Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Να ζητήσει να γίνονται οι τελικοί στη Θεσσαλονίκη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος ρίχνει μέσω του sport-fm.gr μία ιδέα για τους τελικούς του Κυπέλλου, προκειμένου να μη συνεχιστεί η διατήρηση ενός παγκόσμιου ρεκόρ.

Να ζητήσει να γίνονται οι τελικοί στη Θεσσαλονίκη
· Πρέπει να είναι παγκόσμιο ρεκόρ αυτό του ΠΑΟΚ. Οι 9 χαμένοι τελικοί Κυπέλλων σε σύνολο 13! Δηλαδή, καλά καλά δεν κερδίζει ούτε έναν στους τρεις τελικούς.

· Κι επειδή απ΄ότι έχω καταλάβει είναι κάθε χρόνο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ η κατάκτηση του Κυπέλλου, νομίζω ότι άλλη λύση δεν υπάρχει για τον Δικέφαλο, αν θέλει να βελτιώσει τα ποσοστά του στο κύπελλο, από το να ζητήσει να γίνονται και τελικοί στη Θεσσαλονίκη. Κι ακόμη καλύτερα στην Τούμπα! Άλλωστε, και το τελευταίο κύπελλο που σήκωσε, το 2003, ήταν στην Τούμπα, όταν κέρδισε 1-0 τον Άρη.

· Με το να γίνονται όλοι οι τελικοί στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα έχει τύχη, ειδικά με την εικόνα που παρουσιάζει όσο περνάνε τα χρόνια στις επισκέψεις του στην Αθήνα. Για να μην πω γενικότερα στη Νότια Ελλάδα.

· Φέτος, π.χ., έχασε δύο φορές από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (0-4, 1-2), έχασε στη Λεωφόρο 1-2, έχασε στη Ν. Σμύρνη 0-2 κι απλά έσωσε την ισοπαλία στο Περιστέρι στο 90. Επίσης έχασε στο Αγρίνιο 0-2, στη Λιβαδειά 2-3, στην Τρίπολη 1-2, ενώ στη Ριζούπολη και στο Παγκρήτιο, όπου είχε προηγηθεί 3-0 επί του Απόλλωνα και 2-0 επί του Εργοτέλη αντίστοιχα, τελικά ισοφαρίστηκε σε 3-3 και 2-2!

· Πάντως, έχει την ευκαιρία ο ΠΑΟΚ στη διαδικασία των πλέι-οφς, να δείξει ότι μπορεί να ήταν και λίγο τυχαία και ίσως συμπτωματικά όλα αυτά τα αποτελέσματα. Θα πάει να παίξει στη Λεωφόρο, στο Περιστέρι και στην Τρίπολη, οπότε στο χέρι του είναι να επιχειρήσει μία αντιστροφή της κατάστασης.

· Θα αποδειχθεί, άλλωστε, και μέσα από αυτή τη διαδικασία των πλέϊ οφς, αν ο Ιβάν Σαββίδης κι οι συνεργάτες του έκαναν καλά που έδιωξαν τον Στέφενς και έβαλαν τον Γεωργιάδη στον πάγκο. Γιατί στο μεν πρωτάθλημα δε νομίζω να είδαμε καμία διαφορά (ο Στέφενς άφησε την ομάδα ισόβαθμη με τον Ατρόμητο και πέντε πόντους πίσω από τον ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τρεις πόντους πάνω από τον Ατρόμητο και άλλους τρεις από τον ΠΑΟ), στο δε κύπελλο όλοι παρακολουθήσαμε πως ήρθε η πρόκριση επί του Ολυμπιακού, αλλά και το διασυρμό στον τελικό.

· Παρεμπιπτόντως, το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 4-1 ήταν το μεγαλύτερο σκορ σε τελικό κυπέλλου εδώ και 30 χρόνια, μετά το ΑΕΚ-Απόλλων 7-1 το 1996…

· Την ίδια ώρα ο Στέφενς θεωρείται απολύτως επιτυχημένος στην επόμενη ομάδα του, την Στουτγάρδη, αφού την πήρε ακριβώς στην γραμμή του υποβιβασμού (ισόβαθμη στην τρίτη θέση από το τέλος) και μέσα σε οκτώ αγωνιστικές την πήγε στο +5… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: