Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

«Εντονο το ενδιαφέρον του Κοσμά Καλαϊτζίδη για τον Άρη» (AUDIO)

Ο Γιώργος Γιακουμίδης, δικηγόρος του Κοσμά Καλαϊτζίδη, του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και αδελφού του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» αποκαλύποντας πολύ σημαντικά στοιχεία για το ενδιαφέρον που έχει προκύψει για τον Άρη.

Αρχικά ο κ. Γιακουμίδης είπε:

«Είμαι εξουσιοδοτημένος να μιλήσω εκ μέρους του. Ο Κοσμάς Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης κατά το αμερικανικό Αλεξ Κάλας είναι σοβαρός και συγκροτημένος επιχειρηματίας και έχει μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων εστίασης σε αρκετές πόλιεις των ΗΠΑ όπως και τις παράπλευρες επιχειρήσεις. Έχει την οικονομική επιφάνεια να ασχοληθεί με το χόμπι του, που είναι το ποδόσφαιρο και ένας ιδιαίτερος λόγος για να το κάνει είναι ο αδελφός του, ο Δημήτρης».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που είχε επιδείξει ο κ. Καλαϊτζίδης για τον Πανσερραϊκό:

«Πέρυσι τέτοια εποχή άρχισαν οι πρώτες συζητήσεις για να εμπλακεί ο Κοσμάς Καλαϊτζίδης με τον Πανσερραϊκό, επειδή γενέτειρά του είναι ένα χωριό στις Σέρρες, ο Λευκώνας και εμπιστεύεται τις ικανότητες του αδελφού του. Δεν πάγωσε οριστικά το ενδιαφέρον τότε, όταν αποφάσισε να εμπλακεί στα διοικητικά του Πανσερραϊκού έπρεπε να διαφυλάξει πρώτα τα ίδια τα συμφέροντα του Πανσερραϊκού και ύστερα τα δικά του. Για αυτό δεν έστειλε τον αδελφό του, αλλα εμένα. Το έκανε για να μη φανεί ότι επιδιώκει διαφήμιση. Εγώ έκανα την πρώτη επαφή με τη συμφωνία να υπάρχει η απαιτούμενη μυστικότητα, που ευτυχώς τηρήθηκε. Οι άνθρωποι της διοίκησης του Πανσερραϊκού είναι κύριοι και διοικούν άριστα τον Πανσερραϊκό. Ξεκινήσαμε τις συζητήσεις με τη διοίκηση του Πανσερραϊκού και ήταν περίπου 500.000 το μπάτζετ. Ο Κοσμάς είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι ήταν έτοιμος να κάνει επένδυση 5,5 εκατομμυρίων με προπονητικό κέντρο και ξενοδοχείο στηνπεριοχή των Σερρών για λογαριασμό του Πανσερραϊκού. Είναι εμποτισμένος με τον αμερικάνικο τρόπο σκέψης που ένας επιχειρτηματίας είναι και δημιουργός, για να κερδίσει».

Εν συνεχεία, ρωτήθηκε γιατί πάγωσαν οι διαδικασίες με τον Πανσερραϊκό, αλλά και τι σκέπτεται για τον Άρη:

«Αν σκεφτεί να εμπλακεί με τον Άρη, θα είναι μεγάλη επένδυση. Εδώ όμως υπάρχουν άλλοι λόγοι, πιο σοβαροί. Πρέπει να πω ότι και με τον Πανσερραϊκό το πάγωμα των συζητήσεων έγινε για δύο λόγους: Ο Πανσερραϊκός, όπως και ο Άρης τώρα, είναι ερασιτεχνική ομάδα και διοικείται από τον ερασιτέχνη και μια γενική συνέλευση, που απέδωσαν το ποδοσφαιρικό τμήμα σε κάποιους ανθρώπους. Αρα, δεν μπορούσε να κατοχυρώσει ιδιοκτησία. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι υπάρχει η ΠΑΕ Πανσερραϊκός και είναι υπό εκκαθάριση και δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια άλλη. Όταν τελείωναν αυτές οι εκκρεμότητες, θα πήγαινε στον Πανσερραϊκό. Δε νομίζω συνεπώς πως για αυτούς τους λόγους θα μπορέσει να επενδύσει τώρα».


Στο ερώτημα αν έχει στείλει χρήματα στον αδελφό του, Δημήτρη Καλαϊτζίδη για τον Άρη, απάντησε:

«Ο Δημήτρης έχει αναλάβει πολλές υποχρεώσεις και ευθύνες. Μπορεί να ανταποκριθεί και θα το πετύχει, αυτό όμως προκάλεσε και τον Κοσμά να του διαθέσει ένα ποσό, όταν γνώριζε ότι δεν υπάρχει κανένας. Τώρα όμως ο κ. Κοσμάς Καλαϊτζίδης σέβεται πολύ τον κ. Γαλανό και θεωρεί ότι τον αδικούν, καθώς σε μια δύσκολη εποχή ανέλαβε να βγάλει το φίδι από την τρύπα και δε θα κάνει τίποτα για να υπονομεύσει τον κ. Γαλανό. Αντίθετα όπως μπορεί τώρα να βοηθήσει θα το πράξει. Όταν ο Άρης έρθει η ώρα να γίνει η ΠΑΕ, τότε μέσα από το πλαίσιο του νόμου θα πάρει θέση».

Για το αν ενδιαφερθεί σίγουρα για τον Άρη, είπε:

«Μπορούμε να το πούμε αυτό, μπορώ να σας το επιβεβαιώσω. Είανι έντονο το ενδιαφέρον του να επενδύσει στον Άρη, όμως τώρα δε θέλει να υπονομεύσει τη διοίκηση του κ. Γαλανού. Όπως και ο Δημήτρης δε θα το κάνει, περισσότερο απ' ότι θα έκανε για τον αδερφό του. Δε θέλει να κοροϊδέψει κανέναν και κανείς δε θα υπονομεύσει τον Γαλανό. Την ώρα που πρέπει και νόμιμα, θα επιδιώξει να εμπλακεί στα διοικητικά του Άρη».

Τέλος, αποκαλύφθηκε πως ο κ. Καλαϊτζίδης έχει και φίλους επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια επένδσυης στον Άρη:

«Ο Γερμανός φίλος του υπήρξε επενδυτής στην Ουλμ, την ανέβασε μέχρι την Μπουντεσλίγκα. Υπάρχει και ένας άλλος φίλος του ρώσικης καταγωγής που ζει στις ΗΠΑ και έχουν συγκροτήσει ένα επενδυτικό τραστ. Θα έχει και συμπαίκτες. Ο Άρης όμως τη δεδομένη στιγμή είναι ο καθρέφτης των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους»


ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: