Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Τζημόπουλος: «Στο Μουντιάλ με τη Νέα Ζηλανδία»


Για το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Θέμης Τζημόπουλος, σημειώνοντας πως ελπίζει να συμμετάσχει στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018.

Τζημόπουλος: «Στο Μουντιάλ με τη Νέα Ζηλανδία»

Μάλιστα ο αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα επεσήμανε πως ελπίζει να πάρουν την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θέμη Τζημόπουλου στο ΣΠΟΡFM 94,6 για:

Το πώς τον εντόπισαν από την ομοσπονδία της Νέας Ζηλανδίας:

«Η μητέρα μου έχει γεννηθεί εκεί, η οικογένειά της είχαν πάει μετανάστες στη Νέα Ζηλανδία. Αυτοί έψαχναν παίκτες σε όλο τον κόσμο που να έχει κάποιες ρίζες από τη χώρα, ώστε να στελεχώσουν την ομάδα. Μέσω του θείου μου που έπαιζε ποδόσφαιρο εκεί, έγιναν κάποιες επαφές και μου ζητήθηκε να πάω και εγώ στην εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, κάτι που αποτελεί τιμή μου».

Το επίπεδο της ομάδας:

«Έχει παίκτες που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και έχουν αποκομίσει αρκετές εμπειρίες. Γενικά έχουν καλή τεχνική και καλά τρεξίματα. Όμως είναι μία χώρα που είναι αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο».

Το πρώτο του ματς και τους στόχους του με την εθνική Νέας Ζηλανδίας;

«Παίξαμε στη Νότια Κορέα, ήταν ένα μεγάλο και κουραστικό ταξίδι, όπου χάσαμε στο τέλος με 1-0. Ο βασικός στόχος της ομάδας, όπως τον έθεσε και ο προπονητής μας, είναι να προκριθούμε στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2016. Άλλωστε τα είχαμε καταφέρει και το 2010 στη Νότια Αφρική, αν και για το 2014 αποκλειστήκαμε από το Μεξικό».

Το πόσοι Έλληνες ζουν εκεί;

«Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες, κάποιοι μετανάστες που προτίμησαν να μην πάνε στη Γερμανία ή στην Αυστραλία. Δε γνώριζαν πολλά πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι άνθρωποι εκεί πέρα, δεν τους είπα και εγώ όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Τους έκανε εντύπωση που αγωνιστήκαμε σε ματς χωρίς θεατές. Μου έλεγαν πως για τους θεατές γίνονται τα παιχνίδια».

Τους στόχους του ΠΑΣ Γιάννινα;

«Πετύχαμε την παραμονή στην κατηγορία εύκολα. Τώρα ο στόχος μας μέχρι το τέλος της σεζόν είναι να μπούμε στα πλέι οφ».

Την κατάσταση του γηπέδου του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Είναι δύσκολο το γήπεδο, αλλά μας βοηθάει να πάρουμε περισσότερους βαθμούς. Ασχολούνται κάποιοι άνθρωποι με την κατάσταση του χόρτου, αλλά νομίζω από τη στιγμή που δεν παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, χρειάζεται ριζική ανακατασκευή. Εγώ το έχω συνηθίσει πέντε χρόνια στην ομάδα, αλλά οι αντίπαλοι δυσκολεύονται και αυτό μας εξυπηρετεί. Πιστεύω πως θα δυσκολέψει και τον Ολυμπιακό που έχει συνηθίσει να παίζει σε καλό αγωνιστικό χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: