21 (2), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 9 (3), Κατσίβελης.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 6, Κούπερ 18 (4), Χαραλαμπίδης 12, Τσόχλας, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 10 (1), Δέδας 5, Μαργαρίτης 7 (1), Καλές, Μπόγρης 12, Κασελάκης, Λιάπης.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Παπαπέτρου, Καλδίρης.

* Εκτός αποστολής για τον Ολυμπιακό έμειναν οι τραυματίες Σίμονς, Σλούκας, Μαυροειδής, ενώ στην δωδεκάδα επανήλθε μετά τον τραυματισμό του στη μύτη ο Παπαπέτρου που δεν χρησιμοποιήθηκε. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: