Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ο πιο έξυπνος αγοραστής του καλοκαιριού!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος καταγράφει τις καλύτερες, ως στιγμής, μεταγραφές και υποκλίνεται στην προνοητικότητα και τη διορατικότητα του Ζοσέ Μουρίνιο με τους Ντιέγκο Κόστα, Φάμπρεγκας.
Είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των μεταγραφών του περασμένου καλοκαιριού. Δεν είναι όμως νωρίς για να καταγράψει κανείς την πρώτη εντύπωση που κάνουν οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές στην καινούργια τους ομάδα. Στη στιγμή της συζήτησής, ο Ζοσέ Μουρίνιο κερδίζει τον τίτλο του πιο έξυπνου αγοραστή του περασμένου καλοκαιριού, αφού ο Σεσκ Φάμπρεγκας και ο Ντιέγκο Κόστα έχουν αλλάξει την αγωνιστική δυναμική της Τσέλσι και έχουν ήδη αρχίσει να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό ότι μπορούν να την κάνουν πρωταθλήτρια.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής με τόσο μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι της νέας του ομάδας. Σε μια top3 λίστα των μεταγραφών που βγαίνουν ως στιγμής περισσότερο στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, κανείς θα συμπλήρωνε μόνο τον Τσάμπι Αλόνσο, χάρη στην ικανότητα που έχει επιδείξει να θεραπεύσει την αρρώστια στην κάθετη ανάπτυξη του παιχνιδιού της Μπάγερν σε μια περίοδο που εκείνη είχε χάσει όλους τους παίκτες του ρόστερ με αυτή την δεξιότητα.
Είναι πολλές οι μεταγραφές που ακόμη δεν έχουν αρχίσει “να βγάζουν τα λεφτά τους” και αρκετοί ακόμη οι ποδοσφαιριστές που έχουν δείξει καλά αλλά όχι αρκετά πράγματα. Αν κανείς πρέπει να μιλήσει στη δεδομένη στιγμή για τους πρώτους που ξεχωρίζουν, θα αναφερθεί στους παρακάτω:

Bundesliga


ΤΣΑΜΠΙ ΑΛΟΝΣΟ: Η ερμηνεία της “value for money” μεταγραφής, που σώζει τον Πεπ Γκουαρδιόλα σε μια στιγμή απόγνωσης λόγω των μαζικών τραυματισμών ποδοσφαιριστών που λογάριαζε για αυτή τη θέση. Κάνει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο σε αριθμό επαφών και ακρίβεια στις πάσες, και αποτελεί από την πρώτη του – κυριολεκτικά – συμμετοχή το βασικότερο γρανάζι της σύνδεσης αμυντικής – μεσοεπιθετικής γραμμής στη Μπάγερν. Αν ο Γκουαρδιόλα βρει τρόπο να διαχειρίζεται σωστά τις δυνάμεις του, ο Ισπανός μέσος είναι πιθανό να αναδειχθεί σε πολυτιμότερη μεταγραφή για την Μπάγερν.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ: Δυο γκολ και δυο ασίστ σε 5 αγώνες πρωταθλήματος δεν είναι άσχημο ξεκίνημα. Κυρίως όμως είναι τα πρώτα δείγματά του από τη συνεργασία με τον Ρόμπεν και τον Ριμπερί, όταν ένας εκ των δύο ή και οι δύο βρίσκονται στο τερέν, που συντηρούν μεγάλες προσδοκίες. Με τα μέχρι εδώ δεν λες ότι “τα σπάει”, αλλά μπορείς να ποντάρεις ότι θα το κάνει.

Serie A


ΖΕΡΕΜΙ ΜΕΝΕΖ: Το ξεκίνημά του στη Μίλαν το λες και εξαιρετικό, ειδικά αν λάβεις υπόψη ότι πήγε ως ελεύθερος από την Παρί, δηλαδή δίχως κόστος μεταγραφής. Αποδίδει καλά σε περισσότερες της μιας θέσης επιθετικά/μεσοεπιθετικά και στη στιγμή που συζητάμε έχει ήδη βάλει θεμέλια για να χτίσει τον τίτλο της πολύτιμης μεταγραφής.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ: Αν δεν έχεις δει αρκετά παιχνίδια της Ρόμα θα αμφιβάλλεις. Αν τον έχεις δει, έχεις κατανοήσει πόσο ώριμο ξεκίνημα έχει κάνει, με συμμετοχή και στο δημιουργικό μέρος του παιχνιδιού της Ρόμα. Οι Ιταλοί αναλυτές τον βάζουν στην λίστα των υποψήφιων για τον τίτλο του ρούκι της σεζόν.

La Liga


ΙΒΑΝ ΡΑΚΙΤΙΤΣ: Στα πρώτα του βήματα δείχνει πολύ έτοιμος για αυτή τη μεταγραφή, ο ρόλος του γίνεται σημαντικός στην ανάπτυξη της Μπάρτσα του Λουίς Ενρίκε, η 91% ακρίβεια στις πάσες δείχνει αξιοπιστία, τα 2 γκολ σε 6 ματς σε μια Μπαρτσελόνα με τόσους και τόσο ποιοτικούς παίκτες μπροστά του δείχνει καλό αποτύπωμα.

ΤΟΝΙ ΚΡΟΣ: Μολονότι τα επόμενα δεν ήταν όσο εντυπωσιακά ήταν τα δύο τρία πρώτα βήματά του, ο Γερμανός πρωταθλητής έχει ήδη δώσει δείγματα που τον βάζουν στην κουβέντα των πιο εύστοχων επιλογών του καλοκαιριού. Δημιουργικά (3 ασίστ, 93.2% ακρίβεια στις πάσες) έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει. Το κακό γι' αυτόν είναι ότι δεν συμμετέχει όσο απαιτείται στην ανασταλτική δράση μιας Ρεάλ που πονάει σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Εχει πάντως ήδη κάνει αισθητή την άφιξή του στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Barclays Premier League


ΝΤΙΕΓΚΟ ΚΟΣΤΑ: Τα 4 στα 10 γκολ της Τσέλσι είναι δικά του. Τα 8 γκολ σε 6 αγωνιστικές είναι εξωπραγματική επίδοση. Με αυτό το ξεκίνημα ο διεθνής επιθετικός εκπλήσσει ακόμη και τον μάνατζερ που τον επέλεξε και αν συνεχίσει να είναι τόσο αποτελεσματικός θα βγει με άνεση παίκτης της σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα.

ΣΕΣΚ ΦΑΜΠΡΕΓΚΑΣ: Μετά από έξι παιχνίδια στην Premier League χαρακτηρίζεται το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε ποτέ να κάνει η Μπαρτσελόνα στον Ζοσέ Μουρίνιο. Οι έξι ασίστ και η κατά 90% ακρίβεια στις πάσες τον αναδεικνύουν σε καλύτερο σερβιτόρο στο αγγλικό πρωτάθλημα. Είναι τέτοια η επίδρασή των δύο νέων παικτών στο παιχνίδι της Τσέλσι που κάνουν τον Μουρίνιο να φαίνεται ο πιο έξυπνος αγοραστής αυτού του καλοκαιριού σε όλη την Ευρώπη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: