Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ο ξεχωριστός χαρακτήρας του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς!!

O Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς έχει σήμερα γενέθλια και ο Δήμος Μπουλούκος θυμάται 10 περιστατικά που αποδεικνύουν πόσο διαφορετικός είναι ο Σουηδός επιθετικός!
Για τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς μπορεί να γράψεις βιβλίο. Οσο ψάχνεις τη ζωή του, βρίσκεις απίστευτα πράγματα και περιστατικά που αποδεικνύουν ότι είναι ξεχωριστός, τόσο φυσικά ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως χαρακτήρας. Διαβάστε στο gazzetta.gr 10 χαρακτηριστικές στιγμές που αποδεικνύουν ότι δεν έχει ταίρι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!
ADVERTISEMENT
«Ελα στο σπίτι μου και φέρε και την αδερφή σου!»
Ο Ζλάταν δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Και μια φορά που υπέγραφε αυτόγραφα, μια δημοσιογράφος τον ρώτησε για τη σεξουαλικότητα του, με υπονοούμενα για ομοφυλοφιλία. Ο Σουηδός την άφησε άφωνη με την εξής απάντηση: «Ελα στο σπίτι μου εάν νομίζεις ότι είμαι gay. Φέρε και την αδερφή σου!»
«Ο Ζλάταν δεν κάνει δοκιμαστικά»
Μια από τις πιο γνωστές ιστορίες, που κάνουν εδώ και χρόνια τον γύρο του κόσμου είναι η εξής: Το 2000 ο Ιμπραϊμοβιτς πήγε στην Αρσεναλ να δοκιμαστεί και ο Βενγκέρ ήταν ζεστός να τον πάρει στην ομάδα, δίνοντας του τη φανέλα με το «9», παρότι ήταν 17 ετών. Ωστόσο διέπραξε το λάθος να του πει να δοκιμαστεί για μία εβδομάδα. Τότε ο Σουηδός είπε: «Αποκλείεται, ο Ζλάταν δεν κάνει δοκιμαστικά». Κατά μία άλλη εκδοχή αυτής της ιστορίας, ο Ιμπραϊμοβιτς δοκιμάστηκε για μία εβδομάδα κι όταν ο Βενγκέρ του ζήτησε να συνεχίσει τις προπονήσεις για μία ακόμα, ο Σουηδός σηκώθηκε και έφυγε!
Χαστούκι σε παίκτη
Ο Ζλάταν χτυπά τους αντιπάλους; Και φυσικά ναι! Ηταν παίκτης της Μίλαν, όταν σε αγώνα με τη Νάπολι όταν χαστούκισε αντίπαλο. Για να μην αποβληθεί, άρχισε να κάνει τον ανυποψίαστο, ενώ αγκάλιασε κι έναν συμπαίκτη του για να κρύψει τον χτυπημένο ποδοσφαιριστή από τον διαιτητή. Ωστόσο δεν λειτούργησε το κόλπο και ο Σουηδός επιθετικός πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια.
Κλωτσιά σε συμπαίκτη
Και μην νομίζετε ότι χτυπά μόνο τους αντιπάλους, καθώς τα βάζει και με τους συμπαίκτες του. Τον καιρό της Μίλαν κλώτσησε τον Στράσερ από τη Σιέρα Λεόνε. Αν περιμένατε αντίδραση από το θύμα, λάθος! Μπροστά στο θηρίο ο Στράσερ δεν είπε κουβέντα!
Οχι μόνο κλωτσιές, αλλά και κεφαλιές
Πάλι στην προπόνηση, αυτή τη φορά της Παρί, τα έβαλε με συμπαίκτη του. Με τον Ονιέβου, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ζλάταν, είχαν αρχίσει τα... γαλλικά για να ξεφύγει η κατάσταση μετά από ένα τάκλιν με τα δύο πόδια του Σουηδού πάνω στον συμπαίκτη του. Αυτός αντέδρασε με γροθιές, για να πάρει ως απάντηση, μια κεφαλιά από τον Ιμπραϊμοβιτς!
Καράτε σε αντίπαλο
Οδοστρωτήρας δεν είναι μόνο στις προπονήσεις αλλά και στους αγώνες. Ρωτήστε τον Στεφάν Ρουφιέ, τον τερματοφύλακα της Σεντ Ετιέν όταν ο Ζλάταν διεκδικούσε μια μπαλιά. Δεν πήγε βέβαια στα μαλακά, αλλά με το πόδι προτεταμένο σαν χτύπημα καράτε. Ευτυχώς ο πορτιέρο δεν έπαθε τίποτα, αλλά ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν αποβλήθηκε!
«Δειλός ο Γκουαρδιόλα»
Κατά καιρούς ο Ζλάταν τα έχει βάλει με διάφορους, αλλά από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές κόντρες του είναι με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, για τον οποίο έχει πει: «Είναι δειλός και όχι άνδρας». Ο λόγος των «καρφιών» του είναι ότι ο Ισπανός προτιμούσε να βάζει στην ενδεκάδα τον Μέσι από τον Ιμπραϊμοβιτς, τον καιρό που ήταν όλοι στη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν είχε το θάρρος να το πει στον ίδιο τον Ζλάταν!
Η πληρωμένη απάντηση στον Κάριου
Ο Νορβηγός επιθετικός Τζον Κάριου τόλμησε κάποτε να αναρωτηθεί γιατί ο Ιμπραϊμοβιτς κάνει τόσα περιττά κόλπα με την μπάλα και χάνει την ουσία του παιχνιδιού. Ο Ζλάταν απάντησε έτσι: «Οσα κάνει ο Κάριου με τη μπάλα, εγώ τα κάνω με ένα πορτοκάλι!»
«Εχει τον Ζλάταν!»
Αποστομωτική απάντηση και σε δημοσιογράφο, όταν τον ρώτησε τι θα πάει ως δώρο στη γυναίκα του. Ο Ιμπραϊμοβιτς είπε χωρίς να το σκεφτεί καθόλου: «Τίποτα, έχει ήδη τον Ζλάταν».
Δεν ακουμπάς τον Ζλάταν
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στον αγώνα με την Αυστρία για τα προκριματικά του Euro 2016, στο δεύτερο ημίχρονο σε μία φάση, ο Οκότιε των γηπεδούχων τόλμησε να τον αγγίξει. Ο επιθετικός της Σουηδίας δεν του είπε τίποτα, αλλά το απορημένο βλέμμα του, ήταν όλα τα λεφτά. Σαν να του έλεγε... «δεν ακουμπάς τον Ζλάταν».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: