Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Κατρακύλα 63 θέσεων σε 6 χρόνια για ΠΑΟ στην ΟΥΕΦΑ!!

Σε... ελεύθερη πτώση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, υποχωρώντας 63 θέσεις σε μία εξαετία! 
Με... αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η ευρωπαϊκή κατρακύλα του Τριφυλλιού τα τελευταία χρόνια κι από το... απόγειο του 2004 με τη 18η θέση στην κατάταξη συλλόγων της ΟΥΕΦΑ, που είναι και η καλύτερη την οποία είχε ποτέ ελληνική ομάδα, πλέον βρίσκεται στην 90η!
ADVERTISEMENT
Όπως αναλύει ο Ανδρέας Δημάτος στο «Goal», οι Κυπελλούχοι Ελλάδας με την απουσία τους πέρυσι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τερμάτισαν στην 76η θέση και με τους 30.200 βαθμούς που είχαν μετείχαν στις φετινές κληρώσεις.
Μετά τις δύο ήττες ωστόσο στα ισάριθμα πρώτα τους παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ από Ντιναμό κι Εστορίλ, οι “πράσινοι” έπεσαν ακόμα 14 θέσεις, κάτι που σημαίνει ότι με τα τωρινά δεδομένα θα ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά κάτω από την πρώτη 100άδα, γεγονός πρωτόγνωρο για την ευρωπαϊκή τους ιστορία.
Το στοιχείο δε που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για το Τριφύλλι, είναι ότι στο τέλος της φετινής σεζόν θα βγάλει την καλύτερη χρονιά από την τρέχουσα πενταετία του με τους 7.520 βαθμούς της περιόδου 2010-11 κι ενώ η μέχρι στιγμής συγκομιδή του από την τρέχουσα ευρωπαϊκή του χρονιά είναι 2.760 βαθμοί. Δηλαδή υπό φυσιολογικές προϋποθέσεις θα χρειαστεί δύο νίκες και... κάτι στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του στον όμιλο ώστε να μη χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο τη θέση του.
Αν ωστόσο συνεχίσει το ίδιο άσχημα στον όμιλό του, τότε κινδυνεύει από φέτος να κατρακυλήσει στην 95η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ, αφού από τις ομάδες που αγωνίζονται τώρα στην Ευρώπη μπορούν να τον ξεπεράσουν τόσο η Λέγκια Βαρσοβίας, η Έβερτον και η Μόνακό, όσο όμως και η... Εστορίλ!
Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός που έχει πέσει 63 θέσει τα έξι τελευταία χρόνια, μιας και το 2008 βρισκόταν στην 37η, κινδυνεύει πλέον να βρεθεί του χρόνου κάτω από τις 100 πρώτες ευρωπαϊκές ομάδες.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: