Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ρεβάνς ή επανάληψη;

Η ώρα για το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στην Αγγλία έχει φτάσει. Στο «Γουέμπλεϊ», Τσέλσι και Τότεναμ δείχνουν τη… δύναμη του Λονδίνου αλλά παράλληλα το χωρίζουν και στη μέση, με φόντο το Capital One Cup.

Ρεβάνς ή επανάληψη;

Το 2008, ο τελικός ανάμεσα στις δύο φετινές φιναλίστ οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ένα γκολ του Γούντγκεϊτ χάρισε στην Τότεναμ τη νίκη με σκορ 2-1 και το τρόπαιο.

Πριν από τη σημερινή, η αμέσως προηγούμενη φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ήταν την Πρωτοχρονιά, στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», με τους γηπεδούχους να διαλύουν την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο με το τελικό 5-3 σε μια κάκιστη βραδιά για την Τσέλσι.

Ο «special one»... ειδικεύεται στις εκδικήσεις και θέλει να πάρει πίσω το δικό του αίμα, των παικτών του, αλλά και του Νεμάνια Μάτιτς που είναι τιμωρημένος για δύο ματς και απουσιάζει από τον αποψινό τελικό σε μια μεγάλη απώλεια για τους «μπλε». Εκτός και ο Μίκελ που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από πρόβλημα στο γόνατο.

Σε αντίθεση με την πρωτοπόρο της Πρέμιερ Λιγκ, η Τότεναμ είχε παιχνίδι και ταξίδι μεσοβδόμαδα, καθώς πήγε μέχρι την Ιταλία για τον επαναληπτικό με τη Φιορεντίνα στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ηττήθηκε με σκορ 2-0 (1-1 το ματς του Λονδίνου) και αποχαιρέτησε την ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην οποία συνεχίζει μονάχα η Έβερτον έπειτα από τον αποκλεισμό και της Λίβερπουλ.

Η Τσέλσι έχει... εκτροχιαστεί ελαφρώς τον τελευταίο καιρό έχοντας ασχοληθεί περισσότερο με το θέμα της διαιτησίας και των παραπόνων για τα όσα συνέβησαν στην ισοπαλία (1-1) με τη Μπέρνλι, που μείωσε την απόσταση ασφαλείας από τη Σίτι στους πέντε βαθμούς και ο Μουρίνιο θέλει να να δείξει σήμερα στο γήπεδο πως όταν οι παίκτες του μπαίνουν στο χορτάρι, είναι μια διαφορετική ιστορία.

Ο Ποκετίνο στηρίζει πολλά στην τεράστια φετινή έκπληξη της Πρέμιερ Λιγκ, Χάρι Κέιν, με τον νεαρό επιθετικό να λυτρώνει την ομάδα του και στο πρόσφατο λονδρέζικο ντέρμπι με τη Γουέστ Χαμ για το πρωτάθλημα με γκολ στις καθυστερήσεις για το τελικό 2-2.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Άντονι Τέιλορ, που δεν είχε δει το πέναλτι στον Φάμπρεγας στην ισοπαλία (1-1) των «μπλε» με τη Σαουθάμπτον στο «St. Mary's» στις 28 Δεκεμβρίου.

Πιθανές ενδεκάδες

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά – Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα – Ραμίρες, Φάμπρεγας – Γουίλιαν, Όσκαρ, Αζάρ – Κόστα

Τότεναμ (4-2-3-1): Γιορίς – Γουόκερ, Φάζιο, Βερτόνχεν, Ρόους – Μπενταλέμπ, Μέισον – Τσαντλί, Έρικσεν, Λαμέλα – Κέιν

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: