Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Οι δέκα χειρότερες μεταγραφές της φετινής Πρέμιερ Λιγκ!!

Τη σεζόν που μας πέρασε οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ δαπάνησαν συνολικά ούτε λίγο- ούτε πολύ πάνω απο 1 δις σε μεταγραφές. Ως γνωστόν όμως τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία και όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο δεν εγγυώνται ούτε απόσβεση ούτε αγωνιστικές επιτυχίες. Το England365.gr σας παρουσιάζει τις δέκα χειρότερες μεταγραφές φέτος στο Νησί.
No10 - Γουίλφριντ Μπονί - Μάντσεστερ Σίτι από Σουόνσι
Οι δευτεραθλητές Αγγλίας, πλήρωσαν υπεραξία στην προσπάθεια τους να ενισχύσουν την επιθετική τους γραμμή τον Ιανουάριο, καθώς ξόδεψαν κάτι παραπάνω απο 25 εκ. λίρες για την απόκτηση του απ' την Σουόνσι. Πολλά χρήματα για τον Ιβοριανό, που αγωνίστηκε μόλις δύο φορές ως βασικός, ενώ έλειψε για ένα σημαντικό διάστημα λόγω του Κόπα Άφρικα.
Νο9 - Αμπέλ Ερνάντεζ - Χαλ από Παλέρμο
Για χάρη του 24χρονου επιθετικού δαπανήθηκαν 10 εκ. λίρες, ήτοι ρεκόρ μεταγραφής στην ιστορία της Χαλ Σίτι, που τελικά υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ. Η εικόνα του προβλημάτισε αρκετά τις «τίγρεις», που «αναγκάστηκαν» να ενισχυθούν στην επιθετική τους γραμμή την χειμερινή μεταγραφική περίοδο με τον Ντάμε Εντόι. Μόλις 4 γκολ σε 25 εμφανίσεις για τον Ουρουγουανό...
Νο8 - Εμμανουέλ Ριβιέρ - Νιούκαστλ από Μονακό
Μπορεί ο Γάλλος ερχόμενος στο Νιούκαστλ να βρήκε πολλούς συμπατριώτες του, δεν μπόρεσε όμως σε κανένα σημείο της χρονιάς να προσαρμοστεί. Όντας μία απ' τις καλοκαιρινές μεταγραφές του Άλαν Πάρντιου, δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρωτάθλημα υπό την καθοδήγηση του πρώην προπονητή του. Μόλις ένα γκολ σε 23 εμφανίσεις για τον πρώην επιθετικό της Μονακό, που χρειάστηκε να φτάσουμε στον Μάιο για να τον δούμε να σπάει το ρόδι απέναντι στην ...αδιάφορη ΚΠΡ. Ούτε λόγος για το αν άξιζε τις 6 εκ. λίρες.
Νο7 - Φιλίπε Λουίς - Τσέλσι από Ατλέτικο Μαδρίτης
16 εκ. λίρες και μόλις 9 εμφανίσεις ως βασικός για τον Βραζιλιάνο αμυντικό, που ήρθε ως αντικαταστάτης του Άσλεϊ Κόουλ. Τελικό αποτέλεσμα; Από βασικός στον τελικό του περσινού Τσάμπιονς Λίγκ, αναπληρωματικός σε μία Τσέλσι που είχε ως βασικό στο αριστερό άκρο τον δεξιοπόδαρο Αθπιλικουέτα. Με το ένα πόδι έξω απ΄το Στάμφορντ Μπριτζ ο 29χρονος αμυντικός, που τελείωσε τη χρονιά χωρίς γκολ ή ασίστ.
Νο6 - Χουάν Κουαδράδο - Τσέλσι από Φιορεντίνα
Από πρώτο βιολί στην Φιορεντίνα, συμπλήρωνε τον πάγκο στην πρωταθλήτρια Τσέλσι. Μόλις τέσσερις συμμετοχές ως βασικός για τον Κολομβιανό, που μετακόμισε στο Νησί την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Μόνο σίγουρη δεν είναι η παρουσία του στο ρόστερ των «μπλε» την ερχόμενη περίοδο, ενώ οι κερδισμένοι της μεταγραφής ήταν οι «βιόλα» που εκτός απο τις 24 εκ. λίρες που έβαλαν στα ταμεία τους, δανείστηκαν και τον εξαιρετικό Μοχάμεντ Σαλάχ.
Νο5 - Ντέγιαν Λόβρεν - Λίβερπουλ από Σαουθάμπτον
Πολλά χρήματα (20 εκ. λίρες), λίγες καλές εμφανίσεις για έναν παίκτη που πολλοί βιάστηκαν να τον χαρακτηρίσουν ως «νέο Κάραγχερ». Ο Κροάτης αμυντικός, κινήθηκε στην μετριότητα όπως άλλωστε οι περισσότεροι παίκτες της φετινής Λίβερπουλ. Ενδεικτικό είναι πως η Σαουθάμπτον που τον παραχώρησε στους «κόκκινους» είχε την 2η καλύτερη άμυνα στην Πρέμιερ Λιγκ (33 γκολ), ενώ η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς την 8η (48 γκολ). Τέλος, στις 26 του συμμετοχές με την Λίβερπουλ, οι «κόκκινοι» κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν μόνο στις επτά απο αυτές, δεχόμενοι 31 γκολ.
Νο4 - Ελιακίμ Μανγκαλά - Μάντσεστερ Σίτι από Πόρτο
Άσχημη χρονιά για τον Γάλλο στόπερ, συνοδευόμενη απο αρκετές γκάφες αλλά και πολλά αβίαστα λάθη. Ο 24χρονος αμυντικός δεν έπεισε σε κανένα σημείο της σεζόν, ενώ οι «πολίτες» που έδωσαν 32 εκ. λίρες στην Πόρτο, ελπίζουν η 2η χρονιά του Μανγκαλά στο Μάντσεστερ να είναι σαφώς καλύτερη. Τα προσόντα ώστε να καθιερωθεί στα μετόπισθεν των περσινών πρωταθλητών τα έχει, αλλά αν θέλει να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της Γαλλίας για το ερχόμενο EURO πρέπει να ανεβάσει αισθητά την αποδοσή του.

Νο3 - Άνχελ Ντι Μαρία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από Ρεάλ Μαδρίτης
Η μετακόμιση του στο Μάντσεστερ είναι η απόδειξη πως τα χρήματα δεν παίζουν μπάλα. Ρεκόρ μεταγραφής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (60 εκ. λίρες) για τον καλύτερο παίκτη του περσινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ,ο οποίος έκανε ικανοποιητικό Μουντιάλ αλλά το πρόσημο της χρονιάς ήταν αρνητικό. Μοναδικά θετικά στοιχεία για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, η τρίτη θέση στον πίνακα των ασίστ (10) αλλά και ένα εξαιρετικό γκολ απέναντι στην Λέστερ. Μόνο καλύτερη μπορεί να είναι η δεύτερη σεζόν του στο Ολντ Τράφορντ, καθώς όπως δήλωσε και ο ίδιος χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί και να υποστηρίξει το βαρύ «7» της Γιουνάιτεντ.
Νο2 - Ραδαμέλ Φαλκάο - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από Μονακό

Ο «Ελ Τίγκρε» που αποκτήθηκε την τελευταία μέρα των μεταγραφών με την μορφή δανεισμού, ήταν η απογοήτευση της χρονιάς για την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ, χωρίς αμφιβολία. Mε τέσσερα γκολ σε 26 αγώνες (14 ως βασικός) μόνο επιτυχημένη δεν μπορεί να λογίζεται η μεταγραφή του, ενώ καμία στιγμή δεν δικαιολόγησε τις 6 εκ. λίρες που ήταν η αμοιβή του δανεισμού του αλλά ούτε τις 265 χιλιάδες λίρες που λάμβανε κάθε βδομάδα. Ευτυχώς για τους «κόκκινους διαβόλους» το μέλλον του είναι μακριά απ' το Μάντσεστερ.
No 1 - Μάριο Μπαλοτέλι - Λίβερπουλ από Μίλαν
Με μία λέξη, απογοήτευση. Ο «ΣούπερΜάριο» μόνο σούπερ δεν ήταν για τους «κόκκινους» καθώς δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση καλύψει το κενό του πρώτου σκόρερ της περσινής Πρέμιερ Λιγκ, Λουίς Σουάρεζ. Μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ιταλό και τέσσερα σε όλες τις διοργανώσεις. Κάκιστη μεταγραφή για την Λίβερπουλ, που έβγαλε 16 εκ. λίρες απ΄τα ταμεία της για να τον αποκτήσει. Τραγική σεζόν για τον πρώην επιθετικό της Σίτι, που την φετινή χρονιά θα τον θυμόμαστε περισσότερο για τα τουίτ του, παρά για τα κατορθώματα του εντός αγωνιστικών χώρων.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: