Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ναπολεόνι: «Θα τα καταφέρουμε»

Σίγουρος πως ο Ατρόμητος θα καταφέρει να συμμετάσχει στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο Στέφανο Ναπολεόνι, μιλώντας στη SportDay.

Ναπολεόνι: «Θα τα καταφέρουμε»
Την πίστη του ότι ο Ατρόμητος θα μπορέσει να μπει στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και να διεκδικήσει ένα από τα «εισιτήρια» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν εξέφρασε ο Στέφανο Ναπολεόνι, μιλώντας στη SportDay.

«Θα τα καταφέρουμε, είμαι σίγουρος πως θα μπούμε στην πεντάδα και θα παίξουμε Ευρώπη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ιταλός φορ.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Στέφανο Ναπολεόνι στη SportDay

Ο Νίκος Νιόπλιας είναι αυτός που έφερε τη μεγάλη αλλαγή τόσο σε σένα όσο και στην ομάδα;

«Είναι αλήθεια πως ο τρόπος με τον οποίο παίζουμε πλέον μας ταιριάζει καλύτερα. Και στην ομάδα και σε μένα. Παίζουμε διαφορετικά με τον νέο προπονητή και είναι καλύτερα για μένα διότι έχω πάντα κοντά μου παίκτες και από το κέντρο και πλάγιους. Είναι πάντα δίπλα μου. Παίζουμε πιο επιθετικά πλέον και είναι πιο εύκολο για έναν σέντερ φορ που παίζει μόνος του μπροστά, να έχει παίκτες κοντά του, ώστε να του ανοίγουν τους χώρους. Πριν ήμουν πολύ μόνος μου και ήταν δύσκολο να βγάλουμε φάσεις. Τώρα, με τον ΠΑΟΚ και τον Εργοτέλη, παίξαμε με τον Μαρσελίνιο, τον Ουμπίντες, τον Καράσκο, με τρεις στο κέντρο που ανέβαιναν και γίναμε πιο επιθετικοί, όπως μας ταιριάζει. Σκέψου ότι με τον ΠΑΟΚ έβαλαν δύο γκολ οι χαφ, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά φέτος».

Αλλαξε και η ψυχολογία σας με τον Νιόπλια;

«Η ψυχολογία αλλάζει όταν κερδίζεις. Εμείς είχαμε δύο μήνες να κερδίσουμε και η ψυχολογία ήταν κακή. Με το που ήρθε ο νέος προπονητής, μας έδωσε ηρεμία και μετά από 3-4 μέρες ήρθε η μεγάλη νίκη και το 4-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η ηρεμία του προπονητή και αυτή η νίκη μάς άλλαξαν πολύ».

Αρα η διακοπή του πρωταθλήματος προφανώς δεν σας βολεύει.

«Σίγουρα δεν μας αρέσει. Οταν μια ομάδα έχει βρει ρυθμό, όπως εμείς που παίξαμε πάρα πολύ καλά, δεν θέλει να κάτσει μετά. Ερχόταν ένα μεγάλο ματς μετά, αυτό με τον Παναθηναϊκό. Ενα παιχνίδι που το γουστάρεις, όσο δύσκολο κι αν είναι. Ερχόμασταν από δύο νίκες και θέλαμε να παίξουμε».

Δύο νίκες που σας έφεραν ξανά κοντά στην πεντάδα. Θα τα καταφέρετε να είστε στο τέλος μέσα σ' αυτή;

«Πρέπει να τα καταφέρουμε και το πιστεύω πάρα πολύ. Η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά τελευταία και νομίζω ότι θα συνεχίσει έτσι. Εχουμε δύσκολα ματς μέχρι το τέλος, αλλά αυτό νομίζω ότι θα μας βοηθήσει. Οταν έχεις δύσκολα ματς δεν χαλαρώνεις ποτέ κι εμείς μέχρι τα πλέι οφ έχουμε να δώσουμε μόνο τελικούς, κάτι που θα μας κάνει καλό. Θα τα καταφέρουμε, είμαι σίγουρος πως θα μπούμε στην πεντάδα και θα παίξουμε Ευρώπη, γιατί η ομάδα έχει ποιότητα και μπορεί να πάρει οποιοδήποτε παιχνίδι».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο σημερινό (01/03) φύλλο της SportDay…

Δεν υπάρχουν σχόλια: