Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ποκετίνο: «Δεν νιώθω πίεση»

Βρίσκεται αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας στην Αγγλία. Παρόλα αυτά ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο παραμένει ψύχραιμος και αισιοδοξεί πως η Τότεναμ θα καταφέρει την Κυριακή να κάμψει την αντίσταση της Τσέλσι στον τελικό του Λιγκ Καπ, κατακτώντας τον πρώτο της τίτλο μετά τη σεζόν 2007-08! 
«Δεν νιώθω πίεση. Ποτέ δεν έχω νιώσει, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζα. Για μένα στόχος μου είναι βελτιώνομαι. Με τον πρόεδρο έχω καλή σχέση. Ποτέ δεν με πίεσε να κατακτήσω κάποιο τρόπαιο με την ομάδα. Ξέρει, όμως, ότι είμαστε φιλόδοξοι. Πάντα παίζουμε για να νικήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός προπονητής.
Όσον αφορά την αυριανή (1/3) αναμέτρηση και τις… μουρμούρες που πιθανόν ακούσει από τους ποδοσφαιριστές που δεν θα πάρει στην αποστολή, δεν φάνηκε να τον πολυενδιαφέρει: «Οι παίκτες θέλουν να παίζουν σε όλες τις διοργανώσεις. Σίγουρα, όσοι μείνουν εκτός θα δυσκολευτούν. Πάντα όταν επιλέγεις 18αδα, είναι δύσκολο να μιλήσεις με όσους έμειναν εκτός. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο, έτσι είναι η δουλειά μας και οι παίκτες θα πρέπει να καταλάβουν την απόφασή μου», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Σε κάθε ματς επιλέγω το καλύτερο δυνατό σχήμα. Δεν θα αλλάξει αυτό και ενόψει τελικού. Εγώ αποφασίζω για την ομάδα, τους παίκτες που θα ξεκινήσουν βασικοί και ποιοι θα μείνουν στον πάγκο. Πράγματι ο τελικός είναι σημαντικός, αλλά οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να δεχτούν την απόφασή μου».
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: