Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Champions League: Χατ τρικ made in England!! (vids)

Ο Γουέλμπεκ έβαλε τρία γκολ κόντρα στην Γαλατασαράι και ο Γιώργος Κοντογεώργης θυμίζει τους Αγγλους που έκαναν χατ τρικ στο Champions League.
Βρίσκει ρυθμό με την Αρσεναλ ο Ντάνι Γουέλμπεκ και αυτό το κατάλαβε καλά η άμυνα της Γαλατασαράι, στην οποία ο 23χρονος έβαλε τρία γκολ. Ο μέχρι πρότινος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να μπει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ, στο οποίο βρίσκονται ακόμα πέντε Αγγλοι επιθετικοί, οι οποίοι έχουν κάνει χατ τρικ στο Champions League. Ο Γουέλμπεκ έγραψε ιστορία βάζοντας το όνομά του δίπλα σε αυτά των Αλαν Σίρερ, Αντι Κόουλ, Γουέιν Ρούνεϊ, Μάικλ Οουεν αλλά και του όχι και τόσο γνωστού, Μάικ Νιούελ. Πάμε να θυμηθούμε σε ποιους αγώνες και ποιες χρονιές έγιναν τα χατ τρικ.
ADVERTISEMENT
Μάικ Νιούελ
Μπλάκμπερν - Ρόζενμποργκ 4-1 (1995-1996)

Στη μοναδική παρουσία της Μπλάκμπερν στην κορυφαία διοργάνωση μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League τη σεζόν 1994-95, ο Μάικ Νιούελ δεν έχασε την ευκαιρία και για ένα βράδυ βρέθηκε στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μπορεί ο Αλαν Σίρερ να ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ για τα «Ρόδα» από τη βούλα του πέναλτι, όμως ο Αγγλος σημείωσε τρία γκολ σε διάστημα μόλις εννιά λεπτών και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη 4-1 κόντρα στους Νορβηγούς στο «Ιγουντ Παρκ». Αυτή ήταν και η μοναδική νίκη της Μπλάκμπερν στη φάση των ομίλων, αφού τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου με τέσσερις βαθμούς.




Αντι Κόουλ (x2)
Φέγενορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 (1997-98)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Αντερλεχτ 5-1 (2000-01)

Σε ένα ματς το οποίο ξεκίνησε πριν τη σέντρα με συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς στο Ρότερνταμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε το 1997 από την έδρα της Φέγενορντ με 3-1 χάρη σε χατ τρικ του Αντι Κόουλ (δύο ασίστ από τον Γκάρι Νέβιλ). Εκείνη τη σεζόν οι Κόκκινοι Διάβολοι πήραν 15 βαθμούς στη φάση των ομίλων χάνοντας μόνο από την μετέπειτα φιναλίστ, Γιουβέντους, στο Τορίνο. Ο Αγγλος επιθετικός «χτύπησε» ξανά τρεις φορές μερικά χρόνια μετά, όταν τον Σεπτέμβριο του 2000 η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον έκανε κομμάτια την Αντερλεχτ στο «Ολντ Τράφορντ» με τον ίδιο να σημειώνει ξανά χατ τρικ! Οπως και το 1997-98 έτσι και το 2000-01 η Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Champions League.






Αλαν Σίρερ
Νιούκαστλ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-1 (2002-03)

Την εποχή που η δομή του Champions League περιελάμβανε και δεύτερη φάση ομίλων, ο μύθος του αγγλικού ποδοσφαίρου, Αλαν Σίρερ, έγραψε ιστορία και στην κορυφαία διοργάνωση. Εχοντας πλέον πάρει μεταγραφή στην Νιούκαστλ πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά από 14 αγώνες στη διοργάνωση και στη συνέχεια ακόμα δύο στο ματς κόντρα στην Μπάγερν Λεβερκούζεν στο «Σεντ Τζέιμσις Παρκ». Ο Σίρερ κράτησε ζωντανές τις ελπίδες των Magpies για πρόκριση, με highlight να είναι το τρίτο τέρμα, το οποίο ήρθε με κεφαλιά-ψαράκι. Η Νιούκαστλ επικράτησε 3-1 των Γερμανών, όμως δεν κατάφερε να αφήσει πίσω καμία εκ των Μπαρτσελόνα και Ιντερ, που κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ.


Μάικλ Οουεν (x2)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λίβερπουλ 1-3 (2002-03)
Βόλφσμπουργκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 (2009-10)

Οπως ο Αντι Κόουλ, έτσι και ο Μάικλ Οουεν κατάφερε να κάνει χατ τρικ σε δύο αγώνες, ενώ μάλιστα το έκανε και με τη φανέλα δύο διαφορετικών ομάδων. Τη σεζόν 2002-03 η Λίβερπουλ στη φάση των ομίλων είχε νικήσει 5-0 την Σπαρτάκ στο «Ανφιλντ», όμως ήταν το ματς στη Μόσχας στο οποίο έλαμψε ο Οουεν. Με τους Ρώσους να έχουν προηγηθεί σχετικά νωρίς, ο Αγγλος επιθετικός πέτυχε τρία διαδοχικά γκολ για το τελικό 1-3, αν και οι Reds δεν κατάφεραν να προκριθούν, αφού τερμάτισαν πίσω από Βαλένθια και Βασιλεία. Ο βραχύσωμος άσος έκανε τριπλέτα στο Champions League και επτά χρόνια μετά, όταν όντας πλέον παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε τρεις φορές σε βάρος της Βόλφσμπουργκ (1-3) το 2009.





Γουέιν Ρούνεϊ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φενερμπαχτσέ 6-2 (2004-05)

Οταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδινε περίπου 40 εκατ. ευρώ πριν δέκα χρόνια για να πάρει το παιδί-θαύμα από την Εβερτον, όλοι στην ομάδα φαντασιώνονταν βράδια σαν και αυτό. Ο 18χρονος επιθετικός έκανε εντυπωσιακή είσοδο στο Champions League με ντεμπούτο-όνειρο αφού πέτυχε χατ τρικ στον πρώτο αγώνα στη φάση των ομίλων στο 6-2 των Κόκκινων Διαβόλων σε βάρος της Φενερμπαχτσέ. Ο Αγγλος άνοιξε το σκορ στο 17' προλαβαίνοντας τον Ρουστού και πλασάροντας με το αριστερό, στο 28' έκανε το 2-0 έπειτα από όμορφη προσποίηση και σουτ εκτός περιοχής και έφτασε στην τριπλέτα στο 55' με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ από το 'D'. Ο Ρούνεϊ μπήκε αμέσως στις καρδιές των οπαδών των Κόκκινων Διαβόλων.




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: