Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Μεγάλη ανατροπή στην Κύπρο!!

Τη ζημιά στον ΑΠΟΕΛ έκανε η «αιώνια» αντίπαλός του Ομόνοια, καθώς με το μεταξύ τους 1-1 τον έριξε από την κορυφή της Κύπρου, στην οποία επέστρεψε ο Απόλλωνας μετά το 2-0 επί της Ανόρθωσης στη Λεμεσό.

Μεγάλη ανατροπή στην Κύπρο!
Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα επέστρεψε ο Απόλλωνας Λεμεσού στην τελευταία αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος, καθώς εκμεταλλεύτηκε το 1-1 του ΑΠΟΕΛ με την Ομόνοια και επικρατώντας με 2-0 της Ανόρθωσης πήρε προβάδισμα ενόψει των πλέι οφ.

Στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπισε την Ομόνοια έχοντας το βλέμμα του μόνο στους τρεις βαθμούς για να τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας της πρώτης κατηγορίας. Έτσι, μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και οι πίεση των «γαλαζοκίτρινων» απέδωσε καρπούς στο 31’, όταν ο Μοράις με προβολή έκανε το 0-1. Το «τριφύλλι» όμως δεν έμεινε με κάτω τα χέρια και πίεσε για να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 72’ η Ομόνοια προειδοποίησε τον ΑΠΟΕΛ, καθώς ο Φοφανά με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Πάρντο. Δέκα λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης ήταν πιο εύστοχος και με σουτ έγραψε το τελικό 1-1.

Στο «Τσίρειο» ο Απόλλων Λεμεσού μπήκε στο ματς με διάθεση να καθαρίσει νωρίς την υπόθεση-νίκη. Ο Μάκος υπέπεσε σε παράβαση εντός της περιοχής και ο Παπουλής δεν αστόχησε από τα 11 βήματα. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αλλά εις μάτην, καθώς ο Γκιέ με πλασέ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Στα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει η νίκη της ΑΕΚ Λάρνακας στο Δασάκι επί της Δόξας Κατωκοπιάς με 4-1, ενώ χωρίς τέρματα έληξαν οι υπόλοιπες αναμετρήσεις.

Έτσι στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Απόλλων Λεμεσού με 48 βαθμούς με τον ΑΠΟΕΛ να ακολουθεί με 46, ενώ την πρώτη εξάδα ολοκληρώνουν οι ΑΕΚ Λάρνακας και Ομόνοια με 39, Ανόρθωση με 38 και Ερμής Αραδίππου με 35 και θα αγωνιστούν στον όμιλο για τον τίτλο.

Αντίθετα στον όμιλο των ομάδων που θα παλέψουν για την παραμονή τους θα πάρουν μέρος οι ΑΕΛ, Εθνικός Άχνας, Νέα Σαλαμίνα, Οθέλλος, Αγία Νάπα και Δόξα Κατωκοπιάς.

Η 22η αγωνιστική:

Σάββατο, 28/2

Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ 1-1
(82’ Φοφανά - 31’ Μοράις)

Απόλλων Λεμεσού-Ανόρθωση 2-0
(11’ Παπουλής, 90+1 Γκιέ)

Δόξα Κατωκοπιάς-ΑΕΚ Λάρνακας 1-4
(8’ Λόμπο - 30’ Βάντερ, 57’, 75’ Μυτίδης, 88’ Κολαούτι)

Εθνικός Άχνας-Ερμής Αραδίππου 0-0

Νέα Σαλαμίνα-Αγία Νάπα 0-0

Οθέλλος-ΑΕΛ 0-0
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: