Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Αρχι-Επίσκοπος Αραβίδης!!

Σε… ευλογία για την ΑΕΚ συνεχίζει να εξελίσσεται ο Χρήστος Αραβίδης! Με δυο ακόμα γκολ του πρώτου (πλέον) σκόρερ της, η «Ένωση» πέρασε απ’ την Επισκοπή (2-0) και συνέχισε το αήττητο σερί στην κορυφή.

Αρχι-Επίσκοπος Αραβίδης!
Ένα ακόμα εμπόδιο στο δρόμο για να επιστρέψει αήττητη εκεί που ανήκει έβγαλε απ’ τη μέση η ΑΕΚ.

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, αλλά διατηρώντας τη σοβαρότητα που έχει δείξει ως τώρα, η «Ένωση» πέρασε με άνεση απ’ την έδρα της Επισκοπής (2-0).

Με δυο ακόμα γκολ (2’, 77’), ο Χρήστος Αραβίδης σφράγισε την επικράτηση των «κιτρινόμαυρων» και φτάνοντας στην πρώτη θέση των σκόρερ, υπέγραψε το τρίποντο που τους κρατά… εξαφανισμένους απ’ τα μάτια των υπολοίπων στην κορυφή.

Πάνω από 2.000 φίλοι της ΑΕΚ έφτιαξαν όμορφη ατμόσφαιρα και ζήτησαν επιτακτικά πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο.


Πώς έπαιξε

Μια μονάχα αλλαγή -σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε απέναντι στην Παναχαϊκή- είχε το σχήμα του Τραϊανού Δέλλα. Ο «Κολοσσός» διατήρησε τους δέκα απ’ τους θεωρούμενους «βασικούς» του κι επανέφερε τον Τζανετόπουλο αντί του Λαμπρόπουλου στην άμυνα. Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος και Μπακάκης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γιόχανσον-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Μάνταλος (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Αραβίδης.

Το ματς

Το γραφικό τοπίο πίσω απ’ το γήπεδο του Γάλλου βοηθούσε να μυρίσει ύπαιθρος. Η ΑΕΚ όμως δεν κατέβηκε ούτε στην Κρήτη για… τουρισμό. Το ίδιο σοβαρή με τα προηγούμενα παιχνίδια της και χωρίς διάθεση να το συζητήσει για το ποιος θα ήταν το αφεντικό του αγώνα, η «Ένωση» χρειάστηκε περίπου 100 δευτερόλεπτα για να το ξεκαθαρίσει: Mε μια γνώριμα φαρμακερή σέντρα του Μπακάκη και μια γνώριμα αποτελεσματική προβολή του Αραβίδη.

Το ενθαρρυντικό όμως για τη νοοτροπία της ομάδας του Δέλλα ήταν ότι δε στάθηκε στο γρήγορο προβάδισμα. Δεν «έκατσε». Αντίθετα, έψαξε κι άλλα γκολ. Μπορεί λοιπόν η ανάπτυξη απ’ τα άκρα κι οι απόπειρες των Γιόχανσον-Ανάκογλου να παίξουν κάθετα να μην παρήγαγε κλασικές ευκαιρίες (πέραν μιας διπλής των Πλατέλλα και Μάνταλου). Παρήγαγε όμως σιγουριά ότι -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- η ΑΕΚ θα έφτανε στο δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το ματς.

Το θέμα είναι ότι αυτός ο τρόπος δε βρισκόταν εύκολα. Γιατί οι «κιτρινόμαυροι» έφταναν εύκολα έξω απ’ την περιοχή, αλλά δυσκολεύονταν να διασπάσουν το αμυντικό τείχος που έβρισκαν εκεί. Κι αυτός ήταν κι ο λόγος που ο Δέλλας ανακάτεψε την τράπουλα: Ρίχνοντας τον Κρισάντους στη θέση του Πλατέλλα και τον Ζόριτς αντί του Μπαρμπόσα. Αυτό ήταν. Η πίεση της ΑΕΚ αυξήθηκε αμέσως. Και η έκφραση της υπεροχής της απέκτησε ποικιλία.

Μπορεί λοιπόν το οριζόντιο δοκάρι ν’ αρνήθηκε γκολάρα στον Μάνταλο -όταν προσπάθησε να «ζωγραφίσει» από πλάγια θέση τον Γουναρίδη. Όταν όμως από λίγο πιο πέρα εκτέλεσε κόρνερ, κανείς (ούτε κι ο γκολκίπερ των Κρητικών που έκανε άστοχη έξοδο) δε μπορούσε ν’ αρνηθεί στον Αραβίδη ένα ακόμα γκολ. Αυτό που πιστοποίησε -και αριθμητικά πλέον- ότι είναι ο κορυφαίος σκόρερ της ΑΕΚ και σφράγισε τη νίκη με την οποία αντέμειψε τους πάνω από 2.000 φίλους της που βρέθηκαν στην εξέδρα για να τη στηρίξουν.

inner



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Γουναρίδης, Αργυρίου, Πετράκος (73’ Πετράκος), Δελήμπασης, Πυθαρούλης, Βιγιαφάνε, Λάμπρου, Βιτώρος (85’ Δρακάκης), Βουρβαχάκης, Νικολακάκης, Πάλλας

Στον πάγκο έμειναν οι: Κελαϊδης, Λιονάκης, Νταμαρλής, Ράντοβιτς, Βουτσιώτης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου (80’ Ντούνης), Πλατέλλας (64’ Κρισάντους), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (75’ Ζόριτς), Αραβίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Πεταυράκης, Ρόβας, Λαμπρόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Γάλλου *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: