Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Γκέκας: «Ναι, παίζουμε άμυνα. Είναι κακό»;

Το στιλ παιχνιδιού της Εθνικής υπερασπίστηκε ο Φάνης Γκέκας. Μιλώντας στο «Al Jazeera», παραδέχθηκε ότι η ομάδα μας παίζει άμυνα και φέρνοντας παράδειγμα την Ιταλία, αναρωτήθηκε γιατί αυτό είναι κακό.

Γκέκας: «Ναι, παίζουμε άμυνα. Είναι κακό»;
Όπως επιβεβαιώθηκε στο φιλικό με την Πορτογαλία, η άμυνα θα είναι το μεγαλύτερο «όπλο» της Εθνικής μας και στο Μουντιάλ του καλοκαιριού.

Κι έστω και ως επιθετικός, ο Φάνης Γκέκας δεν αποδέχεται απλώς αυτό το στιλ παιχνιδιού. Αλλά το υπερασπίστηκε και… διεθνώς.

Σε συνέντευξή του στο «Al Jazeera», ο Έλληνας φορ παραδέχθηκε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δίνει πάντα προτεραιότητα στα μετόπισθεν. Αναρωτήθηκε ωστόσο γιατί αυτό να είναι κακό και τόνισε ότι κάτι τέτοιο κάνουν και μεγάλες ομάδες όπως η Ιταλία.

Κατά τ’ άλλα, ο Γκέκας τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί (λόγω και του ισχυρού χαρακτήρα που έχει χτίσει από το 2004) ενώ σε ερώτηση για τον πρώτο σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου ευχήθηκε να είναι ο ίδιος.


Αναλυτικά όσα είπε ο Γκέκας

Για τη συμμετοχή του στην αποστολή της Εθνικής και τον όμιλό της στο Μουντιάλ: «Περίμενα να είμαι στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην αρχή της σεζόν έχασα κάποια παιχνίδια, διότι είχα κάποιους τραυματισμούς, όμως στη συνέχεια δούλεψα, επανήλθα και βρίσκομαι στην αποστολή.

Δεν υπάρχει εύκολο γκρουπ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εύκολη ή δύσκολη ομάδα. Βέβαια μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει διάφορα σχόλια ανάλογα με τις δυσκολίες των αγώνων. Σ' αυτό το τουρνουά, πάντως, παίζουν οι πιο έμπειρες ομάδες».
Για τις πιθανότητες πρόκρισης της Ελλάδας: «Είμαστε μία έμπειρη και καλή ομάδα και βάσει της εμπειρίας μας μπορούμε να προκριθούμε. Τόσο εγώ, όσο και οι συμπαίκτες μου θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προκριθούμε»
.

Για το φαβορί της διοργάνωσης: «Είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί ποια ομάδα θα πάρει το τρόπαιο. Ίσως μετά τη φάση των ομίλων να είναι πιο εύκολο να πούμε κάτι. Βέβαια, σ' αυτό το σημείο θέλω να πω πως είμαι φαν του Ρονάλντο, ήταν και είναι το “φαινόμενο” και καταλαβαίνετε πως η καρδιά μου θέλει Βραζιλία».

Για τον επικρατέστερο πρώτο σκόρερ: «Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να πάρουν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο Μουντιάλ, όμως πάντα υπάρχουν και οι εκπλήξεις. Εύχομαι να είμαι εγώ. Πιστεύω ότι θα σκοράρω στη Βραζιλία, αλλά δεν ξέρω πόσα και σε ποια θέση θα είμαι στους σκόρερ».

Για τους παίκτες που θεωρεί ότι θα λάμψουν: «Υπάρχουν πολλά ονόματα παικτών που μπορούν να είναι τα αστέρια του Μουντιάλ. Από την Αφρική ξεχωρίζει ο Ετό και ο Ντρογκμπά. Υπάρχουν τέτοιοι παίκτες τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη Λατινική Αμερική».

Για το στιλ της εθνικής Ελλάδας: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει μεγάλη επιρροή και επίδραση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως η Εθνική ομάδα είναι κάτι άλλο, επιδρά σημαντικά. Άλλο ελληνικό ποδόσφαιρο, άλλο Εθνική Ελλάδας.

Από το 2004 η Ελλάδα απέκτησε έναν δικό της χαρακτήρα ως Εθνική και άνοιξαν ακόμα περισσότερο οι αγορές για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Κάθε ομάδα έχει το δικό της στιλ και εμείς αυτό, την άμυνα. Όμως έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε και διαφορετικές τακτικές βάσει της δύναμης και του χαρακτήρα των αντιπάλων.

Το πιο σημαντικό για μας είναι να μην φάμε γκολ. Πρώτα σκεφτόμαστε την άμυνα και μετά την επίθεση, αλλά γιατί να είναι κακό αυτό; Τότε τι να πούμε για την Ιταλία»;

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: