Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Οι χαρές του Ιβάν Σαββίδη…!!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για τον εξυγιαντή του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος, προς το παρόν, χαίρεται μόνο με τις επιτυχίες των άλλων τμημάτων του συλλόγου.

Οι χαρές του Ιβάν Σαββίδη…
Αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ μοιάζει εκτός ποδοσφαιρικής λογικής. Μια ομάδα που πήγαινε για πρωτάθλημα, μετά το διπλό στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, έχει καταρρεύσει στα play-offs και κινδυνεύει να «καταστρέψει» και την επόμενη χρονιά, αν τερματίσει στην τελευταία θέση της διαδικασίας. Η ατάκα του Στέφανου Αθανασιάδη περί άρρωστης ομάδας μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, αποτυπώνει πλήρως την πραγματικότητα. Δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Το «ντου» του Ιβάν Σαββίδη στα αποδυτήρια, μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα φαίνεται ότι δεν έπιασε τόπο, αφού ο μοναδικός στόχος του «δικεφάλου» στο μίνι πρωτάθλημα ήταν η πρώτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Κάθε άλλη θέση είναι αποτυχία. Συμπέρασμα; Μια ακόμη αποτυχημένη σεζόν, η τρίτη που βρίσκεται στο τιμόνι της ΠΑΕ ο ομογενής επιχειρηματίας.

Στις πρώτες του τοποθετήσεις, ο «Ιβάν ο τρομερός» είπε ότι δεν σκοπεύει να «πετάξει τα λεφτά του στη λεκάνη» όταν αποφάσισε να επενδύσει στον ΠΑΟΚ, αλλά μέχρι ώρας αυτό συμβαίνει. Μπορεί η υπόθεση των χρεών να «φρέναραν» τα σχέδιά του σε ό,τι αφορά το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο, αλλά ουδείς λέει ότι δεν ξόδεψε πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ αυτή την τριετία, προκειμένου να κάνει πρωταγωνίστρια την ομάδα. Εκ του αποτελέσματος, όμως, φαίνεται ότι αυτό γινόταν χωρίς σχέδιο. Πώς να αισθάνεται άραγε, που για άλλη μια χρονιά, όχι μόνο δεν επετεύχθησαν οι στόχοι, αλλά επί της ουσίας δεν υπάρχει ούτε καν πρόοδος; Γιατί αν υπάρχει τέτοια, δεν είναι αγωνιστική, αλλά αφορά μόνο το θέμα του χρέους προς το Δημόσιο, το οποίο εξοφλήθηκε!

Την ίδια ώρα, αυτά που βγάζουν «ασπροπρόσωπο» τον σύλλογο την τελευταία τριετία, είναι τα υπόλοιπα τμήματα! Έχουμε και λέμε: η ανδρική ομάδα βόλεϊ κατέκτησε φέτος το νταμπλ, το οποίο είναι το πρώτο(!) στην ιστορία του «δικεφάλου». Πρωτάθλημα και Κύπελλο κατέκτησε φέτος και το τμήμα χάντμπολ ανδρών, ενώ το αντίστοιχο των γυναικών έχει να επιδείξει το πρωτάθλημα του 2013 και το Κύπελλο του 2014. Το μπάσκετ μπορεί να μην έχει τις επιτυχίες του παρελθόντος, αλλά με τον Μπάνε Πρέλεβιτς στο τιμόνι τα τελευταία χρόνια, είναι ένα τμήμα που αποπνέει υγεία και έχει μπει σε τροχιά οικονομικής εξυγίανσης. Το ίδιο ισχύει και για το τμήμα υδατοσφαίρισης ανδρών, που έχει κάνει βήματα προόδου. Σε αυτά, προσθέστε και την γυναικεία ομάδα χάντμπολ «Ροστόφ-Ντον», στην οποία είναι βασικός χορηγός, καθώς κατέκτησε φέτος το νταμπλ στη Ρωσία και ήταν φιναλίστ του EHF Cup.

Σε αυτή την τριετία, λοιπόν, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ χαίρονται για όλα, εκτός από την μεγάλη τους… καψούρα, που είναι το ποδόσφαιρο. Γιατί κακά τα ψέματα, αυτό τους «πονάει». Αλλά, προς το παρόν, συνεχίζουν να παίρνουν μόνο πίκρες από την ομάδα, για την οποία έχουν ξοδευτεί λεφτά με τη σέσουλα. Και βλέπουν τα άλλα τμήματα με πενιχρά μέσα, αλλά με μεράκι και σχέδιο, να τους κάνουν να αισθάνονται υπερήφανοι. Από την άλλη, ο Ιβάν Σαββίδης, που είναι ο εξυγιαντής της ποδοσφαιρικής ομάδας, η οποία στερείται οικονομικών προβλημάτων, περιορίζεται στο να… βραβεύει τα άλλα τμήματα για τις κούπες που φέρνουν στην τροπαιοθήκη του συλλόγου. Καλές κι αυτές οι χαρές, αλλά μέχρι πότε θα αρκείται σε αυτές; *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: