Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Μπορούν να προσφέρουν πολλά κι ας μην ανήκουν στον ΠΑΟΚ!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης



Τους αγάπησε, όπως φαίνεται, ο Ιβάν Σαββίδης τον Θόδωρο τον Ζαγοράκη και τον Ζήση τον Βρύζα. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι τους “διόρισε” ως προσωπικούς συμβούλους του, μολονότι ο ένας είχε αποχωρήσει από το παοκτσήδικο προσκήνιο και ο άλλος παραιτήθηκε από το πόστο του, αφού πρώτα, μετά χαράς, είχε πάψει να είναι πρόεδρος της ΠΑΕ.

Προφανώς ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει κάποια κριτήρια για τις επιλογές του και, όταν πρόκειται, για ανάθεση ρόλων σχετικών με τις γενικές επιχειρηματικές δραστηριότητές του, δεν πρέπει να πέφτει λόγος σε κανέναν. Το θέμα είναι τι πρόκειται να κάνει για να στελεχώσει την ΠΑΕ, όχι μόνο στο πόστο του τεχνικού διευθυντή, αλλά και σε άλλους ρόλους που αποδείχτηκε ότι δεν εξυπηρετούνται αποτελεσματικά.

Είπαμε και γράψαμε ότι από τώρα ετοιμάζεται για να οργανώσει καλύτερα την ΠΑΕ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οτι οι αποφάσεις που θα πάρει θα έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα. Ακόμη και ο τεχνικός διευθυντής που θα επιλεγεί δεν θα προσληφθεί για να καλύψει προσωρινά το κενό, αλλά θα είναι ο άνθρωπος που θα έχει ρόλο συμπρωταγωνιστή στο πλάνο που θα “χαραχτεί” για το μέλλον.

Εχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες ακριβώς θα είναι αυτές οι κινήσεις, αν και προσωπικά αποκλείω να είναι θεαματικές. Δεν πιστεύω ότι ο Σαββίδης θα προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές, πρώτον γιατί είναι συντηρητικός και δεύτερον γιατί έχει φανεί ξεκάθαρα ότι δυσκολεύεται να εντοπίσει ανθρώπους με αναμφισβήτητες και αποδεδειγμένες γνώσεις και ικανότητες. Είναι τεράστιος ο κύκλος των γνωριμιών του, να όμως που δεν μπορεί να αντλήσει από αυτόν στελέχη που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην ΠΑΕ. Ακόμη και τον Ιάκωβο Αγγελίδη, που έγινε πρόεδρος, δεν τον βρήκε. Ο Αγγελίδης βρέθηκε στον δρόμο του, όπως τουλάχιστον ο ίδιος ανέφερε κάποια στιγμή.

Ενα άλλο τεράστιο ζήτημα στο οποίο περιμένουν άπαντες δραστηριοποίηση του Σαββίδη είναι η αλλαγή καθεστώτος στην ΕΠΟ. Αν πιστέψουμε ότι η νέα κυβέρνηση έχει τη βούληση να επιβάλει μια διαδικασία πιο δημοκρατική στις εκλογές της ΕΠΟ, διευρύνοντας το εκλογικό σώμα και εμποδίζοντας έτσι τη χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος, θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα. Πρέπει όμως ο ΠΑΟΚ να έχει καταλήξει στον υποψήφιο νέο πρόεδρο που θα στηρίξει και να έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση της πλειονότητας των ΠΑΕ. Οφείλει να δουλέψει πολύ σ' αυτόν τον τομέα ο Σαββίδης, ή κάποιοι από τους στενούς συνεργάτες του. Ο Βρύζας, ας πούμε, ακόμη και ο Ζαγοράκης, διότι διαθέτουν όνομα με “εμβέλεια” που άλλος στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει, ούτε και πρόκειται να αποκτήσει.

Γενικά, νομίζω ότι ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμοι στον ΠΑΟΚ κι ας μην ανήκουν στον ΠΑΟΚ. Αρκεί, φυσικά, να το θελήσουν, αλλά και να “χρησιμοποιηθούν” έξυπνα από τον Σαββίδη. Ισως αποδειχθεί, μάλιστα, ότι μπορεί κανείς να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ όταν δεν βρίσκεται εντός ΠΑΟΚ...

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: