Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Break-heart!!

Καρδιά πρωταθλητή έδειξε ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» πήγαν στο ΣΕΦ για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και φεύγοντας θριαμβευτές κόντρα στον Ολυμπιακό (65-67), πάνε για το back to back στο ΟΑΚΑ!

Break-heart!
Ποτέ και πουθενά δεν μπορεί κανείς να υποτιμήσει την καρδιά του πρωταθλητή!

Παίζοντας παθιασμένα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Παναθηναϊκός… χάλασε το πάρτι τίτλου που ετοιμαζόταν να στήσει ο Ολυμπιακός και επικρατώντας 67-65, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2. Έτσι έχει την ευκαιρία (την προσεχή Τετάρτη) να κάνει το repeat στο ΟΑΚΑ, με τους «ερυθρόλευκους» απ’ την άλλη να θέλουν πλέον νέο μπρέικ.

Το τριφύλλι προηγήθηκε ακόμα και με 14 πόντους στην τρίτη περίοδο, με τους Πειραιώτες να κάνουν την απέλπιδα προσπάθεια στο τέλος, να μειώνουν και στο φινάλε να χάνει buzzer beater ο… απογοητευτικός Σπανούλης (1π., 0/10 σουτ).

Εντυπωσιακός ο Λάσμε για τους θριαμβευτές που σταμάτησε στους 17 πόντους (9 ριμπάουντ), μαέστρος ο Διαμαντίδης (37λεπτά, 13 πόντους), άσος απ’ το μανίκι του Αλβέρτη ο Γιάνκοβιτς (8π. σε 8’). Ντάνστον με 15 και Λοτζέσκι με 14 οι κορυφαίοι των ηττημένων.

Το ματς:

Ιδιαίτερα παθιασμένος μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός. Και επωφελούμενος τα λάθη του Ολυμπιακού, κατάφερε να προηγηθεί 4-7, όμως οι «ερυθρόλευκοι»… πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τους πράσινους και ανέκτησαν το προβάδισμα (9-7). Ο Ντάνστον διατήρησε σε θέση οδηγού την ομάδα του (14-11), αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ. Διότι κάτι η είσοδος του Μαυροκεφαλίδη στον αγώνα, κάτι η αστοχία των γηπεδούχων που άρχισε να κάνει την εμφάνισή της, έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να κλείσουν την πρώτη περίοδο με σερί 2-8, διαμορφώνοντας το 16-19 κι ενώ πιθανώς θα μπορούσε η διαφορά να είχε ανοίξει κι άλλο αν ο πράσινος σέντερ ήταν πιο εύστοχος στη γραμμή των βολών.

Το μομέντουμ φαινόταν πως είναι υπέρ του Παναθηναϊκού. Και οι «πράσινοι» δεν το άφησαν να… φύγει! Γιατί μπαίνοντας φουριόζοι στη δεύτερη περίοδο και τρέχοντας σερί 0-9, πάγωσαν για τα καλά το ΣΕΦ, προηγούμενοι με +12 (16-28). Ο Αλβέρτης είχε βγάλει… άσο απ’ το μανίκι του με τον Γιάνκοβιτς, ο οποίος μπήκε στον αγώνα και μέσα σε πέντε λεπτά πρόλαβε να σημειώσει 8(!) πόντους, διατηρώντας την ομάδα του άνετη μπροστά στο σκορ (19-32). Οι «ερυθρόλευκοι» τα είχαν χαμένα, με άσχημα ποσοστά στα σουτ (αποκορύφωμα τα 0/7 τρίποντα) και δεν μπορούσαν με τίποτα να απειλήσουν. Κι αν δεν ήταν ο Ντάνστον, ενδεχομένως ο Παναθηναϊκός να είχε πάει στα αποδυτήρια με κάτι καλύτερο απ’ το +13 (30-43).

Και να ‘θελε ο Ολυμπιακός να το γυρίσει, έδειχνε πως δεν μπορούσε. Και με τον Σπανούλη να είναι απογοητευτικός (0/6 σουτ) δεν ήταν καθόλου εύκολο. Την ίδια ώρα ο Μαυροκεφαλίδης συνέχιζε να παίρνει προσπάθειες και να διαμορφώνει την μεγαλύτερη διαφορά για το τριφύλλι (35-49). Και μέσα σε δύο λεπτά ήταν τα… πάνω-κάτω! Διότι ο Λοτζέσκι έριξε δύο «βόμβες» απ’ τα 6,75 και έβαλε ξανά την ομάδα του στο κόλπο (σχεδόν απ’ το πουθενά), μειώνοντας στους 6, αλλά η απάντηση ήρθε με τον ίδιο τρόπο απ’ τους Φώτση και Διαμαντίδη, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η τάξη και τον Παναθηναϊκό να παραμένει οδηγός με το +12 (43-55). Και αυτή ήταν η διαφορά που ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο, 45-57, με τους φιλοξενούμενους να ‘χουν βάλει τις βάσεις για το διπλό.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να μειώσουν κάτω απ’ τους δέκα. Και την ώρα που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να «κολλάει» προσωρινά στην επίθεση, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να το επωφεληθεί. Αποτέλεσμα αυτού, ο Λάσμε (με τέσσερα φάουλ) όχι μόνο να μην… μασάει, αλλά να συνεχίζει το πάρτι (και στις δύο ρακέτες), κρατώντας απόλυτο αφεντικό την ομάδα του, με το σκορ στο 51-63 στο 35’. Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει. Και φαίνεται πως αυτή άγχωσε πολύ τους παίκτες του τριφυλλιού που έκαναν λάθη, έχαναν σουτ και έδωσαν την ευκαιρία στους Πειραιώτες να πλησιάσουν στους πέντε (61-66), στα 55’’. Η θηλιά έσφιξε κι άλλο γύρω απ’ το λαιμό του Παναθηναϊκού, με τον Σλούκα να μειώνει στον πόντο στα 10’’ (65-66). Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για βήματα στον Διαμαντίδη, διαμαρτυρήθηκαν πως άργησαν οι διαιτητές να καταλογίσουν φάουλ, με τον Λάσμε εν τέλει να πηγαίνει στη γραμμή στα 2,5’’. Ο Γκαμπονέζος ευστόχησε στη μια βολή (65-67) διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, αφού ο Σπανούλης στην απέλπιδα προσπάθειά του αστόχησε για την παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 30-43, 45-57, 65-67

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πετγουεί, Σερμαντίνι, Ντάνστον 15, Σπανούλης 1, Περπέρογλου 4, Παπαπέτρου, Σλούκας 11(1), Κόλινς 5(1), Σίμονς 4, Λοτζέσκι 14(2), Πρίντεζης 11, Μάντζαρης

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης 3(1), Ούκιτς, Λάσμε 17, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 13(2), Παππάς, Γιάνκοβιτς 8(1), Ματσιούλις 9, Ράιτ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: