Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Εφιάλτης, τραγικές ευθύνες, κανένας υπεύθυνος!!

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος

Τραγωδία! Με τα μελανότερα χρώματα! Το ποτήρι δεν έπιασε ακόμα πάτο. Η πίκρα για τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν έχει τέλος. Κανένας, ούτε ο πλέον απαισιόδοξος, θα μπορούσε να διανοηθεί τέτοιο φινάλε. Ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Στην αυλαία της φετινής χρονιάς για την Τούμπα, ο ΠΑΟΚ γνώρισε ταπεινωτική ήττα από τον Ατρόμητο, έμεινε πίσω στη βαθμολογία των πλέι οφ κι όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει τη νέα περίοδο τον Ιούλιο. Αυτό σημαίνει ότι διακοπές τέλος, οι παίκτες από ένα σύντομο πέρασμα από τις παραλίες θα βρεθούν πάλι στο γήπεδο.

Αυτό όμως ίσως είναι το λιγότερο. Η νέα γκέλα, πριν τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, στερεί από την ομαδα τον απαραίτητο χρόνο για τον σχεδιασμό της νέας περιόδου. Τι και με ποιούς και για πόσο χρονικό διάστημα να δουλέψει ο Φράνκ Άρνεσεν και ο νέος προπονητής όταν θα κληθούν να ξεκινήσουν στην Ευρώπη, ντάλα καλοκαίρι;

Η κατάσταση είναι απερίγραπτη, η ομάδα είναι βαθιά άρρωστη και πλέον δεν χρειάζονται απλές κινήσεις, απλή θεραπεία και ασπιρίνες αλλά βαθιά τομή, χειρουργική επέμβαση, το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο. Αληθινό σκορποχώρι, χωρίς αρχή και τέλος με παίκτες σκιές του εαυτού τους, χωρίς προπονητή στον πάγκο, καταρρακωμένη ψυχολογία, ηθικό στο ναδίρ, φυσική κατάσταση που αρμόζει σε βαδιστές κι όχι σε ποδοσφαιριστές.

Το ερώτημα σήμερα είναι απλό: ποιός ευθύνεται για την φετινή τραγωδία; Απο ποιόν να ζητήσει ο κόσμος ευθύνες; Ο Ζήσης Βρύζας βρίσκεται στη Βέροια, ο Αναστασιάδης στο σπίτι του, ο υπηρεσιακός Γιώργος Γεωργιάδης ετοιμάζει τα πράγματα του, ο Τζάκ Αγγελίδης παραμένει άφωνος, ο Νομπόα αποτελεί παρελθόν και πάει λέγοντας. Στον ΠΑΟΚ η λέξη ευθύνη είναι άγνωστη. Οι ευθύνες διαχέονται σε μια ατελείωτη παρτίδα καραμπόλας από πλάτη σε πλάτη. Δεν φταίει αυτός, όχι είναι άλλος, όχι φταίει ο διπλανός. Δεν υπάρχει υπεύθυνος.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν επιδεικτικά απών. Άδεια η Τούμπα, κερκίδες ορφανές από κόσμο, εικόνα που παρέπεμπε στα πέτρινα χρόνια, τότε που ο ΠΑΟΚ παράπαιε σε όλα τα επίπεδα. Τον κόσμο δεν μπορείς να τον κοροιδέψεις. Μπορείς να κοροιδέψεις πολλούς για λίγο, αλλά όχι για πάντα.

Ο λόγος ανήκει πλέον στον Ιβάν Σαββίδη. Ήρθε η ώρα του. Να αλλάξει και τα πλακάκια! Τώρα!

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: