Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Αναστασίου: «Δείξαμε ωριμότητα»

Στην ώριμη αντιμετώπιση που είχε ο Παναθηναϊκός στο ματς κόντρα στην Καλλονή σχολίασε ο Γιάννης Αναστασίου, ενώ σχολίασε και την διαιτησία μετά από σχετική ερώτηση.

Αναστασίου: «Δείξαμε ωριμότητα»
Η σωστή διαχείριση και η ώριμη αντιμετώπιση του ματς χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη κόντρα στην Καλλονή σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου.

Ο τεχνικός των «πράσινων» αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που είχε η ομάδα του, τονίζοντας:

«Ήταν το έβδομο ματς σε 19 ημέρες και ξέραμε από πριν ότι θα έχουμε ένα δύσκολο έργο κόντρα σε μια ομάδα που αμύνεται καλά και το έδειξε και στο αποψινό ματς. Το εύκολο είναι να κάνουμε κριτική, αλλά πρώτα από όλα πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας καθώς κάναμε αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν τελειώσαμε τις φάσεις όπως θα έπρεπε και δεν ήμασταν αποτελεσματικοί.

Όταν δεν έρχεται το γρήγορο γκολ κόντρα σε αυτές τις ομάδες θα αγχωθείς. Ο αντίπαλος θα κάνει αυτό που μπορεί για να σε εκνευρίσει. Εμείς δείξαμε ωριμότητα και σωστή διαχείριση στον αγώνα και με αυτόν τον τρόπο νικήσαμε ένα δύσκολο ματς, ενώ κρατήσαμε εντός έδρας το μηδέν στην άμυνα. Συνεχίζουμε στο επόμενο ματς αυτό της Πέμπτης με την Ξάνθη στο Κύπελλο
».

Σε ερώτηση σχετικά με τη διαιτησία του ματς -και το γεγονός ότι τα φάουλ ήταν εις βάρος των «πράσινων» αντίθετα με την κατοχή- ο Γιάννης Αναστασίου απάντησε: «Νομίζω ότι αυτά ίσως θα πρέπει να τα γράψατε εσείς αν οι διευθυντές σας και αρχισυντάκτες σας αφήνουν. Υπάρχουν παιχνίδια όπου ο αντίπαλος έχει 61-39 κατοχή και τα φάουλ είναι 25 υπέρ της μιας ομάδα και η άλλη πέντε και εμείς έχουμε κατοχή 65% και κερδίζουμε μόλις πέντε φάουλ. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να μας χαριστεί κανείς. Το ποδόσφαιρο που παίζουμε εμείς είναι τελείως διαφορετικό και ίσως αυτό δεν αρέσει.

Καταντάει κουραστικό να λέμε το ίδιο πράγμα μια πιο λεπτομερή έρευνα αν κοιτάτε τα στατιστικά σε κάθε παιχνίδι να δείχνει τι συμβαίνει σε αρκετά ματς και αν το βλέπουμε εμείς τόσο λάθος να ζητήσουμε και μια συγνώμη. Στα ευρωπαϊκά ματς ο μέσος όρος κατοχής της μπάλας ήταν 52-48,2 εις βάρος μας και τα φάουλ 12,9 με 13,1 κόντρα σε ποιοτικές ομάδες. Προφανώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο η διαιτησία σφυρίζει αλλιώς
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: