Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

«Η FIFA θα υποστηρίξει νέα επιλογή διοργανώτριας»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα διαδικασία επιλογής διοργανώτριας χώρας του Μουντιάλ 2022 άφησε ο αντιπρόεδρος της FIFA, Τζιμ Μπόις μιλώντας στο BBC.

«Η FIFA θα υποστηρίξει νέα επιλογή διοργανώτριας»
Οι σημερινές αποκαλύψεις της “Sunday Times” που φέρνουν την επιλογή του Κατάρ ως διοργανώτριας χώρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 να είναι αποτέλεσμα δωροδοκίας των υπεύθυνων στην τελική ψηφοφορία έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Περισσότερο σημαντική;

Αυτή που ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας σε δηλώσεις του στο BBC!

Ο Τζιμ Μπόις άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα διαδικασία επιλογής διοργανώτριας χώρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 αφαιρώντας από το Κατάρ το δικαίωμα!

Όπως έχει γίνει γνωστό η FIFA έχει αρχίσει έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες για δωροδοκία με επικεφαλής αυτής, τον Μίτσελ Γκαρσία.

«Εάν αποδειχθεί ότι κάνει αντικανονικό έχει αποδειχθεί στην ψηφοφορία τότε θα εξετάσουμε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο», ήταν η απάντηση του αντιπρόεδρου της FIFA μετά από σχετική ερώτηση που δέχθηκε ενώ επεσήμανε ότι δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα να επαναληφθεί η διαδικασία.

«Η FIFA στηρίζει απόλυτα τον Γκαρσία. Του έχουμε δώσει την άδεια να μιλήσει με οποιοδήποτε θεωρεί ότι πρέπει, σε όλο τον κόσμο, για να ολοκληρώσει την αποστολή του», κατέληξε.

Φυσικά, εάν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες της εφημερίδας, θα είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία για επιλογή διοργανώτριας χώρας σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: