Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Σκληρός νόμος, αλλά νόμος!! (του Παναθηναϊκού)

Ο νόμος του ΣΕΦ είναι παλιός, ο νόμος όμως του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ βρίσκεται πάντα σε ισχύ. Είναι μεν σκληρός για τους αντιπαλους του, αλλά είναι νόμος. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά λοιπόν, ο Παναθηναϊκός χάλασε το πάρτι του Ολυμπιακού στο Φάληρο και έκανε το 2-2 στους τελικούς του Α1. Ολοι περίμεναν ότι οι ερυθρόλευκοι θα τελειώσουν τη δουλειά μετά το μεγαλοπρεπές μπρέικ της περασμένης Πέμπτης, για άλλη μια φορά όμως αποδείχθηκαν ανίκανοι για το βήμα προς τον τίτλο.
Ο Σπανούλης έμεινε χωρίς καλάθι, οι υπόλοιποι έτρεμαν στην ιδέα της νίκης και ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε ομάδα. Οχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παρότι στο τέλος κόντεψε να... αυτοκτονήσει και μία σειρά από λάθος επιλογές.
Εκανε μπρέικ στο μπρέικ και ετοιμάζεται να πάρει το πρωτάθλημα και με αυτόν τον τρόπο. Τα έχει κάνει όλα εδώ και χρόνια, τώρα θα το κάνει και έτσι... Να έχει αβαντάζ, να το χάσει, να παίζει με την πλάτη στον τοίχο και να κερδίζει μέσα στο Φάληρο. Ο εξάστερος αποδείχθηκε και επτάψυχος και ο τίτλος είναι ξανά στα δικά του χέρια. Ο πέμπτος τελικός γίνεται την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ και εκεί ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο φαβορί. Ο Ολυμπιακός έκανε 21 χρόνια να κερδίσει μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού σε τελικό, η στατιστική προφανώς δεν του δίνει τύχη για να το κάνει δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος για 38 λεπτά, ο Ολυμπιακός ξύπνησε πάρα πολύ αργά, παρ' όλα αυτά είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Σλούκας έχασε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση στα 15 δευτερόλεπτα με τρίποντο και ακριβώς στη λήξη ο Σπανούλη απέτυχε σε δύσκολο δίποντο. Ετσι έγινε το 2-2 και ο Παναθηναϊκός είναι πάλι το φαβορί.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: