Τρίτη 29 Απριλίου 2014

«Ίσως πέρασε για να φαγωθεί η μπανάνα στον Σαλίνο…»

Μια ακόμα πρωτότυπη εκδοχή στις εκπληκτικές που έχουν ακουστεί σε απολογίες επεισοδίων έδωσε ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η μπανάνα στον Σαλίνο να μπήκε ως… κολατσιό στην Τούμπα.

«Ίσως πέρασε για να φαγωθεί η μπανάνα στον Σαλίνο…»
Αναπόφευκτες συγκρίσεις με αυτά που γίνονται στον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό πλανήτη δημιούργησε η απολογία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Μια μέρα μετά την ενέργεια του Ντάνι Άλβες να φάει μια μπανάνα που του πέταξαν ρατσιστές στην Ισπανία και την καθολική επιβράβευσή του απ’ όλο τον κόσμο, ο «δικέφαλος του Βορρά» επεδίωξε να δικαιολογήσει το παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε με τον Σαλίνο στην Τούμπα με μια τουλάχιστον… πρωτότυπη εκδοχή.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα υποστήριξαν οι δικηγόροι του, Λάμπρος Μπίρδας και Αχιλλέας Μαυρομμάτης, εφόσον η εκτόξευση μπανάνας στον αμυντικό του Ολυμπιακού είχε ρατσιστικό χαρακτήρα, είναι καταδικαστέα. Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο, κατά τους ίδιους, ο δράστης απλά να την είχε φέρει στο γήπεδο για να τη φάει και να την πέταξε όπως θα έκανε με οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο.

Κατά τ’ άλλα, οι νομικοί του ΠΑΟΚ επικέντρωσαν την υπερασπιστική τους γραμμή στο ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του κανονισμού ώστε να χαρακτηριστούν τα επεισόδια «εκτεταμένα» (σ.σ. μεγάλος αριθμός φιλάθλων, τραυματισμοί και έκτροπα στον κυρίως χώρο του γηπέδου) και να τους επιβληθεί η ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών που προβλέπεται.

Αναφερόμενοι λοιπόν στα γεγονότα, επέρριψαν ευθύνες στην Αστυνομία και απέδωσαν το κλίμα που υπήρχε στην Τούμπα στην αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό εξαιτίας (και) της διαιτησίας του πρώτου αγώνα. Και αφού σημείωσαν ότι τα καπνογόνα ήταν 900 (και όχι 2.500, όπως ισχυρίζονται οι Αρχές) τόνισαν ότι η τοποθέτηση γαύρων στον πάγκο ήταν καταδικαστέα, ωστόσο έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο και προσέθεσαν ότι ο πάγκος καθαρίστηκε αμέσως.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, ο ΠΑΟΚ θα περιμένει την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής την Τετάρτη. Εφόσον λοιπόν αυτή προβλέπει ποινή αποκλεισμού της έδρας, θα ισχύσει απ’ το δεύτερο ματς που θα δώσει στην Τούμπα για τα πλέι-οφ. Όσο για το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών, η επιτροπή θα κρίνει -εφόσον το αποφασίσει- αν θα ισχύσει απ’ τα πλέι-οφ ή απ’ τη βαθμολογία της επόμενης σεζόν. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: