Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι! (preview)

H Μάντσεστερ Σίτι έχει την ευκαιρία να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην Τσέλσι, εφόσον περάσει με νίκη από το «Άνφιλντ» για την 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Η Λίβερπουλ υποδέχεται τους «πολίτες» (14:00, OTE Sport HD1) τρεις μέρες μετά τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ και επικεντρώνονται πλέον στην πρώτη τετράδα.  
Ο Μπακαρί Σανιά τόνισε πως αν θέλουν στη Σίτι να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον φετινό τίτλο και να μην αφήσουν την Τσέλσι να ξεφύγει ξανά, θα πρέπει τέτοια παιχνίδια όπως το σημερινό, να τα παίρνουν δίχως δεύτερη κουβέντα.
Αυτός είναι και ο στόχος των Πρωταθλητών Αγγλίας στην αναμέτρηση του «Άνφιλντ» κόντρα στην... πληγωμένη Λίβερπουλ που αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, με την ήττα (5-4) στα πέναλτι από τη Μπσίκτας στην Πόλη.
Βέβαια, απογοητευτικό ήταν και το αποτέλεσμα της Σίτι στο πρώτο ματς των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μπαρτσελόνα, αλλά το τελικό 2-1 στο «Etihad» την αφήνει να ελπίζει ενόψει της ρεβάνς...
Ο Μπρένταν Ρότζερς υποστήριξε ότι δεν είναι απαραίτητα κακός ο αποκλεισμός από την Ευρώπη αφού πλέον δεν θα υπάρχουν και μεσοβδόμαδα παιχνίδια για την ομάδα του, πράγμα που θα της επιτρέψει να κυνηγήσει τους στόχους της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Εξάλλου, στην Πρέμιερ Λιγκ, αυτή τη στιγμή, οι «κόκκινοι» είναι ο μοναδικός σύλλογος που δεν έχει ήττα μέσα στο 2015, μετρώντας σερί ματς με βαθμό ή βαθμούς!
Το «Άνφιλντ» είναι η μοναδική έδρα στην οποία η Σίτι έχει αποτύχει να πάρει νίκη στο πρωτάθλημα από το 2008, όταν την ανέλαβε ο Σεΐχης Μανσούρ.
Στα αγωνιστικά, ο Κουτίνιο θα επιστρέψει στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ, έχοντας πάρει ανάσες μέσα στην εβδομάδα, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Τζόρνταν Χέντερσον. Αμφίβολος και ο Γκλεν Τζόνσον που ταλαιπωρήθηκε από ίωση, ετοιμοπόλεμος, έχοντας εκτίσει την τιμωρία του ο Λάζαρ Μάρκοβιτς.
Για τη Σίτι, επιστρέφει ο Τουρέ που δεν έπαιξε απέναντι στη Μπαρτσελόνα την περασμένη Τρίτη, διεκδικεί φανέλα βασικού ο Μπονί.
Πιθανές ενδεκάδες:
Λίβερπουλ (3-5-2): Μινιολέ – Τσαν, Σκρτελ, Σακό – Μάρκοβιτς, Χέντερσον, Άλεν, Μορένο – Στέρλινγκ, Κουτίνιο, Στάριτζ
Μάντσεστερ Σίτι (4-4-2): Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Μανγκαλά, Κομπανί, Κλισί – Νασρί, Τουρέ, Φερναντίνιο, Σίλβα – Αγουέρο, Μπονί
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: