Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα κ.Αλαφούζε!!

Η κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό έγραψε ένα πολύ όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι, από αυτά που έχει ανάγκη ο κόσμος ώστε να πιστέψει ότι στo χόρτο δεν κερδίζουν μόνο τα φράγκα, τα ρούβλια, ή τα δηνάρια, αλλά και η αγάπη, η αφοσίωση, η δουλειά και το πάθος. Τα πρώτα είχε ο ΠΑΟΚ. Ολα τα υπόλοιπα στοιχεία όμως, διακρίνει πολύ εύκολα στα πιτσιρίκια του Αναστασίου. Αυτά προφανώς τα ξέρετε και τα έχετε διαβάσει. Ο Αλαφούζος δικαιούται να διεκδικήσει τον τίτλο του παράγοντας της χρονιάς, όχι μόνο για αυτά που έκανε, αλλά και για αυτά που ...δεν έκανε. Σταμάτησε να ποστάρει στο twitter κουβέντες που αποδείκνυαν την άγνοιά του, σταμάτησε να τοποθετείται επί παντός επιστητού και για κάθε ξεχωριστή φάση στη διάρκεια των αγώνων. Επαψε να δημοσιεύει και να λέει σκέψεις για το κατεστημένο, κατανοώντας ότι όποιος θέλει να είναι δυνατός, δεν σκούζει, αλλά πράττει. Και κυρίως, χαμήλωσε τον πήχη. Εκοψε τις βαρύγδουπες λέξεις και τους λαϊκισμούς, αποδεχόμενος ότι το restart στο Παναθηναϊκός απαιτεί ψυχραιμία και σύνεση.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι καβάλα στο άλογο φέτος. Εναντι όλων των υπόλοιπων παραγόντων του ελληνικού αθλητισμού. Εχθρών και φίλων. Οφείλει όμως και ο ίδιος να καταλάβει ότι η ευδαιμονία της φετινής σεζόν δε θα διαρκέσει για πάντα. Στην πραγματικότητα, τα δύσκολα για τον Αλαφούζο μόλις τώρα ξεκινούν. Η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ πιο δύσκολη και πιο απαιτητική για τον Παναθηναϊκό.

Η επανεκκίνηση έγινε... Η νέα γενιά των πράσινων αναδείχθηκε, η μαγιά της επιτυχίας δημιουργήθηκε. Για πόσο καιρό όμως, ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος θα είναι ικανοποιημένος με την κατάκτηση του Κυπέλλου; Για πόσο καιρό θα αποδέχεται ότι η αγαπημένη του ομάδα δε θα είναι ανταγωνιστική για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος κι εν τέλει για πόσο καιρό θα ικανοποιείται με τις νίκες επί του Ολυμπιακού που δε θα έχουν κανένα βαθμολογικό αντίκρισμα;

Οι εφημερίδες σήμερα είναι γεμάτες με σελίδες που αναφέρονται στην επόμενη ημέρα και για τις προσεκτικές κινήσεις που θα γίνουν ενόψει της νέας σεζόν. Ακόμα κι αν αυτές οι σκέψεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, θα κριθούν στην πορεία. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι υποχρεωμένος να κατακτήσει το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν. Είναι όμως, υποχρεωμένος να επιστρέψει με σταθερά βήματα και να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστικός. Κι αυτό δε θα είναι καθόλου εύκολο. Διότι ο Ολυμπιακός, μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει, αλλά διαθέτει πολύ πλούσιο ρόστερ κι έπαιξε κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο. Και διαθέτει επίσης το χρήμα, αυτό που λείπει από τον Αλαφούζο.

Τα διοικητικά θέματα, η Συμμαχία, η λαϊκή βάση, δε θα είναι μία αιώνια ομπρέλα για τον Παναθηναϊκό. Κάποια στιγμή, και άμεσα μάλιστα, ο κόσμος θα ζητήσει αποτελέσματα. Κι αυτά απαιτούν ακόμα καλύτερους παίκτες και περισσότερα χρήματα.

Τι απ'όλα αυτά θα έχει, θα αποδειχθεί στην πορεία!
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: