Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Μάγκες και... άσχετοι!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τους μάγκες του Αυτοκράτορα και τους άσχετους που κάθε μέρα εγκληματούν κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η ομάδα μπάσκετ του ΑΡΗ φέτος παραδίδει μαθήματα. Όχι ο ΑΡΗΣ δεν έγινε ξαφνικά και πάλι η καλύτερη ομάδα μπάσκετ στην Ελλάδα. Ο Αυτοκράτορας θέλει ακόμα πολλά...ψωμιά για να επιστρέψει στον θρόνο του. Μετά όμως την σπουδαία νίκη στην Κηφισιά, δεν μπορείς παρά να υποκλιθείς στην φετινή προσπάθεια. Είναι μάγκες όλοι όσοι φέτος απαρτίζουν την ομάδα. Διοίκηση, προπονητής, παίκτες. Δεν ξέρω τι θα καταφέρει στο τέλος αυτή η ομάδα. Σε κάθε περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα θα κρίνει και τις τελικές...κρίσεις όλων μας.
Σήμερα όμως είναι μάγκες και εξηγούμαι. Ο ΑΡΗΣ είναι αυτή την στιγμή τέταρτος και από ότι φαίνεται μετά από πολλά χρόνια θα τερματίσει στην πρώτη τετράδα. Υπό προυποθέσεις μάλιστα μπορεί και τρίτος. Ήδη την άλλη εβδομάδα εκτός απροόπτου εκεί θα βρίσκεται αφού έχει την ισοβαθμία με τον συμπολίτη ένεκα των δυο φετινών...μαθημάτων μπάσκετ. Ο ΑΡΗΣ φιλοξενεί τον γιο Μαρκόπουλο και ο μπαμπάς παίζει εκτός με Παναθηναικό.
Η ουσία όμως δεν είναι εκεί. Είναι στο ότι η ομάδα αυτή έχει φέτος μπάτζετ κάτι παραπάνω από 300.000 ευρώ!!! Αυτή που παίζει. Γιατί ο ΑΡΗΣ πληρώνει άλλη μία στην FIBA και άλλη μία στο άρθρο 99. Ο κάθε Αρειανός οφείλει να συμπαρασταθεί σε αυτή την προσπάθεια. Διοίκηση και Πρίφτης έχουν κάνει επιλογές παικτών όπως ο Νέιμικ , ο Τόμας ή ο Ριντ με...ψίχουλα.
Τι είναι αλήθεια πιο δύσκολο; Να πρέπει να κάνεις μία ανταγωνιστική ομάδα με ψίχουλα (με την αβάντα βέβαια της παρουσίας ενός παίκτη όπως ο Βεζένκοφ του οποίου οι απολαβές δεν συνάδουν με τις απίστευτες ικανότητές του) ή να έχεις και πέντε ευρώ παραπάνω. Σκέφτεστε να είχε ο ΑΡΗΣ αυτή την δυνατότητα; Να μπορεί δηλαδή να κάνει ένα μπάτζετ 1 με 1,5 εκ ευρώ; Ποιος θα ήταν τότε ο ρόλος του στο μπάσκετ και πόσο θα μπορούσε (τουλάχιστον) να κοντράρει τους δυο της Αθήνας.
Σήμερα βρέθηκαν στην Κηφισιά 150 περίπου φίλοι του ΑΡΗ από την Αθήνα. Πήγαν στο γήπεδο, φώναζαν και στήριζαν την ομάδα, πανηγύρισαν και πήγαν στα σπίτια τους όμορφα και ωραία.
Την ίδια στιγμή σήμερα τα πρακτορεία με τα οποία είχαν κλείσει οι οργανωμένοι τα λεωφορεία για την Δράμα ενημέρωσαν ότι με εντολή της αστυνομίας δεν θα διαθέσουν τα οχήματά τους για την μετακίνηση των φίλων της ομάδας.
Νέα ήθη και έθιμα. Η οργανωμένη μετακίνηση επιτρέπεται, αλλά δεν επιτρέπουμε στα πρακτορεία να διαθέσουν λεωφορεία! Και εδώ πραγματικά θα ήθελα να ξέρω ποιος...φωστήρας το σκέφτηκε αυτό. Ποιος δηλαδή δεν θέλει να μεταβούν οι οργανωμένοι με 10-15 λεωφορεία από την Θεσσαλονίκη στην Δράμα, αλλά θέλει να τους...μοιράσει σε ΙΧ!
Αντί να τους μαζέψει δηλαδή όλους τους οργανωμένους στο Βικελίδης να βάλει μπρος και πίσω μια κλούβα και να τους πάει στο γήπεδο της Δράμας και να τους φέρει πίσω, υπό τον φόβο επεισοδίων τους αναγκάζει να μεταβούν χύμα στο κύμα και όπως γουστάρει ο καθένας!
Θυμήθηκα σήμερα τον... στρατηγό εκείνον στον τελικό της Πάτρας με τον Ολυμπιακό που με τα μέτρα που πήρε είχε οδηγήσει τους οπαδούς ΑΡΗ και ΟΣΦΠ να συναντηθούν έξω από το γήπεδο όπως ο “Μπρέιβχαρτ”, Γουίλιαμ Γουάλας συνάντησε τους Άγγλους σε μάχη face to face. Ο ίδιος...υπεύθυνος μέτρων τάξης είχε περάσει το πούλμαν της αποστολής του ΑΡΗ μέσα από τους οργανωμένους του ΟΣΦΠ με αποτέλεσμα όσοι θυμούνται να καθυστερήσει και η έναρξη του αγώνα.
Ξύλο έπεφτε παντού γιατί σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ανεγκέφαλοι, αλλά και γιατί αντί να απομονωθούν αυτοί που έπρεπε να αποτρέψουν στην ουσία δημιούργησαν προυποθέσεις...πολέμου!
Στα γήπεδα οι κάμερες υπάρχουν. Δεν τις χρησιμοποιούν όμως. Νομίζετε ότι είναι ευθύνη των ΠΑΕ; Μία απλή ερώτηση για το που ανήκουν θα σας λύσει την απορία. Τις χειρίζεται, λοιπόν, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ η αστυνομία. Η συντήρησή τους άπτεται του αρμόδιου υπουργείου και σήμερα οι μισές δεν δουλεύουν!!!
Λύση δεν πρόκειται να έρθει, λοιπόν, όσο άσχετοι με το ποδόσφαιρο αποφασίζουν για το ποδόσφαιρο. Και όταν γράφω ποδόσφαιρο,εννοώ και τον κόσμο, τους φιλάθλους, τους οπαδούς. ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Δεν υπάρχει μπάσκετ.
Δεν παραβλέπω τις ευθύνες των παραγόντων, των ΠΑΕ, των θεσμικών φορέων, των ΜΜΕ(πχ από την Δευτέρα προσπαθεί ο κύριος...συνάδελφος να αποτρέψει την μετακίνηση των φίλων του ΑΡΗ με κάθε μέσο και τρόπο, με εμπρηστικές δηλώσεις και “ρεπορτάζ”, αλλά πλέον ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι εξυπηρετεί προσωπικά επιχορηγούμενα συμφέροντα) και φυσικά και των οργανωμένων οπαδών.
Το βασικό μας πρόβλημα όμως στην Ελλάδα είναι η έλλειψη παιδείας στα γήπεδα. Μήπως δεν είναι και σε πολλές άλλες προεκτάσεις στην ελληνική κοινωνία; Στα ελληνικά γήπεδα όμως απαγορεύεται η μετακίνηση οπαδών. Ας απαγορεύσουμε και στους έλληνες οδηγούς να πιάνουν τιμόνι, για να μην πω στους Έλληνες βουλευτές να ψηφίζουν με όσα έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια. Δεν κοιτάζει κανείς να εκπαιδεύσει τους σεκιούριτι, που ενώ σε όλο τον κόσμο κοιτούν προς τις κερκίδες στην Ελλάδα στην καλύτερη των περιπτώσεων πανηγυρίζουν στα γκολ και φυσικά σε αρκετές περιπτώσεις “κοπανάνε” και τους αντιπάλους. Το γήπεδο δεν είναι θέατρο λέει ο άλλος. Αν το θέατρο είχε κανόνες γηπέδου, το ίδιο θα γινόταν...
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης ( ή όπως τον λένε) λέει θα βγάλει την αστυνομία από τα γήπεδα, αλλά δεν λέει τίποτα για το 10% που παίρνει από τα τηλεοπτικά και τα εισιτήρια. Ξέρετε με αυτά τα χρήματα ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ Η ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ;
Οι σύνδεσμοι να γίνουν...λέσχες, τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, τα τουρνικέ και οι απαγορεύσεις είναι ημίμετρα που καταλήγουν τόσα χρόνια στο ίδιο αποτέλεσμα. ΝΑΙ η αδικία γεννά βία. Στείλτε, λοιπόν, σπίτια τους όλους όσους αποφασίζουν...άδικα. Την ίδια όμως στιγμή πρέπει να σταματήσει άσχετοι και επικίνδυνοι να αποφασίζουν, όπως έπραξαν για την μετακίνηση στην Δράμα. Το μόνο που κατάφεραν αντί για 2000 αρειανοί να είναι παρόντες 4000 και για μία ακόμα φορά να ξυπνήσουν το αίσθημα της αδικίας. Γιατί; Απαγορεύτηκε στους φίλους του ΠΑΟΚ να πάνε στην Βέροια; Στους φίλους του ΟΣΦΠ μήπως; Ακόμα και του Ηρακλή που πυκνά συχνά τους ρίχνουν άκυρο γιατί είναι “κακά παιδιά για το σύστημα” στις Σέρρες τους επιτρέπουν να μετακινηθούν. Μάλλον θέλουν να ενισχύσουν τα βενζινάδικα της Δράμας και τα ταμεία από τα διόδια. Ας είναι. Όλοι Δράμα!
ΥΓ1 Δεν ξέρω γιατί, αλλά βλέποντας κάθε εβδομάδα την ομάδα μπάσκετ θυμάμαι όσους εκ του ασφαλούς ξεφώνιζαν για την μεταγραφή Μποχωρίδη. Αυτούς που φυσικά δεν είχαν απάντηση στην ερώτηση του πώς θα βγει η χρονιά και...έσκιζαν τα ρούχα τους ότι το αγωνιστικό κενό δεν μπορεί να καλυφθεί. Ο κόσμος τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να έχει για...μάθημα συμπεριφοράς και αντίδρασης ζυγίζοντας όλες μα όλες τις παραμέτρους για να οδηγηθεί σε μία δίκαιη κρίση και φυσικά εφόσον απαιτείται κριτική.
ΥΓ2 Εννοείται μόνο διπλό στην Δράμα...
ΥΓ3 Το έχω ξαναγράψει σε ολόκληρο blog. ΠΑΟ και ΟΣΦΠ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος βλάπτει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παιδιά μην μαλώνετε αμφότεροι το έχετε ρημάξει. Απλά αλλάζετε ανά δεκαετίες και... ισχυρές οικογένειες.
ΥΓ4 Πώς είπαμε πήρε άδεια ο ΠΑΟ την χρονιά που κόπηκε ο ΑΡΗΣ για πλάνο βιωσιμότητας; Ο ΟΦΗ; Ο ΠΑΣ; Ο συμπολίτης; Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ είπαμε; Εισαγγελείς ακούω και διαβάζω για τόσα και τόσα. Κανένας φάκελος θα ανοίξει να δούμε τι είχε τελικά μέσα; Για να δούμε ποιος ορθώς αδειοδοτείται και ποιος πρέπει να πάει για μόνιμη άδεια...
ΥΓ5 Και εγώ Μπάνε μου, με αυτόν τον ΑΡΗ, το ματς στα χαρτιά θα διάλεγα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: