Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Πρώτη φορά σε τελικό!!

Στον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας της θα συμμετάσχει η Λούτσιε Σαφάροβα, καθώς επικράτησε με 2-0 σετ της Άνα Μαρία Ιβάνοβιτς στο Ρολάν Γκαρός.

Πρώτη φορά σε τελικό!
Την πρώτη της συμμετοχή σε τελικό Grand Slam θα κάνει η Λούτσιε Σαφάροβα. Η 28χρονη επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία της τον τελευταίο χρόνο νικώντας με 2-0 σετ την Άνα Μαρία Ιβάνοβιτς στα ημιτελικά του Ρολάντ Γκαρός. Έτσι, θα γίνει παράλληλα και η πρώτη Τσέχα τενίστρια που φτάνει μέχρι τον τελικό του γαλλικού Grand Slam μετά την Χάνα Μαντλίκοβα που τα κατάφερε το 1981.

Η Ιβάνοβιτς φάνηκε να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο σετ, καθώς προηγήθηκε με 5-2 games. Όμως η Σέρβα αγαπημένη του Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ χαλάρωσε στο σερβίς και επέτρεψε στην αντίπαλό της να κάνει τη μεγάλη αντεπίθεση. Μάλιστα η Σαφάροβα πήρε τα επόμενα πέντε games κάνοντας δύο συνεχόμενα break και ολοκλήρωσε την ανατροπή παίρνοντας το πρώτο σετ με 7-5.

Στη συνέχεια έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της δεν άργησε να πάρει σημαντικό προβάδισμα «σπάζοντας» το σερβίς της Ιβάνοβιτς στο τρίτο game και προηγήθηκε 3-1. Η Σέρβα δυσκολεύτηκε αρχικά να μείνει στο ματς, όμως εκμεταλλεύτηκε τα πολλά διπλά λάθη της Σαφάροβα και την ύστατη στιγμή μπόρεσε να κάνει το break και να φέρει το ματς στα ίσα με 5-5 games. Η Τσέχα όμως ήταν σε καλύτερη κατάσταση και πήρε τα τελευταία δύο. Έτσι έφτασε ξανά στο 7-5 και κατέκτησε τη νίκη με 2-0 σετ (7-5, 7-5).

Στον τελικό θα η Σαφάροβα αντιμετωπίσει την νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στην Σερένα Ουίλιαμς και την Τιμέα Μπατσίνσκι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: