Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ο Ολυμπιακός για την Ελλάδα και τους Ελληνες…!!

Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος 
 Εντάξει, κανείς δεν έχει την απαίτηση να υποστηρίζουν όλοι οι Ελληνες τον Ολυμπιακό στο φάιναλ φορ. Είναι θεμιτό και καθόλου παράλογο οι οπαδοί των άλλων ελληνικών ομάδων να μην θέλουν να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός… Οπως δεν ήθελαν οι φίλοι της Ατλέτικο ή της Μπαρτσελόνα να προκριθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ Μαδρίτης.

Παντού συμβαίνουν αυτά, ακόμα και στην Ισπανία, που το περιβάλλον είναι εντελώς διαφορετικό, καμία σχέση με τα δικά μας. Να φανταστείτε ότι στο κέντρο της Μαδρίτης μετά το ματς της Ρεάλ με την Γιουβέντους, κυκλοφορούσαν εκατοντάδες Ιταλοί με φανέλες της ομάδας τους και ουδείς ασχολήθηκε μαζί τους. Ηταν εντελώς φυσιολογική η συνύπαρξη των χαρούμενων Γιουβεντίνων με τους στεναχωρημένους Μαδριλένους.
Ο πρόλογος γίνεται για να μπούμε και στο θέμα. “Να παίξουμε για την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό, το ελληνικό έθνος”, είπε ο Βασίλης Σπανούλης, σε μια ξεχωριστή στιγμή στη συνέντευξη Τύπου του φαιναλ φορ… Πάντα αυτές οι εκδηλώσεις αποτελούνται από ένα κράμα εντελώς διαφορετικών χαρακτήρων. Αλλοι είναι πάντα εύθυμοι και ετοιμόλογοι, άλλοι έχουν καλές ατάκες που γίνονται τίτλος, άλλοι λένε τα τετριμμένα για να ξεφύγουν ή και να διώξουν το άγχος του πρωτάρη που του συνοδεύει.
Ο Βασίλης Σπανούλης δεν… τρελαίνεται για τέτοιες συνεντεύξεις Τύπου, δεν φημίζεται ως ατακαδόρος, όμως αυτό που είχε ήταν ξεχωριστό. Και περικλείει σε μεγάλο βαθμό το πώς βλέπουν οι ξένοι τον Ολυμπιακό και τη συμμετοχή του στο φάιναλ φορ. Οχι απαραίτητα τους Ελληνες οπαδούς, ακόμα και οι φίλοι των ερυθρολεύκων για τη δική τους ομάδα θα πανηγυρίσουν, όχι για την Ελλάδα.
Για όλη την μπασκετική Ευρώπη, λοιπόν, η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ έχει να κάνει με το υψηλό επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ. Ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Μάντζαρης, ο Σλούκας, ο Παπαπέτρου, ο Αγραβάνης και τα υπόλοιπα ελληνόπουλα είναι η συνέχεια και η συνέπεια που δείχνει εδώ και 30 χρόνια το μπάσκετ στη χώρα μας. Και στο πρόσωπο μιας ελληνική ομάδας, των Ελλήνων παικτών και προπονητών, οι ξένοι βλέπουν ότι η Ελλάδα παραμένει δυνατή σε έναν τομέα. Κι ας είναι αθλητισμός. Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό που συμβαίνει… Αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει την Ευρωλίγκα, ο… εμφύλιος εντός των συνόρων δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά για όλους τους υπόλοιπους, που δεν ζουν την δική μας καθημερινότητα, η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη. Και το ελληνικό μπάσκετ και ο ελληνικός λαός και το ελληνικό έθνος θα ψηλώσουν ακόμα περισσότερο στα μάτια των ξένων…
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: