Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Μπορεί να... ξαναπιεί νερό;

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τον Ολυμπιακό που παραμένει το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα και αναρωτιέται: Αν μια ομάδα μπορεί να του αμφισβητήσει την κυριαρχία φέτος, είναι ο Παναθηναϊκός; Ο φετινός Παναθηναϊκός που στο πρωτάθλημα ξεκίνησε με... ηχηρές γκέλες (ισοπαλία με Λεβαδειακό, ήττα με Καλλονή και στην Λεωφόρο με ΟΦΗ), που έχασε στο ντέρμπι του Φαλήρου χωρίς να κάνει τελική προσπάθεια, που είπε... αντίο στην Ευρώπη από την 4η αγωνιστική των ομίλων για πρώτη φορά στην ιστορία του, αναζητούσε μια μεγάλη νίκη έτσι ώστε να έρθει το καράβι στα ίσια. Έτσι ώστε να πάψει το γαϊτανάκι των ευθυνών ανάμεσα σε Αλαφούζο, Αναστασίου, Νταμπίζα ή ακόμη και τους Συμμάχους που «δεν βάζουν το 50ρικο». Με την εμφάνιση του, αλλά κυρίως με το αποτέλεσμα που πήρε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα... αγοράσει χρόνο και ηρεμία που τόσο είχε ανάγκη.
Πάει στην διακοπή του πρωταθλήματος χαλαρός και μετατόπισε όλο το φορτίο στον ΠΑΟΚ. Εκεί όπου σε μεγάλο βαθμό πλήρωσαν το βράδυ της Κυριακής το... τίμημα της Ευρώπης και το μικρό ρόστερ. Ο «Δικέφαλος» βράδυ Πέμπτης τα έδωσε όλα κόντρα στην Φιορεντίνα για να... σώσει τον βαθμό, υπήρχε το ταξίδι της Παρασκευής, η κόπωση και όλα αυτά που ήταν ικανά για να τον... αποδυναμώσουν. Στον ΠΑΟΚ αν και παραμένουν στην πρώτη θέση (όμως το +5 έγινε +2) άνοιξε ένας κύκλος εσωστρέφειας, καθώς στο πρώτο σοβαρό διαγώνισμα της χρονιάς με θέμα «Μπορώ να κατακτήσω το πρωτάθλημα;» έγραψαν κάτω από την βάση.
Και σε μερικές εβδομάδες έρχεται το απόλυτο crash test που δεν είναι άλλο από το εξ αναβολής ντέρμπι στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό. Ο τρίτος της εξίσωσης είναι αυτός. Η Κυριακή ήταν η μέρα του... Έριξε πέντε χαλαρά στον Πανθρακικό, έχασε κι ο ΠΑΟΚ και η βαθμολογική ψαλίδα πλέον έκλεισε. Αν και το αποτέλεσμα της Τούμπας μόνο τον Παναθηναϊκό φτιάχνει. Είτε κέρδιζε ο ΠΑΟΚ, είτε έφερνε ισοπαλία, είτε τώρα που έχασε, ο Ολυμπιακός θα παρέμενε το ακλόνητο φαβορί για τον φετινό τίτλο. Φυσικά παραμένει και τώρα. Έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, ακόμη κι αυτή την στιγμή που είναι στο -2. Ακόμη κι αν το πέρας της αγωνιστικής συνέχιζε να τον έβρισκε στο -5.
Αν άλλαξε κάτι με τα όσα είδαμε στην 10η αγωνιστική (9η στην πραγματικότητα) της Σούπερ Λίγκας είναι η προσέγγιση του «τριφυλλιού» στην υπόθεση τίτλος. Οι «πράσινοι» έμειναν... ζωντανοί (καθώς με ήττα θα... χαιρετούσαν από πολύ νωρίς) και ίσως η φλόγα που υπήρχε πέρσι να ανάψει ξανά σιγά-σιγά. Η αλήθεια είναι πως ΑΝ μια ομάδα μπορέσει και φέτος να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού, μετά το ματς της Τούμπας αυτός είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτός άλλωστε πέρσι του πήρε έναν τίτλο (κύπελλο), αυτός του στέρησε το αήττητο πρωτάθλημα με το 0-3 στο Καραϊσκάκη. Βέβαια αν η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θέλει να έχει... ανάσες και να πάει όσο πιο μακριά μπορεί το κυνήγι του Ολυμπιακού πρέπει να «φρεσκαριστεί» τον Γενάρη.
Αφενός πρέπει να βγει το στοίχημα Νίνη και να αποδείξει ότι είναι κανονικός ποδοσφαιριστής και όχι ο πιο «νεαρός παλαίμαχος» που βλέπουμε την τελευταία 2ετία και παράλληλα πρέπει να ενισχυθεί με 2 παίκτες «πρώτης γραμμής» που άμεσα θα βρουν ρόλο στην ενδεκάδα. Ως τον Ιανουάριο πάντως έχει δρόμο. Ως τότε μένει να δούμε αν οι «πράσινοι» θα πάρουν στα σοβαρά και τα μικρά ματς (εκεί φέτος έχουν ήδη χάσει 8 βαθμούς), αν ο ΠΑΟΚ μετά το σοκ της πρώτης φετινής του ήττα θα δείξει χαρακτήρα ή θα λυγίσει κι αν ο Ολυμπιακός έχει όρεξη για άλλα... δώρα, ειδικά πριν τα Ευρωπαϊκά του παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: