Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

«Κι εμείς, αλλά και η διαιτησία…»

Απογοήτευση και οργή τα συναισθήματα στον Ολυμπιακό μετά τη χθεσινή ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Αυτοκριτική για την απόδοση της ομάδας, κριτική για διαιτησία, αλλά και πίστη για τον τίτλο.

«Κι εμείς, αλλά και η διαιτησία…»
Ένα απόγευμα που άρχισε με την προσμονή της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, ολοκληρώθηκε εφιαλτικά για τους «ερυθρόλευκους», που απώλεσαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν τον τίτλο μπροστά στο κοινό τους. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, έκανε το χειρότερο παιχνίδι της στη σειρά και γνώρισε την ήττα. Εμφανίστηκε νευρική, άστοχη και τελικά διστακτική, με βασικά ατού (πρώτο τον Σπανούλη) να υστερούν σε απόδοση, ουσιαστικά μόνο δύο διακριθέντες (Ντάνστον και Λοτζέσκι) και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να φύγει από το ΣΕΦ με τη νίκη.

Στον Ολυμπιακό αναγνωρίζουν ότι δεν παρουσιάστηκαν όπως έπρεπε στον χθεσινό αγώνα. Τονίζουν, ωστόσο, πως υπήρξαν πολλά λάθη που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Μιλούν για τα φάουλ που δεν σφυρίχτηκαν στο φινάλε με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλήσει σε βάρος της ομάδας τους, αλλά και για αρκετές επί μέρους φάσεις, όπως μία αντικανονική τάπα του Λάσμε στον Περπέρογλου, ένα φάουλ του τελευταίου στον Ματσιούλις, τα πέντε φάουλ του Μάντζαρη σε οκτώ λεπτά συμμετοχής κι αρκετές ακόμη περιπτώσεις,

Το πιστεύουν

Παρά την απογοήτευση, ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει το πρωτάθλημα, παρά μόνο μια μεγάλη ευκαιρία να το κατακτήσει. Την Τετάρτη θα έχει μία ακόμη, την τελευταία, στο ΟΑΚΑ. Ασφαλώς ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται για τους Πειραιώτες, αλλά στις τάξεις της ομάδας υπάρχει πίστη. «Δεν γίνεται να είμαστε ξανά τόσο άστοχοι. Κι αφού τα καταφέραμε μια φορά, μπορούμε να τα καταφέρουμε και πάλι να νικήσουμε εκεί», έλεγαν στις συζητήσεις τους χθες οι παίκτες της ομάδας.

Όλα δείχνουν πως στην προπόνηση ή και το ξενοδοχείο της αποστολής θα βρεθούν οπαδοί της ομάδας για να τονώσουν την ψυχολογία της, ενώ πιθανότατα Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θα ακολουθήσουν την αποστολή στο ΟΑΚΑ.

Αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα

Η οργή των αδερφών Αγγελόπουλων για τη διαιτησία ήταν τόσο μεγάλη, που χθες ανακοίνωσαν πως δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν παίκτη της ομάδας να παίξει στην Εθνική (δίχως να διευκρινίσουν αν αυτό θα ισχύσει και για τις «μικρές» ομάδες, γιατί Παπαπέτρου, Αγραβάνης και Χριστοδούλου έχουν κληθεί στη Νέων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης). Δεν πρόκειται για κάποια απόφαση εν βρασμώ ψυχής, αλλά για κάτι που σκέφτονταν εδώ και καιρό, υπήρχε στο μυαλό τους σαν μέσο αντίδρασης για το θέμα της ασφάλισης των διεθνών και τελικά ανακοινώθηκε χθες μετά τα παράπονα που εκφράστηκαν για τη διαιτησία. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, μάλιστα, φαίνεται δύσκολο να αλλάξουν απόφαση.

Κίνδυνος τιμωρίας του ΣΕΦ

Τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα είναι αρκετά επιβαρυντικά για τον Ολυμπιακό. Παρότι τα περισσότερα επεισόδια έγιναν εκτός γηπέδου στο ΣΕΦ, ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας των «ερυθρόλευκων» είναι ορατός, με την ποινή που πιθανώς να επιβληθεί να εκτίεται στο νέο πρωτάθλημα.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: