Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη να 'ναι συμπαθής!

Να μιλήσουμε παοκτσήδικα. Λάθος. Ο αποδυτηριάκιας ποτέ δεν κάνει φτηνή προπαγάνδα υπέρ μιας ομάδας. Το αν θα πει, και γιατί να μην πει, έναν καλό λόγο για μια ομάδα, αυτό έχει σκοπιμότητα γενικού συμφέροντος. Δηλαδή; Νοσεί το ελληνικό ποδόσφαιρο εάν μια ομάδα με πολύ κόσμο δεν στέκεται καλά στα πόδια της. Το ποδόσφαιρο θέλει υγειείς και δυνατές τις ομάδες, ειδικά τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, την ΑΕΚ. Άμα, ειδικά οι πιο δημοφιλείς ομάδες είναι προβληματικές, τότε και το ποδόσφαιρο μας είναι προβληματικό.
Μ' αυτή την έννοια λέω να μιλήσουμε παοκτσήδικα. Και να πούμε, τι; Ότι ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τη συμπάθεια του κόσμου, του μη παοκτσήδικου κόσμου. Να 'ναι συμπαθής ο ΠΑΟΚ, όχι αντιπαθής.
Κάποιος να τα πει. Ο τρόπος που κέρδισε τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ δεν τον κάνει συμπαθή. Να τον κερδίσει τον Ολυμπιακό, να τον πατήσει, να τον διασύρει αγωνιστικά, όμως χωρίς να διασυρθεί ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Σε μια Τούμπα που δεν ήταν ποδοσφαιρικό γήπεδο αλλά κολαστήριο, βασανιστήριο αμαρτωλών άξιων κάθε τιμωρίας.
Το χειρώτερο; Αντί να απολογηθεί ο ΠΑΟΚ στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, στην κοινωνία της Ελλάδος, για τα αίσχη της Τούμπας, έγινε το τρισχειρώτερο. "Καλά τους κάναμε" τους γάβρους, είπανε.
Το ξαναλέω. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη της συμπάθειας όχι της αντιπάθειας των ουδετέρων, των μη παοκτσήδων. Κι αυτό δεν θα το πετύχει όταν συνέχεια γαυγίζει χωρίς παράλληλα να φροντίζει με σοβαρότητα να κτίσει ομάδα της προκοπής. Στον τελικό του κυπέλλου ο ΠΑΟΚ έδειξε την αγωνιστική γύμνια του. Πόσο αξία έχει να μιλάει για δικαιοσύνη κάποιος που ο ίδιος αδικεί τον εαυτό του;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί έστησαν Αλαφούζος και Ιβάν το αγαπησιάρικο κλίμα στον τελικό του κυπέλλου, γράφει ο apodytiriakias.gr

Στημένο κόλπο ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος  για να εκτεθεί ο Ολυμπιακός. Όπως στο λέω και μην κυττάς τον υπολογιστή σου σα χάνος. Αγκαλιές, φιλιά, γιορτές, fair play. Πώς προέκυψαν όλα αυτά;
Αλαφούζος και Σαββίδης τα είχανε μιλήσει. Θα δείξουμε πως όταν δεν εμπλέκεται ο Ολυμπιακός, η παράγκα του λιμανιού, όλα είναι καλά και ανθηρά. Παίζεται ποδόσφαιρο και ο καλύτερος κερδίζει στο γήπεδο. Όλοι τον χειροκροτούν και αγκαλιασμένοι νικητές και ηττημένοι αποχωρούν από τη γιορτή.
Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα ο Αλαφούζος δεν ξέχασε τον Απόλλωνα. «Δεν έπρεπε να πέσει. Ο Σπάθας έφταιγε με τα όργια που έκανε στην Ξάνθη και ελπίζω να μην ξανασφυρίξει». Πήρες πρέφα; Χωρίς Σπάθες, Ολυμπιακούς και ομάδες δορυφόρους όλα είναι μια χαρά, μας είπε ο καναλάρχης.
Αμ, το άλλο. Στην απονομή την κούπα σήκωσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όχι όπως με το πρωτάθλημα που δόθηκε στα χέρια του Μαρινάκη. Σαββίδη και Αλαφούζο τους πήραμε χαμπάρι. Σου μιλάω για οργανωμένη κατάσταση μέχρι τη τελευταία λεπτομέρεια. Ακόμα και οι κροτίδες που έπεσαν κάποια στιγμή ήταν παραμύθι φούρναρης, μια ασυμφωνία που έδενε στο οργανωμένο σχέδιο.


Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: