Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

«Η ΕΠΟ υποτάσσεται στον δυνατό και εξοντώνει τον αδύναμο»

Τους λόγους για τους οποίους η ΕΠΣ Θεσσαλίας κινήθηκε για έκπτωση του Δ.Σ της ΕΠΟ εξήγησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 ο Στέλιος Σφακιανάκης. «Αν η ΕΠΟ ήταν σαφής, ο κόσμος θα ήταν μαζί της», πρόσθεσε.

«Η ΕΠΟ υποτάσσεται στον δυνατό και εξοντώνει τον αδύναμο»

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ τόνισε πως η Ελληνική Ομοσπονδία δεν έχει πολιτική και προγραμματισμό σε βασικά θέματα, ενώ ο τρόπος που λειτουργεί ευνοεί τον δυνατό και εξοντώνει τον αδύναμο.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία παράμβαση στην ΕΠΣ Θεσσαλίας από τον Αχιλλέα Μπέο, ενώ τόνισε πως περιμένει κινητοποιήσεις και από άλλες Ενώσεις.



Αναλυτικά τα όσα είπε ο Στέλιος Σφακιανάκης στον Άρη Ασβεστά και στον ΣΠΟΡ FM 94.6:

«Η ΕΠΟ έχει ένα μότο “φοβάται τον δυνατό, πειθαρχεί σε αυτόν και υποτάσσεται”. Έτσι ωθεί σε εξόντωση τον αδύνατο. Η ΕΠΣ Θεσσαλίας ζητάει ένα νέο ρυθμό στο ποδόσφαιρο. Είναι μια κραυγή ελευθερίας. Αν αποστασιοποιηθούμε από το νομικό μέρος είναι μια λυτρωτική πράξη. Είναι αδιάφορο για αυτούς το αν η ιδέα αυτή θα ευδοκιμήσει. Θέλουν να δώσουν ελπίδα και να γκρεμίσουν φόβους.
Κάποιοι πράγματι μένουν απαθείς είτε από φόβο είτε από τεμπελιά, ανανδρία ή συνήθεια. Η φυγή δεν είναι νίκη, μόνο με πράξεις προχωράμε. Η ΕΠΣ Θεσσαλίας αισθάνεται ότι κάνει το χρέος της».

Για την φημολογούμενη παρέμβαση του Αχιλλέα Μπέου: «Όχι γιατί υπάρχει μια σύμπραξη και ποδοσφαιρικών σωματείων, δηλαδή σωματεία και ΠΑΕ εκτός Ολυμπιακού. Τα πρόσωπα πάντα κάτι αντιπροσωπεύουν. Η ΕΠΣ είναι μόνη της γιατί τώρα αισθάνθηκε το χρέος της».

«Οι Ενώσεις που βλέπουν ότι το ποδόσφαιρο σαπίζει πρέπει να κάνουν κάτι καινούργιο. Ακόμη κι αν κάποιοι χαθούν, θα έρθουν άλλοι να βάλουν αυτόν τον σπόρο. Δεν έχουμε τέτοιες αγωνίες. Με την ΕΠΟ έχω συνεργαστεί πολλά χρόνια, δεν απαντάει και δεν προγραμματίζει κάποια πράγματα που είναι αναγκαία για το ποδόσφαιρο. Δεν έχει ποδοσφαιρική λογική και πρόγραμμα. Απ’ την δική της μεριά κάνει πολιτική με το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να απαντήσει σε ορισμένα πράγματα. Ποιες διοικητικές δομές πρέπει να αλλάξουν ώστε οι Ομοσπονδίες να γίνουν πιο λειτουργικές; Ποιες είναι οι προτάσεις για να ελληνοποιηθεί το ποδόσφαιρο; Απλά πράγματα. Ούτε μια διαρκή επιτροπή δεν έχει κάνει με την πολιτεία για βασικά θέματα. Όλα αυτά αποτελούν έλλειμμα πολιτικής της ΕΠΟ. Γιατί αν στον κόσμο ήταν σαφή αυτά που ήθελε η ΕΠΟ, τότε και αυτός θα ήταν μαζί της.

Αυτοσκοπός αυτής της διοίκησης θα είναι να πάει σε εκλογές. Δεν είναι σίγουρο πως όλοι αυτοί που μετέχουν σε αυτή την μετάβαση θα είναι υποψήφιοι. Οι περισσότεροι έχουν βρει τον δρόμο τους και δεν θέλουν ούτε αρχηγιλίκια ούτε τίποτα.

Εγώ πιστεύω ότι η ΕΠΟ δεν έχει όραμα. Αλλά πίστευα ότι σε αυτό το έλλειμμα και άλλες Ενώσεις ή ΠΑΕ, που μπορούν να επηρεάσουν, θα είχαν μπει σε αυτή την προσπάθεια. Θα έπρεπε η ΕΠΟ να στραφεί σε FIFA-UEFA όταν θίγονται πρόσωπα και συμπεριφορές ατόμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: