Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Και τώρα… στο ΟΑΚΑ!

Χαμόγελα, αλλά με… μέτρο και πίστη για την ολική ανατροπή από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ μετά το διπλό στο ΣΕΦ.Η πίστη των παικτών για το break και ο ρόλος του κόσμου.Εξαφανίζονται τα εισιτήρια.

Και τώρα… στο ΟΑΚΑ
Ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι ουδείς μπορεί να τον ξεγράψει. Αφήνοντας στην άκρη το απογοητευτικό πρόσωπο που είχε παρουσιάσει μέχρι χθες στους τελικούς, παρουσιάστηκε όπως έπρεπε την πλέον κατάλληλη στιγμή, διόρθωσε το «λάθος» της Πέμπτης και αλώνοντας το ΣΕΦ έφερε τη σειρά των τελικών σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει μπροστά στο κοινό του την προσεχή Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» σε αντίθεση με τα προηγούμενα τουλάχιστον δύο παιχνίδια είχαν όχι μόνο πάθος, αλλά πλάνο, συγκέντρωση, ευστοχία και περισσότερους πρωταγωνιστές. Ο Διαμαντίδης, αν και δεν είχε επιθετικά συμπαράσταση από τους άλλους γκαρντ, βρήκε… συνοδοιπόρους στα πρόσωπα των Λάσμε, Μαυροκεφαλίδη και Ματσιούλις, ενώ ο Γιάνκοβιτς αποδείχτηκε άσος στο μανίκι του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Αν απουσίαζε η κατάρρευση των τελευταίων λεπτών και οι αυτοκαταστροφικές τάσεις, ο Παναθηναϊκός θα κέρδιζε πολύ πιο εύκολα και χωρίς καρδιοχτύπι.

Οι ίδιοι το πίστευαν

Η εικόνα του Παναθηναϊκού εξέπληξε πολύ κόσμο, όχι όμως και τους ανθρώπους μέσα στην ομάδα. Κόντρα σε όσους τους είχαν ξεγραμμένους, ήταν αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν τη σειρά και πίστευαν πως μπορούσαν να το πετύχουν, όπως και το έκαναν. Η παρουσία του κόσμου, τόσο στην προπόνηση του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, όσο και χθες κατά την αναχώρηση της αποστολής από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει, έπαιξε σημαντικό ρόλο για να μπουν οι «πράσινοι» σαν… καμικάζι. Οι παίκτες στις μεταξύ τους συζητήσεις έλεγαν πως δεν πρέπει να προδώσουν αυτή την πίστη ξανά και το έκαναν πράξη.

Χαμηλά η… μπάλα

Πάντως παρά την ικανοποίηση για τη μεγάλη νίκη χθες στο ΣΕΦ, στον Παναθηναϊκό απέφευγαν τα μεγάλα λόγια. Γνωρίζουν καλά πως η αποστολή τους δεν ήταν το break στο ΣΕΦ, αλλά η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για να έχει πραγματικό αντίκρισμα το χθεσινό αποτέλεσμα, απαιτείται να συνοδευτεί από μία ακόμη νίκη, την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, όπου τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Το παρήγορο είναι πως πέραν της τεράστιας κόπωσης που υπάρχει σε συγκεκριμένους παίκτες (οι οποίοι όμως δεν πτοούνται από τίποτα), δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Ξεχειλίζει το ΟΑΚΑ

Μία… πρόγευση για το τι θα συμβεί την Τετάρτη, έδωσαν οι περίπου 3.000 φίλοι του Παναθηναϊκού που υποδέχτηκαν χθες βράδυ την αποστολή στο ξενοδοχείο. Τα εισιτήρια του πέμπτου τελικού κυκλοφορούν το μεσημέρι και αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια στους τελικούς, το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι κατάμεστο. Όχι μόνο γιατί πρόκειται για ένα παιχνίδι τίτλου, αλλά και γιατί ο Παναθηναϊκός με την εικόνα του έπεισε τους φίλους του πως είναι ικανός να φτάσει στο 34ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και 15ο τα τελευταία 17 χρόνια. Έστω κι αν οι σημαντικές αλλαγές στην ομάδα στο τέλος της σεζόν θα γίνουν ανεξάρτητα από την έκβαση του αγώνα ης Τετάρτης. Στις κερκίδες δεν θα είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μετά την τρίμηνη τιμωρία που του επιβλήθηκε για τα όσα έγιναν στον τρίτο τελικό.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: