Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Καρίμ Μπενζεμά, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές!!

Ο άσος της Ρεάλ έφτασε τα 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει γιατί ο Μπενζεμά είναι ο κορυφαίος επιθετικός στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.  
Η εμπιστοσύνη του Κάρλο Αντσελότι
Η άφιξη μιας ακόμη φουρνιάς galacticos τα τελευταία δύο χρόνια από τον Φλορεντίνο Πέρεθ έφερε ισάριθμες φορές τον Καρίμ Μπενζεμά κοντά στην πόρτα της εξόδου του Μπερναμπέου. Τόσο πέρσι, όσο – κυρίως – φέτος το καλοκαίρι ο Κάρλο Αντσελότι έθεσε βέτο και έβαλε stop σε όλα τα σενάρια παραχώρησης του Γάλλου άσου. Πριν λίγους μήνες τα ρεπορτάζ από την Ισπανία έφερναν κοντά στη Μαδρίτη τον Κολομβιανό σούπερ-σταρ, Ρανταμέλ Φαλκάο. Ο Ιταλός προπονητής, όμως, ήταν απόλυτος: «Η Ρεάλ έχει επιθετικό και αυτός είναι ο Καρίμ Μπενζεμά».
Η αλήθεια είναι πως επί ημερών Κάρλο Αντσελότι, ο Μπενζεμά αύξησε κατακόρυφα την απόδοσή του. Ο 55χρονος τεχνικός έδειξε από την πρώτη του χρονιά στον πάγκο της «βασίλισσας» εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Γάλλου και ο τελευταίος του το ανταπέδωσε. Ενδεικτικό είναι πως πέρσι ο Μπενζεμά έμεινε στο πρωτάθλημα μόλις σε δύο παιχνίδια στον πάγκο και στο Τσάμπιονς Λιγκ μόνο σε ένα. Τι γινόταν τις προηγούμενες σεζόν με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο τιμόνι; Στα περισσότερα ματς ο Μπενζεμά έμενε εκτός του βασικού σχήματος και έμπαινε κυρίως ως αλλαγή στους αγώνες.
Αυτός που κάνει τους άλλους ευτυχισμένους
Η φανέλα βασικού που πήρε πέρσι από τον Αντσελότι του έδωσε ψυχολογία. Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν σημείωσε 17 γκολ και ήταν δεύτερος σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης, πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ έβαλε το δικό του λιθαράκι στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, πετυχαίνοντας 5 τέρματα. Το κυριότερό, όμως, δεν είναι ο αριθμός των γκολ (κάτι βασικό για έναν σέντερ φορ) αλλά η ομαδική δουλειά του. Είναι ο άνθρωπος που κάνει ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του.
Για τον μετρ των ισορροπιών και των... δημοσίων σχέσεων, Κάρλο Αντσελότι, έχει μεγάλη σημασία να μην υπάρχουν γκρίνιες των σούπερ σταρ της ομάδας στα αποδυτήρια. Κι αν ο Ιταλός έχει τους galacticos μόνιμα χαρούμενους - με την παρουσία τους στην αρχική ενδεκάδα - ο... άνθρωπός του προπονητή εντός γηπέδου δεν είναι άλλος από τον Καρίμ Μπενζεμά. Όχι μόνο για τη δημιουργία του (15 ασίστ πέρσι σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ) αλλά γιατί με τον τρόπο παιχνιδιού του θυσιάζει τα δικά του νούμερα για τα νούμερα του Ρονάλντο, του Μπέιλ, του Χάμες και των υπολοίπων. Με έναν επιθετικό, όπως ο Φαλκάο, ο Ιμπραϊμοβιτς ή ο Ντιέγκο Κόστα μάλλον οι ισορροπίες θα είχαν χαλάσει. Γιατί αυτοί θα έπαιζαν και για τους δικούς τους αριθμούς. Ο Μπενζεμά, όμως, όχι.
Η τέχνη δεν ξεχνιέται
Το γεγονός πως ο 27χρονος φορ είναι ο «άνθρωπος για όλες τις δουλειές» στο επιθετικό κομμάτι της Ρεάλ Μαδρίτης, δε σημαίνει πως πάει πίσω στο τομέα, για τον οποίο έχει λόγο ύπαρξης ένας κεντρικός επιθετικός. Το σκοράρισμα. Με το γκολ του κόντρα στη Ράγιο Βαγεκάνο, ο Μπενζεμά έφτασε τα 6 τέρματα (έχει και 5 ασίστ) στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν, βρίσκοντας δίχτυα για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα. Ο Ρονάλντο μπορεί να έχει φτάσει αισίως τα 18 γκολ στη La Liga, όμως στο Τσάμπιονς Λιγκ η πρωτιά στο σκοράρισμα της «βασίλισσας» ανήκει στον Μπενζεμά. Ο Γάλλος μετρά 5 τέρματα, ενώ ο Πορτογάλος μόλις 3. Μάλιστα, στο τελευταίο ματς κόντρα στη Λίβερπουλ, ο Μπενζεμά ήταν εκείνος που έδωσε τη νίκη με 1-0, με τον Κριστιάνο να μένει «άσφαιρος» και να βλέπει τον Μέσι την επόμενη μέρα να πιάνει τον Ραούλ στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση.
Ο Μπενζεμά είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος επιθετικός στην Ευρώπη, γιατί τα κάνει όλα καλά. Σκοράρει, δημιουργεί και με τον τρόπο παιχνιδιού του κάνει ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του, τον προπονητή του και τους φιλάθλους της Ρεάλ. Είναι ο σωστός άνθρωπος, στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: