Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ποιος νοιάζεται για τον Παναθηναϊκό;

Γράφει ο  Βασίλης Μάστορας
Καμία έκπληξη. Ο Παναθηναϊκός απειλεί ότι θα αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα, εάν ισχύσει η ποινή της αφαίρεσης των τριών βαθμών, της τιμωρίας της Λεωφόρου για δύο αγωνιστικές και το χρηματικό πρόστιμο των 100.000 ευρώ. Γνωστή η αντίδραση-απειλή, αλλά ποτέ δεν γίνεται πράξη. Το επιχείρησε και ο ΠΑΟΚ πριν από λίγους μήνες, αλλά όταν διαπίστωσε ότι θα ήταν απόφαση-καταστροφή έκανε πίσω και άρχισε να στρογγυλεύει τις γωνίες. Το ίδιο πιστεύω ότι θα κάνει και ο Παναθηναϊκός, αφού πρώτα σήμερα ο πρόεδρος κ. Αλαφούζος πει ό,τι έχει να πει και «ξεφουσκώσει» τον θυμό του.

Άλλωστε τα παλληκάρια δεν προαναγγέλλουν το… έγκλημα. Φωνάζουν και απειλούν όλοι εκείνοι που θέλουν να τρομάξουν τον απέναντι. Ποιοι είναι στην περίπτωση μας οι απέναντι; Εκτιμώ ότι στο μυαλό του κ. Αλαφούζου στην κατηγορία αυτή ανήκουν η αθλητική δικαιοσύνη, ο Ολυμπιακός, η Nova και γενικώς όλοι αυτοί που ενδεχομένως να σκιαχτούν από την απειλή για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να βρει μία ομάδα την δύναμη να αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα. Μόνο ο κ. Πάτσης της Νίκης Βόλου πήρε αυτή την απόφαση, αλλά για οικονομικούς λόγους. Και σ’ αυτή την περίπτωση όμως δεν είδα να αντιδρά και να προβληματίζεται το σύστημα της SuperLeague. Ούτε ένα, έστω, κροκοδείλιο δάκρυ δεν έχυσαν οι εταίροι της SuperLeague για την αποχώρηση της ιστορικής Νίκης.

Έτσι είναι στην «ζούγκλα» του ποδοσφαίρου. Κανένας δεν νοιάζεται για τον άλλο. Ολοι κοιτούν την πάρτη τους και μόνον αυτή. Ακόμη κι αν φτάσει να διεξάγεται ένα πρωτάθλημα με οκτώ μόνο ομάδες κανένας δεν θα αντιδράσει. Όπως δεν αντιδρούν για την ποιότητα του θεάματος, τις συνθήκες των γηπέδων, τη βία κι όλα τ’ άλλα που αμαυρώνουν το ποδοσφαιρικό προϊόν. Το μόνο που νοιάζει τους πρώτους του βαθμολογικού πίνακα είναι τα έσοδα είτε από την Ευρώπη, είτε από την τηλεόραση και δεν βλέπουν που το ποδοσφαιρικό προϊόν έχει γίνει ανυπόληπτο.

Ακόμη κι αν ο κ. Αλαφούζος, λοιπόν, εμείνει στην απόφαση του δεν θα ανοίξει μύτη. Οι φίλοι του Ολυμπιακού θα λοιδορήσουν την απόφαση και οι υπόλοιποι θα του κάνουν το…. μνημόσυνο ή θα ποιήσουν τη νήσσαν. Στην ζούγκλα δεν υπάρχουν κανόνες ούτε βεβαίως στην SuperLeague. Και για όσους δεν το γνωρίζουν στη περίπτωση που μία ομάδα δεν κατέβει σ’ έναν αγώνα μηδενίζεται, τις αφαιρούνται δύο βαθμοί από το φετινό πρωτάθλημα και άλλοι δύο από το επόμενο. Οπότε τι λέτε; Υπάρχει παράγοντας που θα βάλει σε τέτοια περιπέτεια την ομάδα του;

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: