Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ψυχραιμία, αδέρφια!!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο www.sport-fm.gr για τα παράπονα των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του ΣΕΦ και την απόφασή τους να μην πάει κανείς παίκτης τους στην Εθνική.

Ψυχραιμία, αδέρφια!
Το πράγμα φάνηκε να στραβώνει από την ώρα που ο κόουτς Μπαρτζώκας τα έχωσε στη διαιτησία. Οι πιο υποψιασμένοι στο γραφείο κατάλαβαν ότι θα δοθεί συνέχεια από τους αδερφούς Αγγελόπουλους. Και δόθηκε.

Δικαίωμα κάθε παράγοντα είναι να εκφράζει παράπονα για τη διαιτησία όταν νομίζει ότι η ομάδα του (η ιδιοκτησία του δηλαδή) αδικείται. Γίνεται σε όλο τον κόσμο, γίνεται και εδώ. Σημασία έχει το πώς διαμαρτύρεσαι και γιατί το κάνεις. Στην προκειμένη περίπτωση η διαιτησία δεν έπαιξε έδρα και ίσως να έδωσε ένα-δύο σφυρίγματα στον Παναθηναϊκό. Χωρίς να παριστάνω τον ειδήμονα θεωρώ ότι η φασαρία γίνεται κυρίως για ένα σφύριγμα που καθυστέρησε να δοθεί με αποτέλεσμα να μείνουν μόλις 2,5 δευτερόλεπτα για την τελευταία επίθεση.

Ο.Κ... κατανοητοί οι λόγοι της διαμαρτυρίας. Στο κάτω-κάτω της γραφής οι χαμένοι μονίμως διαμαρτύρονται. Το έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο πρόσφατο ματς του ΟΑΚΑ και δικαίως αντιμετωπίζει την κριτική για την χυδαιότητα των εκφράσεων που χρησιμοποίησε. Κι αυτός έριξε στην διαιτησία την ήττα της ομάδας του. Το ίδιο σε γενικές γραμμές έκαναν και οι πρόεδροι του Ολυμπιακού για την απρόσμενη ήττα της δικής τους. Στην προκειμένη περίπτωση υπήρξαν βαριές κουβέντες άλλα όχι χυδαίες εκφράσεις.

Ωστόσο η δήλωση πως οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα πάνε στην Εθνική για το Μουντομπάσκετ είναι εκτός λογικής. Από πού κι ως που θα τιμωρηθεί η Εθνική ομάδα για τις διαιτητικές αδικίες που καταγγέλλει εις βάρος του ο Ολυμπιακός;

Η Εθνική Μπάσκετ δεν είναι ιδιοκτησία του Γιώργου Βασιλακόπουλου ενάντια στον οποίο στρέφουν τα βέλη τους οι πρόεδροι. Οι παίκτες που φορούν τα ερυθρόλευκα είναι ελεύθερες προσωπικότητες με το δικαίωμα και την υποχρέωση της επιλογής. Η πρόσκληση στην Εθνική είναι τιμή και κάθε αθλητής υποχρεούται να την αντιμετωπίζει προσωπικά. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δεν τιμωρούν την Ομοσπονδία και τον ισχυρό άνδρα της. Πυροβολούν τα πόδια του ελληνικού μπάσκετ στο οποίο εξέχουσα θέση κατέχει ο Ολυμπιακός.

Ο χρόνος αναμένεται να γιατρέψει αυτή την πληγή που πάει να ανοίξει στο σώμα της Εθνικής.

Και κάτι ακόμα! Όπως και την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ έτσι και τώρα στο ΣΕΦ, ο κόσμος με το κριτήριό του κατάλαβε ότι το πρόβλημα για την ήττα της ομάδας του ήταν αγωνιστικό.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: