Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Πανοζάχος: «Θα κάνουμε χρήση της ρύθμισης για τα χρέη αν…»

Έτοιμη να εκμεταλλευτεί την ρύθμιση που αφορά τα χρέη προς το Δημόσιο είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με μια όμως προϋπόθεση. Στην εγκύκλιο που θα γίνει γνωστή μέσα στην εβδομάδα, να επιτρέπει στις Ανώνυμες Εταιρείες να ρυθμίζουν κάθε μια υπόθεση ξεχωριστά και όχι όλες μαζί ως ένα ΑΦΜ. Για να το θέσουμε πιο απλά. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει 42 εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, που οι 41 από αυτές είναι κάτω του εκατομμυρίου ευρώ και μόλις μια (αφορά τον Σικαμπάλα) πάνω από το εκατομμύριο. Αν λοιπόν η εγκύκλιος προς τις εφορίες, αναφέρει ότι μπορεί μια εταιρεία να ρυθμίσει μια υπόθεση ξεχωριστά και όχι ως σύνολο, τότε ο ΠΑΟΚ θα κάνει χρήση της ρύθμισης. Αυτό έκανε γνωστό, μιλώντας στο αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που αφορούν παγωμένα χρέη και όλες είναι κάτω του εκατομμυρίου. Μια είναι πάνω από το ποσό αυτό. Η αλήθεια είναι ότι στην νομοθετική ρύθμιση, δεν υπάρχει η αναφορά για «συνολική οφειλή».

Αλλά από την άλλη ιστορικά και σε ότι αφορά τα χρέη, ποτέ δεν υπήρξε ρύθμιση για κάθε οφειλή ξεχωριστά αλλά στο σύνολο τους ως ΑΦΜ. Όμως περιμένουμε την εγκύκλιο και αν πράγματι μας επιτρέψει ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ρυθμίσουμε την κάθε οφειλή ξεχωριστά, τότε θα κάνουμε χρήση αυτής της ρύθμισης». Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να πληρώσει το πρωτογενές κεφάλαιο εφάπαξ και δε θα πληρώσει προσαυξήσεις.

Ο Δημήτρης Πανοζάχος διευκρίνισε επίσης ότι η εγκύκλιος που στάλθηκε το πρωί της Δευτέρας στις αρμόδιες εφορίες δεν αφορά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Αυτή αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία. Υπάρχουν δυο διαφορετικά άρθρα σε αυτόν τον νόμο. Το ένα αφορά χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το άλλο προς το Δημόσιο. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν χρωστά ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι συνεπής και απλά είναι ανοικτά τα παγωμένα χρέη της. Εκεί δηλαδή που έχουμε ασκήσει ένδικα μέσα με προσφυγές και γι’ αυτό τα χρέη είναι παγωμένα».

«Θέλω να καταστήσω σαφές ένα πράγμα: «Το θέμα της ρύθμισης των χρεών αφορά και ταλαιπωρεί πολλές Ανώνυμες Εταιρείες και δεν αναφέρομαι μόνο στις Ποδοσφαιρικές. Κάποια στιγμή πρέπει να έρθει η ρύθμιση».

Τέλος απάντησε και στο αν αυτή η καθυστέρηση στην ρύθμιση επηρεάζει την λειτουργία της ΠΑΕ: «Σε καμιά περίπτωση. Η αξιοπιστία του Ιβάν Σαββίδη έχει επιτρέψει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μην αντιμετωπίζει προβλήματα στις υποχρεώσεις της. Απλά πάντα τα χρέη είναι ένα αγκάθι το οποίο πρέπει κάποια στιγμή να ξεριζωθεί».

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: