Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Ρίσκο, χωρίς περιθώρια αποτυχίας!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την επιλογή του νέου προπονητή του ΑΡΗ, αλλά και και την...παραπληροφόρηση που εύκολα μπορεί να...εκτεθεί από τους αριθμούς
Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς. Αυτή είναι η επιλογή του Δημήτρη Καλαιτζίδη για τον πάγκο του ΑΡΗ. Μπορεί άραγε να τον κρίνει κανείς ως προπονητή; Μάλλον όχι από την στιγμή, που δεν έχει δουλέψει σε καμία ομάδα ως τώρα. Μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά από τώρα ότι θα αποτύχει στον ΑΡΗ; Προφανώς και όχι...επίσης. Προσωπικά είμαι πάντα της άποψης ότι για να κρίνω, πρέπει πρώτα να δω. Ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι απλά και δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Η επιλογή ενός προπονητή, που για πρώτη φορά αναλαμβάνει μία ομάδα ΠΑΝΤΑ αποτελεί και ΡΙΣΚΟ. Ένα όμως ρίσκο το οποίο το παίρνει πάνω του αυτός που επιλέγει. Είναι αποκλειστικά ευθύνη του Καλαιτζίδη η έλευση του Ντομπρασίνοβιτς. Επομένως δεν μιλάμε για μία επιλογή προπονητή από ένα παράγοντα. Ο λόγος γίνεται για την επιλογή προπονητή από ένα...προπονητή.
Με απλά λόγια δεν υπάρχουν δικαιολογίες σε περίπτωση αποτυχίας. Ο Καλαιτζίδης όπως υποχρεωτικά έπρεπε να αλλάξει τον Κάμπος λόγω της νομοθεσίας και φυσικά αυτό δεν ήταν δική του ευθύνη, τώρα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ.
Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ αποτυχίας σε αυτή την επιλογή. Την ίδια στιγμή όμως όποιος προσπαθεί να την αποδομήσει ή να την...πολεμήσει εμφανέστατα θα το κάνει εκ του πονηρού.
Ο Ντομπρασίνοβιτς θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Θα πετύχει ΜΟΝΟ ΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ και θα έχει αποτύχει σε κάθε άλλη περίπτωση. Και όλοι ξέρουμε ότι την ευθύνη για την επιτυχία ή την αποτυχία θα την πιστώσουμε στον Δημήτρη Καλαιτζίδη.
Το αν κάποιος θα προτάξει στον ΑΡΗ (προσέξτε της Γ εθνικής) την έλλειψη εμπειρίας ή την δίψα για δουλειά-φιλοδοξία, εμφανέστατα θα το πράξει με κίνητρα είτε... αποδοκιμασίας είτε.. αβάντας. Προσωπικά θα περιμένω τα αποτελέσματα. Μια που είπα αποτελέσματα ας πάμε στο θέμα Κάμπος που αποτέλεσε 100% προσπάθεια να πληγεί ο Καλαιτζίδης μήπως και ξαναέρθουν στο προσκήνιο “τα δικά μας τα παιδιά”, είτε μιλάνε ελληνικά είτε... Ισπανικά.
Καταρχήν να σημειώσουμε κάτι προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Τεράστια αδικία για τον Κάμπος ότι συνέβη, αλλά βάση (ελληνικής παρανοικής) νομοθεσίας αυτό έπρεπε να γίνει. Παραδόξως όσοι φωνάζουν για τον Κάμπος ασκώντας κριτική στον Καλαιτζίδη...ξεχνάνε από την μία ότι το χαρτί της ΕΠΟ ήρθε επί Γαλανού(12 Δεκεμβρίου), αλλά και ο νομικός του ΑΣ Βαγγέλης Χατζηιωάννου δήλωσε δημόσια πως είχε ενημερώσει τον Γαλανό ότι μετά από κάποια παιχνίδια θα προκύψει θέμα, αλλά τον αγνόησε. Αν με ρωτούσες Κάμπος ή Ντομπρασίνοβιτς τώρα και πριν δω το νέο τεχνικό θα σου έλεγα φυσικά Κάμπος. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ. Οπότε...
Πάμε όμως να καταλάβει ο κόσμος γιατί το θέμα κάποιων δεν ήταν η παραμονή Κάμπος, αλλά το να πλήξουν τον Καλαιτζίδη. Η μόνιμη επωδός όλων αυτών ήταν ότι επί Καλαιτζίδη ο ΑΡΗΣ ήταν... 10ος και ο Κάμπος τον έφερε στην πρώτη θέση!
Η αλήθεια φυσικά είναι τελείως διαφορετική. Ο Καλαιτζίδης απομακρύνθηκε από τον Γαλανό την τέταρτη αγωνιστική. Ο ΑΡΗΣ είχε 7 βαθμούς. Την ίδια στιγμή η Καβάλα είχε 8 και ο Πανσερραικός 10. Ανάμεσά τους ή ισόβαθμοι με τον ΑΡΗ υπήρχαν και διάφορες άλλες ομάδες, αλλά στην ουσία με ποιους...μάχεται ο ΑΡΗΣ; Η απομάκρυνση Καλαιτζίδη έφερε στον πάγκο του ΑΡΗ την πέμπτη αγωνιστική τους Μπουγιουκλή, Σίτσα και Τοπαλίδη, ήττα από την Δόξα και την ίδια αγωνιστική ισοπαλία των Σερρών εντός έδρας με τον προσεχή αντίπαλο του ΑΡΗ , τον Ορφέα. Έτσι ο Κάμπος ανέλαβε τον ΑΡΗ στο -4. Σε σχέση όμως με την θητεία Καλαιτζίδη τον αφήνει σήμερα ΑΚΡΙΒΩΣ στις  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ που είχε ο Καλαιτζίδης -3 από στις Σέρρες και -1 από την Καβάλα. Αυτή είναι η αλήθεια των αριθμών και όποιους τους...ξέχασε 100% το έκανε εκ του πονηρού.
Υπάρχουν όμως και άλλες διαφορές ποιοι παίκτες έπαιζαν τις πρώτες 3 αγωνιστικές, ποιοι ήρθαν μετά (πχ Πόι) και φυσικά ποιοι ήρθαν πλέον στο ρόστερ. Και για να τροφοδοτήσω την σκέψη σας. Αν ο Ντομπρασίνοβιτς κάνει 16 στα 16, ο Κάμπος φυσικά και θα ξεχαστεί. Θα το έχει κάνει όμως με Σανιά (αν όλα πάνε καλά) Νλουντουλου, Γεωργιάδη, Καλογέρη, Σαμαρά κτλ. Με αυτούς και ο Κάμπος θα μπορούσε να είχε κάνει 9 στα 9, αλλά και ο Καλαιτζίδης 4 στα 4.
Το θέμα είναι από ποια οπτική πλευρά θέλεις να το δεις. Πχ οι γελοιότητες ότι ο Καλαιτζίδης έβαλε παίκτες του ΑΡΗ να “στήσουν” τον Κάμπος στο ματς με την Αλεξανδρούπολη λέγονταν από διαφορετικούς ανθρώπους από τις γελοιότητες όσων έλεγαν ότι “έστησαν” τον Καλαιτζίδη οι παίκτες στο 3-0 με τον Καμπανιακό. Πάρτε πλευρά στην...εσωστρέφεια, την διχόνοια και την μίρλα και ξεσκίστε τους! Στο τέλος όμως ο ΑΡΗΣ την πληρώνει.
Ο κακοπροαίρετος και αυτός που ψάχνει να βρει κάτι, όταν δεν υπάρχει θα επινοήσει κάτι. Ειδικά αν έχει “προσωπικά” θέματα να μπαίνουν στην μέση και είναι αλήθεια ότι ο Καλαιτζίδης με τις μηνύσεις που κατέθεσε (και θα καταθέσει κι άλλες) έχει ανοίξει μέτωπα. Ειδικά αν ο κόσμος που είναι δικαιολογημένα τρελαμένος και βλέπει τον ΑΡΗ στην Γ εθνική είναι έτοιμος να τους φάει όλους μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη και ο σύλλογος να επιστρέψει εκεί όπου πραγματικά ανήκει...
ΥΓ1 Ο ΑΣ είναι υποχρεωμένος στις 5 Φλεβάρη να παρουσιάσει με λεπτομέρεια του τελευταίου ευρώ όλα όσα έγιναν από τις αρχές Σεπτέμβρη. Πόσα έσοδα είχε η ομάδα επί Γαλανού, πόσα έξοδα και πόσα χρήματα έβαλε στην ομάδα, παράλληλα με την αξιολόγηση της προβολής της εταιρίας του γιατί μόνο ως ντροπή μπορεί να χαρακτηριστεί ότι η φανέλα του ΑΡΗ κοστολογήθηκε 1000 ευρώ το ματς μαζί με τις υπόλοιπες παροχές!!! Αν άφησε χρέος και πόσο και αν πλήρωσε χρήματα για την χρήση Στεφανίδη και πόσα. Επίσης πόσα έσοδα είχε η πλευρά Κάλας, πόσα έξοδα, πόσα χρήματα έβαλε και πόσα πλήρωσε για την χρήση Γαλανού. Και φυσικά υπάρχει και ο έξυπνος τρόπος για τα χρήματα που αποδεδειγμένα μπήκαν, αλλά περιμένεις τα παραστατικά να... έρθουν. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙ ΣΥΝΈΒΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΩΣ ΤΙΣ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ. Για να δούμε τότε ποιοι ήταν ψεύτες ή αβανταδόροι και ποιοι έλεγαν την αλήθεια. Αν δεν το κάνει αυτός ο ΑΣ τότε από την μία ο κάθε ένας θα λέει ότι θέλει χωρίς κόστος, αλλά και η εσωστρέφεια θα θριαμβεύει σε κάθε ευκαιρία.
ΥΓ2 Μπράβο στην ομάδα μπάσκετ που πλέον περιμένει τον συμπολίτη για να λυθούν οι διαφορές στο παρκέ και όχι στα χαρτιά.
ΥΓ3 Ο Ντίτερ Χένες επιβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Κάλας και θα έρθει στην Θεσσαλονίκη. Για αυτόν τουλάχιστον κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την τεχνογνωσία του για το ποδόσφαιρο, αλλά και την τεράστια οικονομική του επιφάνεια. Βέβαια ΑΡΗΣ είσαι, μπορεί να τα...ακούσει γιατί είναι πχ φίλος της Μέρκελ!
ΥΓ4 Για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σε μία ακόμα...συνειδητή παραπληροφόρηση. Η οφειλή προς τον Πάουλο Κάμπος ήταν περίπου 4000 ευρώ. Η πλευρά Κάλας πλήρωσε 6250 καλύπτοντας ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που ζήτησε ο Βραζιλιάνος. Φυσικά και είναι ψέματα ότι “έκοψε” τις πρώτες μέρες του Γενάρη και διάφορα άλλα που όλοι καταλαβαίνουμε γιατί αναπαράγονται. Ο Φώντας Κωνσταντινίδης και μπράβο του πλήρωσε 750 ευρώ που αντιστοιχούν σε ένα εισιτήριο για την Βραζιλία που ζήτησε ο Κάμπος και δεν συμπεριλαμβάνονταν στο συμβόλαιό του και όπως έλεγε στους ανθρώπους του ΑΣ, του είχε υποσχεθεί η προηγούμενη διοίκηση.
ΥΓ5 Ένα ευχαριστώ στον Κάμπος για την δουλειά του και καλή επιτυχία στον νέο Ντομπρασίνοβιτς. Αυτονόητο ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη την Τετάρτη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: