Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Σπίτι μου, σπιτάκι μου!!


Χάρη στη δύναμη της έδρας της, η Λαμία νίκησε με 3-2 σετ τον Φοίνικα στο Χαλκιοπούλειο, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Volley League και έκανε βήμα παραμονής στην κατηγορία.

Σπίτι μου, σπιτάκι μου
Η Λαμία νίκησε με 3-2 σετ στο τάι μπρέικ τον Φοίνικα Σύρου στο Χαλκιοπούλειο, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Volley League και έκανε βήμα παραμονής, σημειώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στη φθιωτική πρωτεύουσα και, έτσι, «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση.

Αντίθετα, οι «πειρατές» απομακρύνονται από το στόχο της τετράδας.

Στην τριπλή ισοβαθμία το πλεονέκτημα, μέχρι στιγμής, το έχει η Κηφισιά με 5 βαθμούς, ακολουθεί ο Φοίνικας με 4 βαθμούς και ο Εθνικός με 1 βαθμό.

Μεγάλες μάχες έγιναν στα δύο πρώτα σετ που κρίθηκαν στον πόντο. Η Λαμία έκανε "πάρτι" στο τρίτο σετ και με τρία σερί 3-0 ξέφυγε 17-9 κι έφτασε άνετα στο 25-17. Η είσοδος του Σμαραγδή βοήθησε τον Φοίνικα να ανανεωθεί στην άμυνα, ο Ντουσάρμ πίεσε στο σερβίς και ξέφυγε 12-6 στο τέταρτο σετ, φτάνοντας στο 25-19. Πόντο πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες στο τάι μπρέικ, αλλά στο 8-8 έγιναν δύο λάθη από τον Φοίνικα και ο Γκιμαράες έκανε το 10-8, βάζοντας τη Λαμία μπροστά μέχρι το τέλος.



Τα σετ: 25-23, 24-26, 25-17, 19-25, 15-12

ΛΑΜΙΑ (Κατσιγιάννης): Ντε Σόουζα, Μίσιτς, Γκιμαράες, Τεσέιρα, Γκιρτζίκης, Χήρας / Τσαδήμας (λ), Καββαδάς, Καρβούνης, Βλαχόπουλος

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Χαραλαμπίδης, Πέκμανς, Ντάμποβιτς, Χρ.Παπαδόπουλος, Ντόκιτς, Λάππας / Εφραιμίδης (λ), Σμαραγδής, Π.Παπαδόπουλος


Ο Θανάσης Κατσιγιάννης είπε πως: «Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στην ομάδα συνολικά. Παίξαμε πολύ καλά και, από μία μικρή αδράνεια, χάσαμε το τέταρτο σετ. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το ‘τρίποντο’, γιατί καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε σωστά ένα μεγάλο αντίπαλο που στοχεύει σε τίτλους.

Πιστεύαμε στο ‘τρίποντο’, αλλά και το δίποντο καλό είναι. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε. Χωρίς αυτούς δεν ξέρω εάν θα τα καταφέρναμε. ‘Ξεκολλήσαμε’ από την τελευταία θέση κι αυτό θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά».

Ο Νίκος Σμαραγδής είπε πως: «Περιμέναμε πως θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Κάναμε εύκολα λάθη στο πρώτο και στο τρίτο σετ. Αντίθετα, στο δεύτερο και στο τέταρτο σετ, παίξαμε σωστά. Στο 9-8 του τάι μπρέικ, είχαμε δυο-τρεις ευκαιρίες που δεν αξιοποιήσαμε. Σίγουρα, η απουσία του Μιχαήλοβιτς είναι μεγάλη, αλλά δεν είναι δικαιολογία για μία ομάδα που έχει ένα πολύ δυνατό ρόστερ.

Απωλέσαμε και τα τελευταία περιθώρια για χάσιμο βαθμών. Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε τον στόχο της τετράδας, αρκεί να μην έχουμε άλλες απώλειες και άλλες ατυχίες». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: