Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Ο Περέιρα βελτιώνει τον Ολυμπιακό…!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τα μικρά σημάδια της βελτίωσης του Ολυμπιακού και τα πρώτα δείγματα του Περέιρα και του τρόπου που θέλει να παίζει η ομάδα του…
Το 4-2-3-1 του Περέιρα τηρείται από τους παίκτες του Ολυμπιακού με… θρησκευτική ευλάβεια. Ο Πορτογάλος το παίζει σύγχρονα και με όση μεγαλύτερη ασφάλεια μπορεί, γιατί ακόμη δεν ξέρει καλά την ομάδα και τους παίκτες του και διότι ακόμη φοβάται πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.
Ο Μαζουακού και ο Ομάρ είναι πολύ πειθαρχημένοι και περισσότερο full back και πολύ λιγότερο wing back με αποτέλεσμα να βγαίνουν με μέτρο και απολύτως πειθαρχημένα στην επίθεση. Αυτό δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια ανασταλτικά στον Ολυμπιακό, ενώ οι συνεργασίες και η κάλυψη που παρέχουν οι εξτρέμ δεν είναι ακόμη σε υψηλό βαθμό, αλλά υπάρχουν και αυτό είναι από μόνο του βελτίωση.
Ο Ολυμπιακός γενικά λειτουργεί πιο οργανωμένα, είναι ξεκάθαρο το σχέδιο και όλοι προσπαθούν να το υπηρετήσουν. Ενώ ξεκάθαρο είναι ότι ο προπονητής επιλέγει μέχρι τώρα αυτούς που έχουν τα καλύτερα σωματικά προσόντα και αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να το υπηρετήσουν.
Ετσι ο Ντοσεβί δεν βγαίνει από την ενδεκάδα, διότι αν δεν είναι ο μόνος, είναι σίγουρο ο πιο εξτρέμ που διαθέτει ο Ολυμπιακός, έτσι ο Μανιάτης και ο Κασάμι που παίζουν στην ίδια ευθεία έχουν γίνει αχώριστο δίδυμο, ως ball winning μέσος ο Ελληνας και ως box to box μέσος ο Ελβετός κι’ έτσι οι αλλαγές που γίνονται δεν είναι σε θέσεις και διάταξη αλλά μόνο σε πρόσωπα. Βγαίνει ο επιθετικός χαφ Τσόρι, μπαίνει ο επιθετικός χαφ Φορτούνης. Βγαίνει ο εξτρέμ Ντοσεβί, μπαίνει ο εξτρέμ Ντουρμάζ, βγαίνει ο κεντρικός χαφ Κασάμι, μπαίνει ο κεντρικός χαφ Μιλιβόγεβιτς. Θα μπορούσε να έχει βγει και ο σέντερ φορ Μήτρογλου για να μπει ο σέντερ φορ Μπενίτες, κ.ο.κ.
Ο Περέιρα μετά το τέλος του ματς ήταν εμφανώς ικανοποιημένος. Γιατί καταλαβαίνει πρώτον ότι η ομάδα έχει τους παίκτες για να αλλάξει γρήγορα τον τρόπο παιχνιδιού της και δεν είναι δύσκολο να προσαρμοστεί, αλλά και γιατί βλέπει ότι έχει λύσεις και από τον πάγκο. Ο Φορτούνης από την ώρα που μπήκε στο ματς έκανε τον Ολυμπιακό πολύ πιο ουσιαστικό.
Τι χρειάζεται ακόμη ο Ολυμπιακός; Πολλά πράγματα. Καταρχάς, καλύτερες συνεργασίες της ομάδας με τον φορ. Δεύτερον, μεγαλύτερη ποιότητα στα στόπερ, τρίτον πιο ουσιαστικό Αφελάι, που ναι μεν είναι βελτιωμένος, αλλά του λείπουν πράγματα στο παιχνίδι του και αδυνατεί μέχρι τώρα να γίνει καθοριστικός, καταλυτικός για την ομάδα του. Αυτά είναι τα πιο βασικά. Για τα υπόλοιπα που λείπουν σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος και μεταγραφές…
Το ευχάριστο πάντως για τον Περέιρα είναι ότι η ομάδα του φαίνεται να έχει δυνάμεις και το αναφέρω για δύο λόγους. Και γιατί αυτό είχε αμφισβητηθεί και γιατί είναι κυρίως δουλειά του προκατόχου του…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: