Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ο Πλατινί έχει τη λύση για τη βία!!

Ο Μισέλ Πλατινί έδωσε τα... φώτα του για το «πως» θα καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε τη βία στα ελληνικά γήπεδα! Διαβάστε τι πρότεινε και ποια η άποψή του για την αναστολή των πρωταθλημάτων!

Ο Πλατινί έχει τη λύση για τη βία!

Ο πρόεδρος της UEFA, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», υπογράμμισε ότι η αναστολή της αγωνιστικής του πρωταθλήματος δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα και κατέθεσε την άποψή του…

«Δεν νομίζω ότι η αναβολή μίας ή και παραπάνω αγωνιστικών μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα. Το μόνο που εξυπηρετεί η αναβολή μιας αγωνιστικής είναι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όταν έχει συμβεί κάτι και βοηθά στο να πέσουν οι τόνοι. Από εκεί και πέρα τίποτα παραπάνω», τόνισε –αρχικά- και συνέχισε:

«Λύση δεν πρόκειται να υπάρξει, αν δεν την πληρώσουν κάποιοι από τους υπαίτιους των επεισοδίων και όσο μένουν ατιμώρητοι. Ας μπουν οι πρώτοι... μέσα, μόνο τότε θα δείτε προκοπή. Και ας μη μιλήσω για φυλακή. Ας εφαρμόσετε "banning order" των Άγγλων. Για μένα αυτό είναι και το πλέον αποτελεσματικό σύστημα απ΄ όσα έχουμε μελετήσει ως UEFA. Εντοπισμός των ταραχοποιών από τις κάμερες, απόδειξη της ενοχής τους και απαγόρευση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από το να παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας τους. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά καθοριστικό», κατέληξε.

Ο Μισέλ Πλατινί –επίσης- αναφέρθηκε στο ζήτημα της χρήσης κλειστού κυκλώματος καμερών στα γήπεδα επισημαίνοντας τη σημασία ύπαρξής του.

Τι είναι το banning order; Πρόκειται -αρχικά- για την εύρεση των ατόμων που συμμετείχαν σε επεισόδια σε αγωνιστικούς χώρους στα οποία -στη συνέχεια- επιβάλλεται απαγόρευση εισόδου σε αθλητικές εγκαταστάσεις για να παρακολουθήσουν αγώνες για ένα χρονικό διάστημα το οποίο καθορίζεται από τις Αρχές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: